15 Kasım 2025 Cumartesi

09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

İSTANBUL`DAKİ PİERRE LOTİ FRANSIZ LİSESİ, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE 2 GÜN KAPATILDI


İstanbul`daki Pierre Loti Fransız Lisesi`nin Beyoğlu yerleşkesi, güvenlik gerekçesiyle bugün ve yarın kapalı olacak.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 12:10   Okunma : 437

İstanbul`daki Pierre Loti Fransız Lisesi`nin Beyoğlu yerleşkesi, güvenlik gerekçesiyle bugün ve yarın kapalı olacak.

İslam ve göçmen karşıtı Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan`ın İsveç`te ve Danimarka`da Kur`an-ı Kerim yakmasıyla başlayan gerilim devam ediyor. Birçok Batılı ülke, Türkiye`deki vatandaşlarını terör saldırısına karşı uyarmış ve Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere`nin İstanbul`da bulunan başkonsolosluklarının kapatıldığı duyurulmuştu. Bu gelişmelerin ardından, İstanbul`daki Pierre Loti Fransız Lisesi`nin Beyoğlu yerleşkesi ‘güvenlik` gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

LİSE BUGÜN VE YARIN KAPALI OLACAK

Lise yönetiminin velilere gönderdiği mesajda, diplomatik mercilerle bağlantılı olarak, Beyoğlu yerleşkesinin bugün ve yarın kapalı olacağı bildirildi. Velilere gönderilen mesaj şöyle:

“Mevcut güvenlik bağlamında ve diplomatik merciler ile bağlantılı olarak, Beyoğlu yerleşkesi 2 Şubat Perşembe (bugün) ve 3 Şubat Cuma (yarın) günleri kapalı olacaktır. Kontrolümüz dışındaki bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi öngörmek için cuma günü durumun gelişimi hakkında sizi bilgilendireceğiz.”

Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı olmayan Pierre Loti Fransız Lisesi, Fransız Konsolosluğu`nun arazisi içinde bulunuyor. 

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

Aşırı sağcı Rasmus Paludan`ın İsveç`te 21 Ocak`ta Kur`an-ı Kerim yakmasına izin verilmesi Türkiye`de tepkilere yol açmıştı. Paludan, İsveç`ten sonra 27 Ocak`ta da Danimarka`nın başkenti Kopenhag`da Kur`an-ı Kerim yakarken Danimarka`nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı`na çağrılmıştı.

ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç, 27 Ocak`ta Türkiye`ye ilişkin seyahat uyarıları yayınlamıştı. ABD`den gelen uyarıda “Avrupa`da son zamanlarda Kur`an yakma olaylarının ardından ABD hükümeti, vatandaşlarını, teröristlerin Türkiye`deki ibadethanelere olası misilleme saldırılarına karşı uyarıyor. Teröristler, ibadet yerlerini veya Batılıların sık sık ziyaret ettiği yerleri hedef alarak, çok az uyarıda bulunarak veya hiç uyarı vermeden saldırabilirler” denilmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA