14 Kasım 2025 Cuma

10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR  
 
     
   

AYHAN BARUT: DEPREM ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN HAZIRLADIĞI RAPORDA 268 ÖNERİ VARDI. AKP İKTİDARI BU ÖNERİLERİ NEDEN GÜNDEME GETİRMİYOR


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Ülkemiz acı günler yaşıyor. Bu acıların sorumlusu ise AKP iktidarıdır… İzmir depreminden sonra TBMM`de kurulmuş olan Deprem Araştırma Komisyonu 568 sayfalık rapor hazırladı ve bu raporun içerisinde 268 madde öneri vardı. AKP iktidarı bu önerileri neden gündeme getirmiyor” dedi.

 

Tarih : 17 Şubat 2023 Cuma 13:35   Okunma : 318

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Ülkemiz acı günler yaşıyor. Bu acıların sorumlusu ise AKP iktidarıdır… İzmir depreminden sonra TBMM`de kurulmuş olan Deprem Araştırma Komisyonu 568 sayfalık rapor hazırladı ve bu raporun içerisinde 268 madde öneri vardı. AKP iktidarı bu önerileri neden gündeme getirmiyor” dedi.

Ayhan Barut, bugün deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli iki depremin yarattığı büyük yıkıma dikkat çekti. İzmir`de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından TBMM`de kurulan Deprem Araştırma Komisyonu`nun hazırladığı raporu hatırlatan Barut, şöyle konuştu:

“BU ACILARIN SORUMLUSU AKP İKTİDARIDIR”

"Ülkemiz acı günler yaşıyor. Bu acıların sorumlusu ise AKP iktidarıdır. Yasımız ise sürüyor. 1939 Erzincan depremiyle 1999 Marmara depreminin arasında geçen sürede 100 binin üzerinde vatandaşımız depremde hayatlarını kaybetmişlerdir. Eğer gerekli önlemler alınmış olsaydı Marmara depreminde 17 bin 480 vatandaşımızı kaybetmemiş olacaktık. Yine gerekli tedbirler alınmış olsaydı İzmir depreminde 117 vatandaşımızı, Elazığ depreminde ise 41 vatandaşımızı kaybetmemiş olacaktık.

Her deprem sonrası, her felaketten sonra yapmış olduğumuz deprem ile ilgili önerilerimiz, maalesef AKP iktidarı tarafından karşılıksız kaldı. Karşılıksız kaldığı yetmemiş gibi, yeşil alanlar, tarım alanları rant uğruna imara açıldı. Yine 10 binlerce vatandaşımızın ölümüne sebep olan ve binaları mezar haline getiren bir cinayet gibi, bir rüşvet aracı olan imar barışı getirildi. Bu, oldukça yanlıştır.

Türkiye`nin büyük bir bölümü, yüzde 42`si birinci derecede deprem kuşağı altındadır. 18 il, 81 ilçemiz direkt deprem faylarının hatları üzerinde bulunmaktadır. Bu depremlerle ilgili TBMM`de vermiş olduğumuz soru önergeleri, kanun teklifleri, araştırma önergeleri maalesef Meclis`in tozlu raflarında bekletilmektedir.

“ASRIN İHMALİNE İMZA ATANLARADAN ELBETTE Kİ HALKIMIZ HESAP SORACAKTIR”

Bundan öncekileri söylemeye gerek bile yok. Son İzmir depreminden sonra TBMM`de kurulmuş olan Deprem Araştırma Komisyonu 568 sayfalık rapor hazırladı ve bu raporun içerisinde 268 madde öneri vardı. AKP iktidarı bu önerileri neden gündeme getirmiyor? Sizin hiç mi vicdanınız yok? Asrın ihmaline imza atanlardan elbette ki halkımız hesap soracaktır. Ancak hiç değilse 10 binlerce vatandaşımıza mezar olan bu binaların sorumlusu, bunların ihmalini gerçekleştirenlerden hukuk önünde hesap sorulsun.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA