4 Temmuz 2025 Cuma

19:25   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:59   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:51   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:36   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:25   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:10   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   
 
     
   

İSMET TOKDEMİR: HATAY`I BİLE BİLE ENKAZA ÇEVİRMENİN SORUMLUSU BAKAN. YERİNDE OTURMAYA DEVAM EDECEK MİSİN?


CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 2020 yılında Hatay`da olası bir deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`a sorduğunu, ancak soru önergesine yanıt verilmediğini açıkladı. Tokdemir, Hatay`da bir enkaz önünde; “Hatay`ı bile bile enkaza çevirmenin sorumlusu bakan, bir soruya bile cevap veremeyen, tedbirleri almayan bakan yerinde oturmaya devam edecek misin” açıklamasını yaptı. 

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 13:13   Okunma : 486

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 2020 yılında Hatay`da olası bir deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`a sorduğunu, ancak soru önergesine yanıt verilmediğini açıkladı. Tokdemir, Hatay`da bir enkaz önünde; “Hatay`ı bile bile enkaza çevirmenin sorumlusu bakan, bir soruya bile cevap veremeyen, tedbirleri almayan bakan yerinde oturmaya devam edecek misin” açıklamasını yaptı. 

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 4 Mart 2020`de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`un yanıtlaması istemiyle Hatay`da olası bir deprem karşısında alınan önlemleri, TBMM gündemine taşımıştı. 

Tokdemir, soru önergesine yanıt verilmediğini açıkladı. Depremin 11. gününde, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile birlikte bir enkaz önünde açıklama yapan Tokdemir, şunları söyledi:

“Hatay`daki depremin on birinci günündeyiz. İlimizde Tekirdağ Milletvekili İlhami Bey, Sinop Milletvekili Barış kardeşimle birlikteyiz. Şimdi sizlere bir belge göstereceğim. 2020`nin Mart`ında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`a bir soru önergesi vermiştik. ‘Hatay bir deprem bölgesidir. Bununla ilgili tedbirleriniz nedir` diye beş ayrı soru sormuştum. Verdiğim soru önergesine bugüne kadar üzerinden üç yıl geçmesine rağmen bir cevap alamadık. Sayın Bakan, o koltukta oturmaya devam edecek misin? Vicdanın rahat mı? Hatay`ı bile bile enkaza çevirmenin sorumlusu bakan, bir soruya bile cevap veremeyen, tedbirleri almayan bakan yerinde oturmaya devam edecek misin?”

“DEPREME KARŞI DAYANAKLILIK TESTİ BAKANLIK TARAFINDAN YAPILDI MI?”

Tokdemir, yanıt verilmediğini açıkladığı önergesinde, Bakan Kurum`a, şu soruları yöneltmişti:

"Hatay ili ve ilçelerinde olası bir depremde kaç acil toplanma alanı bulunmaktadır? Hatay ilinde bu acil toplanma alanlarının açık adresleri ve ilçelere göre dağılımı nedir? Hatay ili ve ilçelerinde depreme karşı dayanaklılık testi Bakanlık tarafından yapıldı mı? Yapıldıysa dayanaklılık testi yapılan bina sayısı kaçtır? Hatay il merkezi ve ilçelerinde toplamda depreme dayanıklı ve riskli bina sayısı kaçtır? Hatay ili ve ilçelerinde kaç adet okul, hastane ve kamu binası olası bir depremde risk kapsamındadır?"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA