MUSTAFA USTA
Sinop Türkeli`nde şiddetli fırtına ve dev dalgalar nedeniyle ilçe limanı ve Güllüsu`daki balıkçı barınağında hasar meydana geldi.
Sinop`un Türkeli ilçesinde, şiddetli fırtına ve dev dalgalar nedeniyle ilçe limanı ve Güllüsu`daki balıkçı barınağında hasar meydana geldi. İlçede iki gündür devam eden ve zaman zaman yaklaşık hızı 50 kilometreyi bulan şiddetli fırtına, hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçe limanı ve Güllüsu`daki bazı balıkçı barınaklarında şiddetli fırtına ile birlikte oluşan dev dalgalar, barınaklarda zarara yol açarken, bir kayık da battı.
Dev dalgalar, mendirek ve gemilerin demirleme sahasını suyla kaplarken; bazı balıkçılar, liman içinin kumdan dolayı sığlaşmasının yanı sıra ağaç ve çöp atıkları ile dolduğunu belirterek, yetkililerden bir an önce limanın temizlenmesini istedi.
Görüntü dökümü:
*Limandan detay görüntüler