25 Ekim 2025 Cumartesi

15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   15:18   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN “KADıN SAĞLıĞı VE OTIZME ÇOK YÖNLÜ BIR BAKıŞ” SEMINERI   15:16   GÜLCAN KıŞ: MERSIN İÇIN PLAN YOK!   11:33   MAHKEMEDEN CHP KURULTAYLARıNA ONAY: İPTAL TALEBI REDDEDILDI   10:25   MUT’TA YOLLAR DEĞIŞTI, HAYAT KOLAYLAŞTı   10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"  
 
     
   

CENGİZ GÖKÇEL: “PAMUKLUK BARAJI AÇILIRSA, VATANDAŞIMIZ HEM İÇME SUYUNA HEM DE SULAMA SUYUNA DAHA UCUZA KAVUŞMUŞ OLACAK”


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin`deki Berdan Barajı`nda kuraklıktan dolayı su seviyesinin yüzde 27`ye düştüğünü, buradaki suyun sadece içme suyu amacıyla kullanıldığını açıkladı. Pamuklu Barajı`nın projesinin henüz tamamlanmadığını belirten Gökçel, “Yüzde 37 kapasiteye ulaşmış. İsale hattı bitmiş olsaydı şu an bu suyu Mersinli, Tarsuslu çiftçilerimiz de kullanacaktı. Pamukluk Barajı`ndan gelen su; cazibe ile geldiği için enerji maliyetinden kurutulacak, vatandaşımız hem içme suyuna hem de sulama suyuna daha ucuza kavuşmuş olacak” dedi.

 

Tarih : 31 Mart 2023 Cuma 11:47   Okunma : 718

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin`deki Berdan Barajı`nda kuraklıktan dolayı su seviyesinin yüzde 27`ye düştüğünü, buradaki suyun sadece içme suyu amacıyla kullanıldığını açıkladı. Pamuklu Barajı`nın projesinin henüz tamamlanmadığını belirten Gökçel, “Yüzde 37 kapasiteye ulaşmış. İsale hattı bitmiş olsaydı şu an bu suyu Mersinli, Tarsuslu çiftçilerimiz de kullanacaktı. Pamukluk Barajı`ndan gelen su; cazibe ile geldiği için enerji maliyetinden kurutulacak, vatandaşımız hem içme suyuna hem de sulama suyuna daha ucuza kavuşmuş olacak” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin`de yağışın mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle yaşanan kuraklıktan dolayı barajların su seviyesinin düştüğüne dikkat çekti. Gökçel, Berdan ve Pamukluk barajlarının önünde, açıklama yaptı. Gökçel, Berdan Barajı`nın önünde şunları söyledi:

“BERDAN BARAJI`NDA ŞU AN KURAKLIKTAN DOLAYI SU SEVİYESİ YÜZDE 27 ORANINDA”

“Mersin ve Tarsus`un içme suyunu sağlayan sulama suyuna katkı yapan ve elektrik enerjisi üretilen Berdan Barajı`ndayız. Berdan Barajı`nda şu an kuraklıktan dolayı su seviyesi yüzde 27 oranında. Şu anda kritik bir seviyede. Tarımsal amaçlı su verilmiyor sadece içme suyu amacıyla kullanılan su veriliyor. Uzmanlar uyarıyor, küresel iklim krizi yaşıyoruz. Dolayısıyla yağış rejimi bozuldu, kuraklık, afetler yaşıyoruz. Burada yıllardır uyarıyoruz, 18 km kuzeyde, yukarıda Pamukluk Baraj projesi var. Pamukluk Barajı projesi 2015 yılında tamamlanıp hizmete girmesi gerekiyordu.”

Ardından Gökçel, Pamukluk Barajı`nda ise şu açıklamayı yaptı:

“PAMUKLUK BARAJI AÇILIRSA, VATANDAŞIMIZ HEM İÇME SUYUNA HEM DE SULAMA SUYUNA DAHA UCUZA KAVUŞMUŞ OLACAK”

“Pamukluk Barajı`ndayız, yüzde 37 kapasiteye ulaşmış.  Şimdi su burada duruyor, insanlarımız bu suyu kullanamıyor. İsale hattı bitmiş olsaydı şu an bu suyu Mersinli, Tarsuslu çiftçilerimiz de kullanacaktı. Eğer bu yatırım tamamlanırsa; Mersin kuraklıktan daha az etkilenecekti. İnsanlarımız içme suyu imkanlarına kavuşacak. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, Meclis`te de dile getirdi. Pamukluk Barajından gelen su cazibe ile geldiği için enerji maliyetinden kurutulacak, vatandaşımız hem içme suyuna hem de sulama suyuna daha ucuza kavuşmuş olacak. Topraklarımız, bahçelerimiz sulanırken çiftçilerimiz daha az para ödeyecekler.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA