9 Temmuz 2025 Çarşamba

16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR  
 
     
   

Neşet Ertaş Türküleriyle Mersin’de Anıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Niğde İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi’ gerçekleştirildi. Gecede ‘Bozkırın Tezenesi’ olarak bilinen büyük saz virtüözü Neşet Ertaş’ın türküleri vatandaşlarla buluşturuldu.

 

Tarih : 25 Aralık 2018 Salı 14:24   Okunma : 1333

Türküleriyle Türkiye'nin ve dünyanın her köşesinde gönüllerde taht kuran Neşet Ertaş, Mersin’de türküleri ile anıldı. UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi kabul edilen Ertaş’ın birbirinden güzel türküleri, salonu dolduran vatandaşları hem hüzünlendirdi, hem de neşelendirdi. Abdallık kültürünün en önemli temsilcilerinden, Türk halk müziğinin efsane ismi, saz ve ses üstadı Neşet Ertaş, söylenen türküler ile yine gönüllere taht kurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen gecede Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Niğde Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk, Niğde İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Baha Altınkaya ve yüzlerce vatandaş yer aldı.

“Derneklerin en öneli görevi, kültürlerini genç nesillere aşılamak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, gecede gerçekleştirdiği konuşmasında, “Böylesine coşkulu ve heyecanlı bir kalabalığın burada bir araya gelmesi, gönüllerini birleştirmesi ve rahmetli büyük ozanımız Neşet Ertaş’ı yad etmesi gerçekten çok güzel ve onur verici bir olay. Baha Başkan bana gelip ‘Salonu bize tahsis edebilir misiniz?’ dediğinde, ‘Salonu doldurabilirseniz verelim’ dedim. Gerçekten bugün salonun bu kadar dolu olması ve bir büyük ozanı yad etmesi, hem Mersinimiz açısından, hem Niğdemiz açısından çok önemli” dedi.

Mersin’de birçok hemşehri derneği bulunduğundan söz eden Başkan Kocamaz, “Bu derneklerin önemi; üstlendiği görev, bölge kültürünü yaşatmak, kültüre sahip çıkmak ve hemşehricilik bilincini geliştirmek, gönülleri buluşturmak. Tabi zaman zaman bu hemşehri dernekleri ile ilgili çeşitli yorumlar da yapılabiliyor ama insanlar kendi doğduğu yerden kopup, doyacağı bir yere göç etmişse burada mutlaka sıla hasretini giderebilmek için zaman zaman bir araya gelmeleri ve kültürlerini kendilerinden sonraki nesillere, özellikle genç nesillere aşılamaları çok önemli” şeklinde konuştu.,

“Türk Halk Edebiyatı’na mührünü vurmuş değerli ozanımız: Neşet Ertaş”

Hemşehri derneklerinin ülkede birlik ve beraberliğin tahsisinde önemli rol oynadığından söz eden Başkan Kocamaz, “Bu tür faaliyetlerle hemşehri dernekleri ülkedeki birlik ve beraberliğe katkı koyuyorlar ve kültürlerine sahip çıkıyorlar. Bugün burada olduğu gibi gerçekten Türk Halk Edebiyatı’na mührünü vurmuş değerli bir ozanımız etrafında da hepimizi birleştiriyorlar. Ben öyle inanıyorum ki bugün rahmetli Neşet Ertaş’ın ruhu burada ve aramızda dolaşıyor. Bu tür halk ozanları aslında ülkenin birleşmesi, kaynaşması için ve kültürünün gelecek nesillere aktarılması için hayatlarında çok büyük roller üstlendiler. Belki toprağın altındalar ama halen o rolleri devam ediyor. Rahmetli Neşet Ertaş’ın ruhu şad, mekanı cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Gecede Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından Türkiye’ye mal olmuş sanatçı Neşet Ertaş’ın birbirinden güzel türküleri seslendirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA