13 Kasım 2025 Perşembe

21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN: JEOTEKNİK ETÜTLERİ YAPILMADAN ORMAN VE MERALARDA YAPILAŞMAYA GİDİLMESİ AKLA, MANTIĞA VE BİLİME UYGUN DEĞİL. DERHAL BU KARARINIZDAN VAZGEÇİN


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, deprem bölgesinde ormanların ve meraların imara açılabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na yetki veren kanun hükmünde kararnameyi (KHK) eleştirdi. Şevkin, “Buraların jeolojik, jeoteknik etütleri yapılmadan ve bir yıl boyunca artçı depremlerin devam edeceği bilinmesine rağmen hemen buralarda yapılaşmaya gidilmesi, ‘Bir yıl içinde binaları biz size teslim edeceğiz` denilmesi gerçekten akla, mantığa ve bilime uygun değildir. Derhal bu kararınızdan vazgeçin” dedi.

 

Tarih : 26 Şubat 2023 Pazar 11:29   Okunma : 385

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, deprem bölgesinde ormanların ve meraların imara açılabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na yetki veren kanun hükmünde kararnameyi (KHK) eleştirdi. Şevkin, “Buraların jeolojik, jeoteknik etütleri yapılmadan ve bir yıl boyunca artçı depremlerin devam edeceği bilinmesine rağmen hemen buralarda yapılaşmaya gidilmesi, ‘Bir yıl içinde binaları biz size teslim edeceğiz` denilmesi gerçekten akla, mantığa ve bilime uygun değildir. Derhal bu kararınızdan vazgeçin” dedi.

Müzeyyen Şevkin, bugün yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde orman arazilerinin ve mera alanlarının imara açılması konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na yetkiler veren KHK`nın geri çekilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Bir yıl içinde konutları teslim edeceğiz” söyleminin akla, mantığa ve bilime uygun olmadığını da belirten Şevkin, şunları söyledi:

“CUMHURBAŞKANI; ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI`NA İNANILMAZ YETKİLER VEREN BİR KHK ÇIKARDI”

“6 Şubat 2023`te Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Olağanüstü Hal ilan edilmişti. Üzerinden 18 gün geçmeden bir gece yarısı kararnamesiyle Sayın Cumhurbaşkanı, bu kez mera alanlarını ve orman alanlarını yapılaşmaya açabilecek; Çevre, Şehircilik Bakanlığı`na inanılmaz yetkiler veren bir kanun hükmünde kararname çıkardı. Köy alanları, yapılaşmaya açılacak alanlar, resen Çevre, Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılabilecek. Bunlar askıya çıkamayacak, herhangi bir sorgulama olamayacak. Takas yapma yetkisi de yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın emrine verilmiş durumda.

“‘BİR YIL İÇİNDE BİNALARI BİZ SİZE TESLİM EDECEĞİZ` DENİLMESİ AKLA, MANTIĞA VE BİLİME UYGUN DEĞİLDİR”

Üç tane çadırı depremin üzerinden geçen 23 günde götüremeyen devlet; alelacele, apar topar ne yazık ki bu orman alanlarına ve mera alanlarına sanki bir fırsatçılık yaparak buraları yapılaşmaya açma gibi derdi var izlenimi yaratıyor. Buraların jeolojik, jeoteknik etütleri yapılmadan ve bir yıl boyunca artçı depremlerin devam edeceği bilinmesine rağmen hemen buralarda yapılaşmaya gidilmesi, ‘Bir yıl içinde binaları biz size teslim edeceğiz` denilmesi gerçekten akla, mantığa ve bilime uygun değildir.

Derhal bu karardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Hem insanların hak gaspı açısından hem de en önemli hak olan yaşam hakkı açsından bu incelemeler yapılmalıdır. Sadece Çevre, Şehircilik Bakanlığı değil, ilgili tüm kurumların yetkili olduğu, belediyelerinde bunun içerisinde olduğu bir yapılanma mutlaka hayata geçirilmelidir.

“AKLIMIZA ‘HÜKÜMET YENİDEN BİR FIRSATÇILIK MI YAPIYOR` SORUSUNU GETİRMEKTEDİR”

Yine benzer şekilde, Bebeli köyünde 207 bin 789 metrekare alan, 30 milyon 400 bin liraya birilerine peşkeş çekilmiştir. Bir taraftan Hazine arazileri bir taraftan orman arazileri ve mera alanları… Ne yazık ki aklımıza, ‘Hükümet yeniden bir fırsatçılık mı yapıyor sorusunu` getirmektedir. Derhal bu kararınızdan vazgeçin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA