1 Kasım 2025 Cumartesi

01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:58   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:45   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı   16:45   CUMHURIYETIN RUHU MEZITLI’DE MINIKLERLE BÜYÜDÜ!   16:40   BAŞKAN SEÇER: “CUMHURIYET, HALKıN IRADESIDIR; MERSIN BU IRADENIN SESI OLMAYA DEVAM EDECEK”   23:25   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   19:51   CUMHURIYET, TÜRK MILLETININ ŞAHSIYETIDIR: DR. LEVENT UYSAL’DAN 29 EKIM MESAJı   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”  
 
     
   

SOSYAL MEDYAYA GETİRİLEN KISITLAMAYA İDA`DAN TEPKİ: “YETKİLİLERİN BU KARARLARINI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELERİNİ İSTİYORUZ”


İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), bant daraltılması yoluyla sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada,  “Deprem felaketinin yaşandığı illerimizde enkaz altındaki pek çok can iletişim araçları ve platformlarının yönlendirmesi ile kurtuldu. Yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istiyoruz” denildi.

 

Tarih : 8 Şubat 2023 Çarşamba 21:48   Okunma : 461

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), bant daraltılması yoluyla sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Deprem felaketinin yaşandığı illerimizde enkaz altındaki pek çok can iletişim araçları ve platformlarının yönlendirmesi ile kurtuldu. Yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istiyoruz” denildi.

Kahramanmaraş`ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ile 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bugün Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun`un ilgili maddeleri çerçevesinde sosyal medya hesaplarına kısıtlama getirildi. Bugün saat 16.10`dan itibaren Twitter`a iletişim sorunu yaşanıyor. Bu kısıtlama tepkiye yol açtı. İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği de yazılı bir açıklama yaparak, kararın gözden geçirilmesini istedi.

“ENKAZ ALTINDAKİ PEK ÇOK CAN İLETİŞİM ARAÇLARI VE PLATFORMLARININ YÖNLENDİRMESİ İLE KURTULDU”

İDA`nın sosyal medya kısıtlamasına yönelik yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Ülkemizin yaşadığı büyük felaket iletişimin ve iletişim araçlarının hayatiyetini bir kez daha ortaya çıkardı. Deprem felaketinin yaşandığı illerimizde enkaz altındaki pek çok can iletişim araçları ve platformlarının yönlendirmesi ile kurtuldu. Yardım konusundaki yönlendirme ve organizasyonların da önemli kısmı sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirildi ve gerçekleştiriliyor.

Ne yazık ki en çok insani ihtiyacın duyulduğu bugünlerde bazı sosyal medya uygulamalarına erişimin 5651 sayılı kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde BTK tarafından kısıtlandığını öğrendik. Böyle bir dönemde sosyal medya platformlarına yönelik sebebi ne olursa olsun bant daraltılması gibi erişimi zorlaştıran veya önleyen uygulamaları zamansız buluyor, yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istiyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA