3 Mayıs 2025 Cumartesi

15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

CHP`NİN, "KAMU BANKALARININ İŞLEMLERİNE YÖNELİK İDDİALARIN ARAŞTIRILMASI" İÇİN GENEL GÖRÜŞME AÇILMASI ÖNERİSİ, AKP VE MHP`Lİ VEKİLLERİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


CHP`nin, “kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddialar konusunun araştırılması” amacıyla genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu`nda reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Siz ise utanmadan diyorsunuz ki, ‘Kamu bankaları büyüdü. Bu kadar bilançoya ulaştı.` Peki, kamu bankaları bu kadar büyüdüyse kamu bankalarının etkisiyle ekonominin iyileşmesi, vatandaşın refahının artması gerekmez mi? Ama oysa gördüğümüz tablo başka; soğan 30 lira, peynir 250 lira, ramazan pidesi 15 lira, enflasyon yüzde 100`ün üzerinde, kiralar zaten 15-20 bini geçmiş, işsizlik çift hanelerde, vatandaş geçinemiyor, ay sonunu getiremiyor ama siz bunun farkında değilsiniz" sözleriyle AKP iktidarını eleştirdi.

 

Tarih : 5 Nisan 2023 Çarşamba 18:05   Okunma : 668

CHP`nin, “kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddialar konusunun araştırılması” amacıyla genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla TBMM Genel Kurulu`nda reddedildi. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Siz ise utanmadan diyorsunuz ki, ‘Kamu bankaları büyüdü. Bu kadar bilançoya ulaştı.` Peki, kamu bankaları bu kadar büyüdüyse kamu bankalarının etkisiyle ekonominin iyileşmesi, vatandaşın refahının artması gerekmez mi? Ama oysa gördüğümüz tablo başka; soğan 30 lira, peynir 250 lira, ramazan pidesi 15 lira, enflasyon yüzde 100`ün üzerinde, kiralar zaten 15-20 bini geçmiş, işsizlik çift hanelerde, vatandaş geçinemiyor, ay sonunu getiremiyor ama siz bunun farkında değilsiniz" sözleriyle AKP iktidarını eleştirdi.

CHP`nin, “kamu bankalarının işlemlerine yönelik iddialar konusunun araştırılması” amacıyla genel görüşme açılmasına ilişkin verdiği önergesinin TBMM Genel Kurulu`nun bugünkü birleşimde görüşülmesine ilişkin grup önerisi getirdi.

“ZİRAAT BANKASI, HALKBANK VE VAKIFBANK`IN. AKP`NİN NASIL BİR ARKA BAHÇESİ HÂLİNE GETİRİLDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ”

CHP`nin grup önerisi üzerinde söz alan İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank`ın AKP`nin nasıl bir arka bahçesi hâline getirildiğini hepimiz biliyoruz. Diplomasız güreşçilerin, iktisatla alakası olmayan AKP`li yöneticilerin kamu bankalarının yönetimlerine getirildiğini bu çatı altında sıkça ifade ettik. Bundan utanç duymayanlar kamu bankalarının asli görevlerini yapacağını söylediğimizde tedirgin oluyorlar; Ziraat Bankası`nın çiftçiyi, Halk Bankası`nın esnafı destekleyeceğini söylediğimizde hemen bir telaş hâlinde oluyorlar ‘Ekonomimiz zarar görecek` diyorlar. Ne diyor iktidarın Caniklisi? ‘Ziraat Bankası`nın sadece çiftçiye kredi vermesi kurnazlığı…` diyor. Ziraat Bankası`nın çiftçiye kredi vermesi mi kurnazlık yoksa Ziraat Bankası`nın Demirören`e ve bilcümle yandaşa kredi vermesi mi aymazlık takdirlerinize bırakıyorum” dedi.

“TOPLAMDA 49,7 MİLYAR TL BATIK VE BATACAK OLACAK KREDİ VAR 2021 YILINDA”

Karabat, 2021 Sayıştay verilerine atıf yaparak şunları söyledi:

“Vakıfbank 18,3 milyar TL, Halkbank 16,3 milyar TL, Ziraat Bankası 15,1 milyar TL, toplamda 49,7 milyar TL batık ve batacak olacak kredi var 2021 yılında. Peki, 2021 yılı ortalama kuruna göre hesap yaparsak bu rakamı, oradan TL`ye döndüğümüzde karşılığı, bugünkü değeri 106 milyar TL ve bugün bunu enflasyona göre hesaplarsak değeri de 120 milyar TL. Bununla depremzedeye tam 170 bin adet konut yapacak kadar bu bankaların batık kredisi var. 170 bin adet konut yapacak kadar batık kredi rakamından bahsediyoruz.

“KAMU BANKALARI BU KADAR BÜYÜDÜYSE KAMU BANKALARININ ETKİSİYLE EKONOMİNİN İYİLEŞMESİ, VATANDAŞIN REFAHININ ARTMASI GEREKMEZ Mİ?”

Siz ise utanmadan diyorsunuz ki, ‘Kamu bankaları büyüdü. Bu kadar bilançoya ulaştı.` Peki, kamu bankaları bu kadar büyüdüyse kamu bankalarının etkisiyle ekonominin iyileşmesi, vatandaşın refahının artması gerekmez mi? Ama oysa gördüğümüz tablo başka; soğan 30 lira, peynir 250 lira, ramazan pidesi 15 lira, enflasyon yüzde 100`ün üzerinde, kiralar zaten 15-20 bini geçmiş, işsizlik çift hanelerde, vatandaş geçinemiyor, ay sonunu getiremiyor ama siz bunun farkında değilsiniz. Hâlâ ‘dünya bizi kıskanıyor` masalları anlatıyorsunuz. Kendinize gelince zenginliğimiz, lüksünüz, şatafatınız Allah vergisi, yürü ya kulum hikâyesi ama vatandaşa gelince kader, vatandaşa gelince mukadderat.”

“İKTİDARIN EKONOMİ YÖNETİMİ ALANINDAKİ PLANSIZLIK VE KOORDİNASYONSUZLUĞUN ÇOK NET BİR ÖRNEĞİNİ KAMU BANKALARINDA GÖRÜYORUZ”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı da konuşmasında, “İktidarın ekonomi yönetimi alanındaki plansızlık ve koordinasyonsuzluğunun çok net bir örneğini kamu bankalarında görüyoruz. Kamu bankalarına yapılan liyakatsiz atamalar, ekonomik krizle ve siyasi baskılarla kontrolsüz bir şekilde açılan kredi muslukları, haksız kredi kullanımları birbirini takip ediyor. Tüm bunların neticesinde geri ödeme konusunda akıbeti belirsiz bir kredi tablosu da ortaya çıkmış durumda. Mesela Ziraat Bankası`ndaki batık ve riskli kredi miktarı 15 milyarı geçmiş, Halk Bankası`nda 16,5 milyarı, Vakıfbank`ta da neredeyse 20 milyar lirayı aşmış durumda yani toplamda 50 milyar lirayı geçmiş durumda” diye konuştu.

“BENİ BU GÖREVE LAYIK GÖREN HALKIMIZA, PARTİME VE FEMİNİST YOL ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da TBMM`de son dönemi olduğunu belirterek, “Öncelikle beni bu göreve layık gören halkımıza, partime ve feminist yol arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu Meclise HDP`yle geldim, Yeşil Sol Parti`yle gidiyorum” diyerek milletvekillerine veda etti.

“BANKALAR EKONOMİK HAYATIN EN ÖNEMLİ TEMEL TAŞLARINDAN BİRİSİDİR”

AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı, “Ticari hayatta hem yurt içi hem de yurt dışı işlemlerinin düzenli olarak yürümesi bankların bulunmadığı ortamda çok zordur. Bu nedenle bankalar ekonomik hayatın en önemli temel taşlarından birisidir. Bankalar kişilerin tasarrufların güvenle saklar, tasarruflarından gelir elde etmesini sağlar, finansman ihtiyacı olan kişi ve kurumların bu ihtiyaçlarını da karşılar. 5411 sayılı Bankalar Kanunu`nun 51`inci maddesi kredi açma yetkisini yönetim kuruluna vermiştir. Yönetim kurulu kredi açma, onay verme ve diğer idari esaslara ilişkin politikaları oluşturmak, bunların uygulanmasını ve izlenmesi sağlamak, gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür. Yönetim kurulu kredi açma yetkisini kurulca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde kredi komitesine ve veya genel müdürlüğe devredebilir” dedi.

REDDEDİLDİ

CHP`nin genel görüşme açılmasına ilişkin grup önerisi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA