12 Kasım 2025 Çarşamba

15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE   23:55   AHMET ÖZER TAHLIYE SONRASı ILK SÖZLERIYLE GÜNDEM OLDU: “YÜREĞIMIN YARıSı HÂLÂ IÇERIDE!”   23:02   “BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ERGENEKON PAZARı’NA YERINDE ÇÖZÜM: HIJYEN VE DÜZEN ÖNCELIK”   23:01   “DR. LEVENT UYSAL’DAN TBMM’DE GÜÇLÜ MESAJ: MERSIN İŞKUR 25 BIN VATANDAŞA İŞ KAPıSı AÇTı”   21:53   “SEÇER’DEN SERT MESAJ: HALKıN İRADESI YARGı KARARıYLA GASP EDILEMEZ”   21:35   CHP’DEN İBB İDDIANAMESINE SERT TEPKI: “BU BIR MUHTıRA, İDDIANAME DEĞIL”   19:45   C130 ASKERI UÇAĞı GÜRCISTAN’DA DÜŞTÜ: TÜRKIYE YASTA   15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI  
 
     
   

HATAY KARAÇAY TOMRUKSUYU KÖYLER KOORDİNASYONU: "İBB ÇOCUK PARKI KURDU DİYE HATAY VALİ YARDIMCISI EĞİTİM ÇADIRLARININ SÖKÜLMESİNİ İSTEDİ"


Hatay Karaçay Tomruksuyu Köyler Koordinasyonu, Samandağ`da Karaçay ve Tomruksuyu mahallelerine kurulan eğitim çadırlarının valilik tarafından kaldırılmak istendiğini belirterek “Festival alanında binbir emekle kurduğumuz eğitim çadırlarına İBB çocuk parkı kurdu diye Vali Yardımcısı geldi, tehdit etti ve sabah parkın sökülmesini istedi. Üstelik aynı alana halkın istemediği bir konteyner kent kurmak istiyorlar” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Mart 2023 Çarşamba 19:38   Okunma : 563

Hatay Karaçay Tomruksuyu Köyler Koordinasyonu, Samandağ`da Karaçay ve Tomruksuyu mahallelerine kurulan eğitim çadırlarının valilik tarafından kaldırılmak istendiğini belirterek “Festival alanında binbir emekle kurduğumuz eğitim çadırlarına İBB çocuk parkı kurdu diye Vali Yardımcısı geldi, tehdit etti ve sabah parkın sökülmesini istedi. Üstelik aynı alana halkın istemediği bir konteyner kent kurmak istiyorlar” açıklamasını yaptı.

Karaçay Tomruksuyu Köyler Koordinasyonu, Hatay`ın Samandağ ilçesine bağlı mahallelerine kurdukları eğitim çadırlarının valilik tarafından kaldırılmak istendiğini açıkladı. Koordinasyonun sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“EĞİTİM ÇADIRLARINA İBB ÇOCUK PARKI KURDU DİYE VALİ YARDIMCISI GELDİ, TEHDİT ETTİ”

“Festival alanında binbir emekle kurduğumuz eğitim çadırlarına İBB çocuk parkı kurdu diye Vali Yardımcısı geldi, tehdit etti ve sabah parkın sökülmesini istedi. Üstelik aynı alana halkın istemediği bir konteyner kent kurmak istiyorlar. Sınıflar boşaltılacak.

“SERALARDA KALAN ÇOCUKLARIN ÇOĞU TARIMSAL İLAÇLARDAN KAYNAKLI HASTA DURUMDA”

Yüzlerce öğrenci bu çadır sınıflarında günlerdir etkinliklere katılıyor, mutlu oluyorlar ve bir parça yüzleri gülüyor. Aileler çocukların eğitime katılmasından kaynaklı biraz daha rahatlamış durumda. Özellikle anneler için nefes alma zamanı oluyor çocukların eğitim anları daha önemlisi ise tarımsal ilaçlarla dolu olan seralarda kalan çocuklar hiç değilse bir süreliğine o alandan uzaklaşıyorlar. Seralarda kalan çocukların çoğu tarımsal ilaçlardan kaynaklı hasta durumda, ölen çocuklar olduğunu bile duyduk.

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK PARKI YAPTI DİYE ÖNCE PARK SÖKÜLECEK SONRA DA ÇADIRLARIMIZ”

Eğitim çadırlarının açılmasından sonra birçok insan çocuklar, ‘okula` başladığı için göç etmekten vazgeçtiğini söyledi. Ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi çocuk parkı yaptı diye önce park sökülecek sonra da çadırlarımız! Haftalardır valiliğe söyleniyor gelip siz kurun ya da bizim önümüzü açın diye.

“DOKUNMAYIN PARKIMIZA, DOKUNMAYIN OKULUMUZA”

Neden gelmediniz? Neden insanlara çadır verip zehir dolu seralardan kurtarmadınız? Neden şebekeyi tamir ettirmediniz? Temiz su yok, tuvalet yok, banyo yok, okul yok, çadır bile yok çadır. 37 gün oldu çadır yok. Dokunmayın parkımıza, dokunmayın okulumuza.

Sol Parti Hatay İl Örgütü ise konuya ilişkin bugün şu açıklamayı yaptı:

“Tomruksuyu hukuk buluşmasının ardından, festival alanındayız. Halkın kendi imkanlarıyla kurduğu yaşam ve oyun alanı başka yere taşınmak isteniyor. Alanı terk etmeyen halkın eğitime dair talepleri var. İlçe milli eğitim müdürü açıklama yapıyor, insanlar tepki gösteriyor.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA