5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

NURİ BİLGE CEYLAN`IN YENİ FİLMİ ‘KURU OTLAR ÜSTÜNE` CANNES FİLM FESTİVALİ`NİN ANA YARIŞMASINDA YARIŞACAK


Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` bu yıl 16-27 Mayıs`ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışma seçkisinde yer alacak.

 

Tarih : 13 Nisan 2023 Perşembe 18:38   Okunma : 604

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` bu yıl 16-27 Mayıs`ta düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışma seçkisinde yer alacak.

76`ncı Cannes Film Festivali`nin programı bugün açıklandı. 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Film Festivali`nin ana yarışmasında bu yıl 19 film yer alacak. Yönetmen Nuri Bilge Ceylan`ın başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici`nin yer aldığı son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne` dünya prömiyerini de Cannes`da yapacak. Ayrıca film, festivalin ana yarışmasında da yarışacak. Filmin senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu kaleme aldı.

Film, İstanbul`a atanmayı umarken Anadolu`nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet`i konu alıyor. Meslektaşı Kenan`la birlikte iki kız öğrenciyi taciz etmekle suçlanan Samet içine düştüğü çetin hayattan kurtulmaya çalışır.

LOACH, ANDERSON VE CEYLAN ANA YARIŞMADA

Ana yarışmada; Ken Loach, Wes Anderson, Wim Wenders, Aki Kaurismaki, Hirokazu Kore-eda gibi usta yönetmenlerin filmleri de yer alıyor. Cannes Film Festivali`nin Ana Yarışmasında yarışacak filmlerin tamamı ise şöyle:

Club Zero (Yönetmen - Jessica Hausner)

The Zone of Interest (Yönetmen - Jonathan Glazer)

Fallen Leaves (Yönetmen - Aki Kaurismaki)

Four Daughters (Yönetmen - Kaouther Ben Hania)

Asteroid City (Yönetmen - Wes Anderson)

Anatomie d`Une Chute (Yönetmen - Justine Triet)

Monster (Yönetmen - Hirokazu Kore-eda)

The Sun of the Future (Yönetmen - Nanni Moretti)

La Chimera (Yönetmen - Alice Rohrwacher)

Kuru Otlar Üstüne (Yönetmen - Nuri Bilge Ceylan)

L`Ete Dernier (Yönetmen - Catherine Breillat)

The Passion of Dodin Bouffant (Yönetmen - Tran Anh Hung)

Rapito (Yönetmen - Marco Bellocchio)

May/December (Yönetmen - Todd Haynes)

Firebrand (Yönetmen - Karim Ainouz)

The Old Oak (Yönetmen - Ken Loach)

Banel et Adama (Yönetmen -Ramata-Toulaye Sy)

Perfect Days (Yönetmen - Wim Wenders)

Jeunesse (Yönetmen - Wang Bing)

Nuri Bilge Ceylan, 2014 yılında ‘Kış Uykusu` filmiyle ‘Altın Palmiye` ödülünü almış, Bir Zamanlar Anadolu`da filmiyle ‘Jüri Büyük Ödülü`, Üç Maymun filmiyle ise ‘En İyi Yönetmen` ödülüne layık görülmüştü.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA