13 Kasım 2025 Perşembe

16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE   23:55   AHMET ÖZER TAHLIYE SONRASı ILK SÖZLERIYLE GÜNDEM OLDU: “YÜREĞIMIN YARıSı HÂLÂ IÇERIDE!”   23:02   “BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ERGENEKON PAZARı’NA YERINDE ÇÖZÜM: HIJYEN VE DÜZEN ÖNCELIK”   23:01   “DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE GÜÇLÜ MESAJ: MERSIN İŞKUR 25 BIN VATANDAŞA İŞ KAPıSı AÇTı”   21:53   “SEÇER’DEN SERT MESAJ: HALKıN İRADESI YARGı KARARıYLA GASP EDILEMEZ”   21:35   CHP’DEN İBB İDDIANAMESINE SERT TEPKI: “BU BIR MUHTıRA, İDDIANAME DEĞIL”   19:45   C130 ASKERI UÇAĞı GÜRCISTAN’DA DÜŞTÜ: TÜRKIYE YASTA   15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"  
 
     
   

AYM, HDP`NİN SÖZLÜ SAVUNMA TARİHİNİ 11 NİSAN`A ERTELEDİ


Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın HDP`nin kapatılmasına istemiyle açtığı davada HDP`nin “sözlü savunma tarihinin üç ay ertelenmesi” talebini değerlendirdi. AYM, Kahramanmaraş merkezli depremler ve OHAL hükümlerini dikkate alarak sözlü savunma tarihini 11 Nisan`a erteledi. AYM daha önce aldığı kararla HDP`den 14 Mart`ta savunmasını yapmasını istemişti.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 15:30   Okunma : 403

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın HDP`nin kapatılmasına istemiyle açtığı davada HDP`nin “sözlü savunma tarihinin üç ay ertelenmesi” talebini değerlendirdi. AYM, Kahramanmaraş merkezli depremler ve OHAL hükümlerini dikkate alarak sözlü savunma tarihini 11 Nisan`a erteledi. AYM daha önce aldığı kararla HDP`den 14 Mart`ta savunmasını yapmasını istemişti.

 AYM, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın HDP`nin kapatılmasına karar verilmesi talebiyle açılan davada bugün HDP`nin “sözlü savunma tarihinin üç ay ertelenmesi” talebini değerlendirdi. AYM, HDP`nin yeni sözlü savunma tarihini 11 Nisan olarak belirledi. Kararda, sözlü savunma tarihinin ertelenmesinde yaşanan deprem felaketi ve sonrasındaki OHAL hükümlerinin dikkate alındığı belirtildi.

AYM`nin verdiği karar şöyle:

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın Halkların Demokratik Partisi`nin temelli kapatılmasına karar verilmesi talebiyle açtığı davada davalı Partinin; 14/3/2023 tarihinde yapılacak olan sözlü savunmanın, deprem felaketi ve 11/2/2023 tarihli ve (120) numaralı Olağanüstü Hal Kapsamında Yargı Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri dikkate alınarak sözlü savunma tarihinin üç ay süreyle ertelenmesi talebini içeren 6/3/2023 tarihli dilekçesi incelenerek;

Ülkemizde 6/2/2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi ve buna istinaden 8/2/2023 tarihli ve 6785 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile ilan edilen olağanüstü hâl kapsamında çıkarılan (120) numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümleri de göz önünde bulundurularak sözlü savunma tarihinin 11/4/2023 olarak yeniden belirlenmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA