14 Kasım 2025 Cuma

16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”  
 
     
   

AHMET AKIN: “YAŞANAN İLETİŞİMSİZLİK VE KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ BU FELAKETTE ADETA EN BÜYÜK ARTÇI DEPREM ETKİSİ YARATTI”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 6 Şubat depremlerinin ardından CHP Genel Merkezi`nde oluşturulan Deprem İletişim Merkezi`ne gelen çağrılarla ilgili verileri açıkladı. Merkeze 45 bin çağrı geldiğini belirten Akın, “Deprem felaketinde iletişim kurmak bu kadar önemliyken, yaşanan iletişimsizlik ve koordinasyon eksikliği bu felakette adeta en büyük artçı deprem etkisi yarattı. Deprem felaketinin ilk günlerinde koordinasyon eksikliği yaşandığı, yardımların ulaştırılamadığına iletişim hattına gelen telefonlar üzerinden çok açık bir şekilde gözlemleyebildik” dedi.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 12:42   Okunma : 473

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 6 Şubat depremlerinin ardından CHP Genel Merkezi`nde oluşturulan Deprem İletişim Merkezi`ne gelen çağrılarla ilgili verileri açıkladı. Merkeze 45 bin çağrı geldiğini belirten Akın, “Deprem felaketinde iletişim kurmak bu kadar önemliyken, yaşanan iletişimsizlik ve koordinasyon eksikliği bu felakette adeta en büyük artçı deprem etkisi yarattı. Deprem felaketinin ilk günlerinde koordinasyon eksikliği yaşandığı, yardımların ulaştırılamadığına iletişim hattına gelen telefonlar üzerinden çok açık bir şekilde gözlemleyebildik” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, bugün yaptığı yazılı açıklamada; 6 Şubat depremlerinin ardından oluşturulan CHP Deprem İletişim Merkezi verilerini açıkladı. Akın, depremin ilk gününden bu yana yaklaşık 45 bin çağrı aldıklarını, bu çağrıların yüzde 65`ini yardım talebinin oluşturduğunu vurguladı. Akın`ın açıklaması şöyle:

“YARDIMLARIN ULAŞTIRILAMADIĞINA İLETİŞİM HATTINA GELEN TELEFONLAR ÜZERİNDEN ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖZLEMLEYEBİLDİK”

“Deprem felaketinin ardından Genel Başkanımızın talimatıyla kurulan Deprem İletişim Merkezi aracılığıyla vatandaşımızın bize ilettiği talepleri aldık. Özellikle vurgulamamız gerek: Deprem felaketinde iletişim kurmak bu kadar önemliyken, yaşanan iletişimsizlik ve koordinasyon eksikliği bu felakette adeta en büyük artçı deprem etkisi yarattı. Deprem felaketinin ilk günlerinde koordinasyon eksikliği yaşandığı, yardımların ulaştırılamadığına iletişim hattına gelen telefonlar üzerinden çok açık bir şekilde gözlemleyebildik.

“BUGÜN İTİBARIYLA YAKLAŞIK 45 BİN ÇAĞRI ALDIK”

Bugün itibarıyla yaklaşık 45 bin çağrı aldık. Bu çağrıların en başında yüzde 65 oranıyla yardım talebi geliyor. Çağrıların yüzde 15,5`i ise teyit edilmiş ‘Enkazdan ses geliyor` çağrıları. Ne yazık ki son iki gündür ses geliyor çağrıları artık gelmiyor. Ulaşım talebi, konaklama talebi, kayıp ve cenaze hizmetleriyle ilgili vatandaşlarımızın taleplerini de aldık. Deprem İletişim Merkezi`ne en çok çağrıyı yüzde 50 oranıyla Hatay`dan yapılan aramalar oluşturdu. Yani her iki aramadan biri depremin büyük hasara neden olduğu Hatay`dan geldi. Hatay`ın ardından da sırasıyla Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep`ten çağrı geldi.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA