24 Ağustos 2025 Pazar

20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI  
 
     
   

Hâlâ Görevinin Başında, Okul Müdürünün Bilgisayarında Çocuk Pornosu Bulundu


Esenler’de bir ortaokulda 5 yıldır müdür olan S.Ç.’nin okuldaki bilgisayarında küçük çocuklara ait pornografik görüntüler ele geçirildi. Müdür hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Milli Eğitim de idari soruşturma açarken, öğretmenin hala görevinin başında olduğu belirtildi.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 20:09   Okunma : 2566

Milliyet'ten Elif Altın'ı haberine göre, Esenler’de bir ortaokulda beş yıldır müdür olan S.Ç. çocuğun cinsel istismarını önlemeye yönelik yapılan çalışmalar kapsamında polisin takibine alındı. Soruşturma kapsamında savcılığın talimatıyla polis, şüpheli S.Ç.’nin görev yaptığı okuldaki odasında arama yaptı. Polis ekipleri S.Ç.’nin odasında bulunan bütün dijitallere el koyarak Adli Bilişim Büro Amirliği’nde inceleme yaptırdı.

S.Ç.’ye ait dijital materyaller üzerinde yapılan incelemede, yaşı küçük çocuklara ait pornografik görüntüler tespit edildi. İncelemede ayrıca şüpheli S.Ç.’nin bilgisayarında ve telefonunda sahte isimlerle açılmış Twitter ve Facebook hesaplarına erişim yapıldı. Hesapları da incelemeye alan polis bu hesaplardan yaşı küçük kızlara yönelik cinsel içerikli paylaşımlar yapıldığını ve çocuk pornografisine ait görüntüler tespit etti.

Şüpheli S.Ç.’nin sahte isimle açtığı Facebook hesabında lisedeki kız öğrencilere hitaben, “Her şey gizlilik içinde olmalı. Ekleyin veya mesaj atın... Yaş fark etmez. Güvenebileceğiniz olgun, saygılı, anlayışlı dürüst bir erkeğim” şeklinde paylaşımda bulunduğu belirlendi. Twitter hesabındaki paylaşımlarında ise “Liseli kapalı, açık fark etmez, güvenilir öğretmenim, Bakırköy civarından, araba var” şeklinde birçok paylaşımda bulunduğu tespit edildi.

KISMEN KABUL ETTİ

S.Ç., poliste alınan ifadesinde söz konusu Facebook ve Twitter hesaplarının kendisine ait olduğunu kabul ederek, çocuklara yönelik cinsel içerikli yorumlar ve çocuk pornografisine ait görüntü paylaşımı yapmadığını söyledi. S.Ç. bu hesapları yetişkinlerle cinsel içerikli sohbet için kullandığını belirterek bilgisayarında çıkan çocuklara ait video ve görüntüleri kendisinin yüklemediğini öne sürdü. 

Polisin savcılığa sunduğu araştırma raporunda söz konusu sosyal medya hesaplarının şüpheliye ait olabileceği gibi başkaları tarafından ele geçirilmiş ve rızası dışında kullanılmış olabileceği de belirtildi. Raporda, Twitter ve Facebook hesaplarının sahibi gerçek kişinin tespit edilebilmesi için IP adresi, zaman ve üyelik bilgilerini içeren trafik bilgilerinin Amerika’da bulunan Twitter Inc. ve Facebook Inc. şirketlerinden temin edilmesi gerektiği ve bu yöndeki taleplerin adli istinabe yoluyla yapılması gerektiğinin belirtildiği anlatıldı.

7 YILA KADAR İSTEMİ

Savcılık hazırladığı iddianamede, şüpheli S.Ç.’nin iş yerinde yapılan arama sonucu elde edilen dijital materyaller üzerinde inceleme yapıldığını belirtti. İnceleme sonucunda şüphelinin bilgisayarında müstehcen çocuk görüntüleri tespit edildiği ifade edildi. İddianamede S.Ç. hakkında “çocukların kullanıldığı müstehcen görüntüleri depolamak, kullanmak” suçundan 2,5 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. S.Ç. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan ise işlem yapılmadı. Hala aynı okulda müdür olarak görev yapan S.Ç hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA