27 Ağustos 2025 Çarşamba

10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   09:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   20:13   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:03   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:11   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:51   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU  
 
     
   

İZMİR MİLLETVEKİLİ BAYIR: "DEPREMZEDELERİN ÖZEL KİŞİLERE AİT OTEL VE YAZLIKLARDAN ÇIKMALARI İSTENMEYE BAŞLAMIŞ, BİR AN ÖNCE KAMU KURUMLARINA YERLEŞTİRİLMELİLER"


CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra İzmir`e gelen depremzedeleri ziyaret eti. Bayır, “Özellikle özel kişilere ait otel, apart, kamp veya yazlık evlerde kalan depremzedelerin, yaz sezonunda başlayacak olması ile başka yere yerleştirilmesi söz konusu. Hatta bazılarına çıkış tarihleri bile verilmiş. Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler ve AFAD arasında sağlıklı bir koordinasyon sağlanarak, söz konusu vatandaşlarımız, boşta duran kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlere yerleştirilmelidir” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 15:32   Okunma : 350

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra İzmir`e gelen depremzedeleri ziyaret eti. Bayır, “Özellikle özel kişilere ait otel, apart, kamp veya yazlık evlerde kalan depremzedelerin, yaz sezonunda başlayacak olması ile başka yere yerleştirilmesi söz konusu. Hatta bazılarına çıkış tarihleri bile verilmiş. Valilik, Kaymakamlık, Belediyeler ve AFAD arasında sağlıklı bir koordinasyon sağlanarak, söz konusu vatandaşlarımız, boşta duran kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlere yerleştirilmelidir” dedi.

Bayır parti yönetiminin görevlendirmesi üzerine Bayır, Menderes, Torbalı, Foça, Aliağa, Balçova, Güzelbahçe, Çeşme, Karaburun, Urla ve Seferihisar`da bulunan depremzedeleri ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Bayır, “İzmir`de 60 bini aşkın depremzede var. Ziyaretlerimiz kapsamında, depremzedelerin yaşadıkları sıkıntıları dinledik. Çözümü için ayrıntılı bir rapor hazırladık. Hızlı bir şekilde sonuca gitmek için, ilgili kişilerle gerekli görüşmeleri yapacağım`` dedi.

“İMKANI OLAN HERKES KAPISINI AÇMIŞ”

Bayır, “Gittiğimiz yerlerde, olumlu geri dönüşler aldık ve bu bizi çok mutlu etti. İzmir insanın sıcakkanlılığı ve yardımseverliği, depremzedeler üzerinde pozitif etki bırakmış. Belediyelerimiz her gün depremzedelerle iletişime geçiyor. İhtiyaçları alıp, anında kaldıkları yere ulaştırıyorlar. Sosyolog ve psikologlar, görüşmeler gerçekleştiriyor. Herkes elinden gelenin fazlasını yaparak, yaşadıkları acıyı bir nebze de olsa unutturmaya gayret gösteriyor. Özel oteller, apartlar, kamplar, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler, ev ve yazlık sahipleri kapılarını açmış. Hayırsever iş insanları, vatandaşlarımız maddi destekte bulunuyorlar`` dedi.

“DEPREMZEDELER KALACAK YER KONUSUNDA ENDİŞE YAŞAMAMALI”

Kalıcı yer, istihdam, öğrencilerin eğitimi ve psikolojik destek gibi konuların acilen çözüme kavuşması gerektiğini vurgulayan Bayır şunları söyledi:

“Özellikle özel kişilere ait otel, apart, kamp veya yazlık evlerde kalan depremzedelerin, yaz sezonunun da başlayacak olması ile başka yere yerleştirilmesi söz konusu. Hatta bazılarına çıkış tarihleri bile verilmiş. Valilik, kaymakamlık, belediyeler ve AFAD arasında sağlıklı bir koordinasyon sağlanarak, söz konusu vatandaşlarımız, boşta duran kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlere yerleştirilmelidir. Depremzede vatandaşlarımızın istihdamı konusunda, özel firmalar, İŞKUR, kaymakamlık ve belediye ile irtibata geçmelidir. Depremzedelere vaat edilen maddi yardım acilen hesaplarına yatırılmalıdır. Depremzedelere, hükümet tarafından ivedilikle, yeniden inşa konusunda net cevaplar verilmelidir. Depremzede öğrencilerin eğitimi ile ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü`müz tarafından gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır. Her şeyden önce, depremzede vatandaşlarımızın yaşadıkları travmayı atlatabilmesi için, daha fazla kişi ile profesyonel destek sağlanmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA