13 Mayıs 2025 Salı

10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"   14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI  
 
     
   

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ İNŞAATINDA TAŞERON İŞÇİLER, MAAŞLARINI ALAMADIKLARI İÇİN GREVE BAŞLADI: “EV SAHİBİ KAPIMIZA DAYANDI, ‘ÇIKIN` DİYOR. PERİŞAN OLDUK”


İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, yapımına 2015 yılında başlanan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçilerin, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bugün greve başladığını açıkladı. İşçilerden biri, “Çok mağdur olduk. Ev kiralarımız, faturalarımız geldi. Ev sahibi kapımıza dayandı, ‘Çıkın` diyor. Perişan olduk” dedi.

 

Tarih : 1 Şubat 2023 Çarşamba 17:45   Okunma : 981

CEYLAN SAĞLAM

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası, yapımına 2015 yılında başlanan Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan taşeron işçilerin, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle bugün greve başladığını açıkladı. İşçilerden biri, “Çok mağdur olduk. Ev kiralarımız, faturalarımız geldi. Ev sahibi kapımıza dayandı, ‘Çıkın` diyor. Perişan olduk” dedi.

Gama Holding ve Türkerler Holding`in yap-işlet-devret modeli ile inşa ettiği Kocaeli Şehir Hastanesi`nde çalışan işçiler, yine maaşlarını alamıyor. Temeli 2015 yılında atılan Kocaeli Şehir Hastanesi`nin inşaatında alt müteahhit olarak faaliyet gösteren Algoritma Emu Elektromekanik firmasına bağlı olarak çalışan taşeron işçiler, maaşlarını alamadıkları için yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

“HEP KAHIR”

350 milyon euro yatırımla yapılan ve 2019 yılında da 100`e yakın taşeron işçinin maaşlarını alamadığı gerekçesiyle iş bıraktığı hastane şantiyesinde işçiler, duvarlara “Hep kahır” yazdı.

“PERİŞAN OLDUK”

Taşeron işçilerden biri, yetkililere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“Kocaeli Şehir Hastanesi şantiyesindeyiz. 2-3 aydır maaşlarımızı alamıyoruz, çok mağdur olduk. Ev kiralarımız, faturalarımız geldi. Ev sahibi ile kötü olduk. Ev sahibi kapımıza dayandı, ‘Çıkın` diyor. Perişan olduk, sigara alacak paramız yok. Değerli büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Artık burada çalışmak istemiyoruz, İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikamızın (İYİ-SEN) önderliğinde bütün haklarımızı talep ediyoruz.”

Başka bir işçi ise şöyle konuştu:

“Kocaeli Şehir Hastanesi`nde, Algoritma Emu`ya bağlı çalışan işçileriz. İki aydan beri verilen sözler tutulmuyor. Haklarımızı alamıyoruz, bu yüzden çok mağduruz. Kredilerimiz, faturalarımız, doğal gaz, bütün bunlarda mağduruz. İYİ SEN önderliğinde haklarımızın talebinde bulunduk. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Umarım bir an önce herkes hakkını alır.”

“BUGÜNDEN İTİBAREN GREV BAŞLIYOR”

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası ise bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, işçilerin greve çıktığını belirterek şunları kaydetti:

“Kocaeli Şehir Hastanesi şantiyesinde grevdeyiz. Yüklenici Gama-Türkerler, taşeron Emu Elektromatik bünyesinde çalışan üyelerimiz, aralık ayından kalan ücretleri ödenmediği için bugünden itibaren greve başlıyor. Ücret haktır, gasp edilemez. İnşaat işçisi köle değildir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA