28 Kasım 2025 Cuma

19:05   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   18:39   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... TÜZÜK HAZıRLıK KOMISYONU PM’NIN 80 KIŞIYE ÇıKARıLMASı VE GÖLGE KABINENIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI’NE BAĞLANMASıNı ONAYLADı   18:37   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... ÖZGÜR ÖZEL : "BU ÇÖKMÜŞ SISTEME KARŞı UMUDU ÖRGÜTLEMEK IÇIN YOLA ÇıKTıK"   09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:16   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   11:35   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:30   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI  
 
     
   

FUAT OKTAY, TEKNOLOJİ FUARINDA KONUŞTU: “BİZİM ELİMİZDE ŞU ANDA İŞLENMESİ GEREKEN MUHTEŞEM BİR VERİ VAR”


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Dijital devlet çalışmaları sayesinde kamunun elinde bulunan büyük veriyi karar destek mekanizmalarında kullanmak için adımlar atıyoruz. Bizim elimizde şu anda işlenmesi gereken muhteşem bir veri var. Gerek e-devlet gerek coğrafi bilişim sistemleri gerek sivil toplum kuruluşlarımızdan oluşan onları da entegre ediyoruz o süreç fiilen başlamış durumda. Büyük bir veriye ulaşmış durumdayız. 2030 itibariyle dijital ekonominin 30 trilyon civarında miktara ulaşacağını da biliyoruz” dedi.

 

Tarih : 2 Şubat 2023 Perşembe 15:28   Okunma : 269

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Dijital devlet çalışmaları sayesinde kamunun elinde bulunan büyük veriyi karar destek mekanizmalarında kullanmak için adımlar atıyoruz. Bizim elimizde şu anda işlenmesi gereken muhteşem bir veri var. Gerek e-devlet gerek coğrafi bilişim sistemleri gerek sivil toplum kuruluşlarımızdan oluşan onları da entegre ediyoruz o süreç fiilen başlamış durumda. Büyük bir veriye ulaşmış durumdayız. 2030 itibariyle dijital ekonominin 30 trilyon civarında miktara ulaşacağını da biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Bilim Üniversitesi`nin bugün ATO Congresium`da düzenlediği “Verimlilik Teknoloji Fuarı`nda” konuştu. Oktay özetle şunları söyledi:

“TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE AKDİMİZİ YENİLİYORUZ”

“Nesnelerin internetinden davranışların internetine geçiş, makina öğrenmesine insan faktörünün eklenmesi yine mikrodalga fonetikler ve kuantum sensörlerin gündelik hayatın bir parçası olması beklenmekte. Biz Türkiye olarak cumhurbaşkanlığımız liderliğinde yüksek katma değerli yapısal dönüşüm ve sürdürülebilir ekonomik büyüme hedefimizi milli teknoloji güçlü sanayi vizyonuyla hayata geçiriyoruz. Bir tarafta yerli milli savunma sanayi projemiz bir tarafta gurur vesilesi bilişim sektörümüz ve geleceğe umutla baktığımız enerji projelerimiz var. Tıpkı Teknofest`te olduğu gibi hayallerle tasarım ve inovasyonu buluşturan bu etkinlikte her yıl teknolojide tam bağımsız Türkiye akdimizi yeniliyoruz ve bunun için de kimseden de öyle aferin bekleyen bir Türkiye yok. Tam tersi aferin beklenen bir Türkiye vardır.

“BİZİM ELİMİZDE ŞU ANDA İŞLENMESİ GEREKEN MUHTEŞEM BİR VERİ VAR”

Dijital devlet çalışmaları sayesinde kamunun elinde bulunan büyük veriyi karar destek mekanizmalarında kullanmak için adımlar atıyoruz. Bizim elimizde şu anda işlenmesi gereken muhteşem bir veri var. Gerek e-devlet gerek coğrafi bilişim sistemleri gerek sivil toplum kuruluşlarımızdan oluşan onları da entegre ediyoruz o süreç fiilen başlamış durumda. Büyük bir veriye ulaşmış durumdayız. 2030 itibariyle dijital ekonominin 30 trilyon civarında miktara ulaşacağını da biliyoruz. Bu hacimden pay alamayan ülkelerin gelecekte yeri olmayacağını da biliyoruz bizim gayretimiz de bu çerçevede zaten. Buyurun bu veriyi birlikte işleyelim. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını işte böyle bir ‘know how`, azim ve daha fazlasını yapacak olmanın heyecanıyla girelim.

“TÜRKİYE`DE TEKNOLOJİYE DAİR NE VARSA ÇOĞU CUMHURBAŞKANIMIZ LİDERLİĞİNDE HAYATA GEÇİRİLMİŞTİR”

Siyasi geçmişimize baktığımızda Türkiye`de teknolojiye dair ne varsa çoğu cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti iktidarları döneminde hayata geçirilmiştir. Artık çığır açan teknolojilerde yerini almak isteyen bir Türkiye ve bu alanda da somut hedefler belirleyen bir Türkiye var. Görünen o ki Türkiye`nin tarım teknolojisi yenilenebilir enerji altyapısı, nükleer enerji yatırımları, savunma sanayisi altı artı birlik masa için tehdit oluşturuyor. Masalarının gizli ortağı FETÖ`sü PKK`sı ve bunların efendileri Türkiye`nin tam bağımsız olmasını ne kadar istemiyorsa Altılı Masa`nın da o kadar istemediğini görüyoruz. Biz ne bunları gerici zihniyetine bakarız ne de ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara müsaade ederiz. İthal danışmanlara da kiralık akıl hocalarına da ihtiyacımız yok."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA