14 Kasım 2025 Cuma

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU, SERMAYE PİYASASI KURULU`NA GİTTİ: “DEPREM BÖLGESİNDE İNSANLAR BİR CANI DAHA NASIL KURTARIRIM DİYE MÜCADELE EDERKEN 380 BİN KÜÇÜK TASARRUF SAHİBİNİN DEPREM ANINDA SOYULMASINI ASLA KABUL ETMİYORUM. BAŞKAN İSTİFA ETSİN”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu`nun (SPK) Ankara`daki merkezine giderek; "Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarırım diye mücadele ederken, insanlar nasıl geçiniriz diye çadır beklerken 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Açık ifade ediyorum, başkan istifa etsin. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, ne gerekiyorsa yapsın, onlar da istifa etsinler. Zarar eden soyulan bütün depremzedelerin tamamına paralarının iade edilmesi lazım. Arkadaşlarımla birlikte burada olmamın temel nedeni de bu. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter ya, yeter artık ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Herkes soyulduğu zaman biz seyirci mi kalacağız? Seyirci kalmayacağız" dedi.

 

Tarih : 13 Şubat 2023 Pazartesi 15:01   Okunma : 803

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu`nun (SPK) Ankara`daki merkezine giderek; "Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarırım diye mücadele ederken, insanlar nasıl geçiniriz diye çadır beklerken 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Açık ifade ediyorum, başkan istifa etsin. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, ne gerekiyorsa yapsın, onlar da istifa etsinler. Zarar eden soyulan bütün depremzedelerin tamamına paralarının iade edilmesi lazım. Arkadaşlarımla birlikte burada olmamın temel nedeni de bu. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter ya, yeter artık ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Herkes soyulduğu zaman biz seyirci mi kalacağız? Seyirci kalmayacağız" dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 Şubat`ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 7 Şubat`ta, "Bölgeden dönünce SPK`ya gideceğim. En acı dolu günlerimizde bile, küçük yatırımcıyı soymaya doymadılar. Reziller" açıklamasını yapmıştı. 

Geçtiğimiz cuma günü ikinci kez deprem bölgesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, dün gece Ankara`ya döndü. Kılıçdaroğlu, deprem olduğunda borsanın kapatılmaması nedeniyle çok sayıda depremzede küçük tasarruf sahibi yurttaşın zarar ettiğini ifade etti. 

SPK`nın Ankara`daki merkezine giden Kılıçdaroğlu, SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül`e istifa çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu`na; CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ile Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Ahmet Akın, Seyit Torun; CHP milletvekilleri Tekin Bingöl, Cavit Arı, Ali Haydar Hakverdi, Servet Ünsal, Ünal Demirtaş, Ahmet Kaya, Yüksek Mansur Kılınç ve CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı eşlik etti.

Kılıçdaroğlu`nun, SPK`nın önünde yaptığı açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle: 

“ANLADIĞIM KADARIYLA SARAYDAN GEREKLİ İZNİ ALAMADI: Deprem bölgesine gitmeden önce; Sermaye Piyasası Kurulu`na geleceğimi, küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiğini, ayrıntıları Sayın Başkan`dan öğreneceğimi ifade etmiştim. Deprem bölgesinden dün gece yarısı döndüm. Bugün sabahleyin buradayım. Önce Sayın Başkan görüşecek diye aradılar, sonra sayın Başkan görüşmekten imtina etti. Anladığım kadarıyla saraydan gerekli izni alamadı.

DEPREM SIRASINDA BİR İNSANIN SOYULMASI NE DEMEKTİR: Şunu açık ve net ifade etmek isterim; Türkiye`de hiç kimsenin soyulmasına asla ve asla izin vermek gibi geleneğimiz yoktur. Hele hele daha molozlar temizlenmeden, enkaz altında insanlar yatarken, deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem. Asla izin veremem, bir daha ifade edeyim. Rakam olarak da deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 380 bin tasarruf sahibi açık ve net ifade ediyorum, soyulmuştur. Deprem sırasında bir insanın soyulması, ne demektir. Bunu bir kurum yapıyorsa, bir kurumun şemsiyesi altında yapılıyorsa; bu herkesin ama herkesin itiraz etmesi gereken bir tablodur.

SOYGUNA İZİN VERMEYECEĞİZ, YETER ARTIK YA, BU ÜLKEDE HERKES SOYULACAK MI: Bu ülkede hiç kimse sahipsiz değildir. Cumhuriyet kurulurken şu söylenmiştir: ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir` diye. Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarırım diye mücadele ederken, insanlar nasıl geçiniriz diye çadır beklerken, 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum.

Açık ifade ediyorum, başkan istifa etsin. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, ne gerekiyorsa yapsın, onlar da istifa etsinler. Zarar eden soyulan bütün depremzedelerin tamamına paralarının iade edilmesi lazım. Arkadaşlarımla birlikte burada olmamın temel nedeni de bu, zaten. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter ya, yeter artık ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Herkes soyulduğu zaman, biz seyirci mi kalacağız? Seyirci kalmayacağız. Burada bulunmamın temel nedeni bu."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA