12 Temmuz 2025 Cumartesi

16:53   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… ÖZGÜR ÖZEL: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BUGÜNKÜ SEMBOLIK SILAH BıRAKMA ADıMıNı MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   16:51   ANJIYO OLAN MURAT ÇALıK YENIDEN CEZAEVINE SEVK EDILDI... CHP’LI ZEYBEK: "BUNUN ADı AÇıKÇA CINAYETE TEŞEBBÜSTÜR"   16:49   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı DERVIŞOĞLU: "BUNA VESILE OLANLARıN UTANMASı GEREKIR"   16:47   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK ÜYESI BIR GRUP SILAH BıRAKTı… 250 GÖZLEMCININ KATıLıMıYLA SILAHLAR IMHA EDILDI   02:01   ADANA, BAŞKANıNA SAHIP ÇıKTı… BINLERCE VATANDAŞ, TUTUKLANAN ZEYDAN KARALAR’A ÖZGÜRLÜK ISTEDI   01:59   CHP’NIN ADANA MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: BIZIM ARKAMıZDA MILLET VAR, ERDOĞAN’ıN ARKASıNDA TRUMP VAR, İSRAIL VAR   15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR  
 
     
   

İMAMOĞLU: “MİLLET İTTİFAKI`NIN DAHA KURULDUĞU İLK GÜNDEN SEÇİMİ KAZANACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi`nin düzenlediği iftar programında; “Millet İttifakı`nın daha kurulduğu ilk günden seçimi kazanacağına yürekten inanıyorum. Millet İttifakı`nın siyasete bakışı, siyaset yapma biçimi, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu ruh hâlidir. Uzlaşmanın, hoşgörünün, müzakerenin mutabakatın hâkim olduğu bir siyasi iklimde bu ülkenin çözülmeyecek hiçbir sorunu olamaz. Millet İttifakı işte bu çözümün altyapısını kurduğu için çok değerli bir oluşumdur” dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2023 Cumartesi 21:08   Okunma : 533

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi`nin düzenlediği iftar programında; “Millet İttifakı`nın daha kurulduğu ilk günden seçimi kazanacağına yürekten inanıyorum. Millet İttifakı`nın siyasete bakışı, siyaset yapma biçimi, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu ruh hâlidir. Uzlaşmanın, hoşgörünün, müzakerenin mutabakatın hâkim olduğu bir siyasi iklimde bu ülkenin çözülmeyecek hiçbir sorunu olamaz. Millet İttifakı işte bu çözümün altyapısını kurduğu için çok değerli bir oluşumdur” dedi.

DEVA Partisi, bugün İstanbul Yenikapı`da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi`nde “Millet Sofrası” adıyla iftar programı düzenledi. Programa DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, partililer ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

“MİLLET İTTİFAKI`NIN BU SEÇİMİ KAZANACAĞINA İLK GÜNDEN İNANIYORUM: Elbette mübarek Ramazan ayının anlamını taşıyan bir sofrada bir aradayız. Kaderi bu topraklarda şekillenen bizler birbirimize çok güçlü bağlarla bağlıyız. Zor zamanlarda tek bir yürek, tek bir vücut hâline geliyor ve birbirimize destek oluyor, yardımcı oluyor, derman oluyoruz fakat ne yazık ki, dönem dönem bu anları çabuk unuturuz. Çok geçmeden aslında gönül kapılarımızı birbirimize kapama eğilimine geçiyoruz. Bu duruma yol açan en önemli etkenin siyaset yapma biçimi olduğunu düşünüyorum ülkemizde. Siyaseti bu ülke adına iyiye, doğruya, güzele ulaşmanın bir aracı olarak değil de bir amaç olarak gören anlayış ne yazık ki birbirimizi bizlerden, birbirimizi ve toplumun bütün katmanını birbirinden uzaklaştırıyor. Seçimleri partilerin centilmence yarıştığı bir demokratik şenliği gibi değil de birbirini yok etmeye dayalı, kuralsız, vicdansız hatta bir kavga arenası gibi gören anlayış ne acıdır ki bizi birbirimizden koparıyor ve uzaklaştırıyor.

MİLLET İTTİFAKI, TÜRKİYE DEMOKRASİSİ ADINA BELKİ DE TARİHİ BİR OLUŞUMDUR: Ben bu sebeple Millet İttifakı`nın daha kurulduğu ilk günden seçimi kazanacağına yürekten inanıyorum. Millet İttifakı`nın siyasete bakışı, siyaset yapma biçimi, bu ülkenin en çok ihtiyaç duyduğu ruh hâlidir. Uzlaşmanın, hoşgörünün, müzakerenin mutabakatın hâkim olduğu bir siyasi iklimde bu ülkenin çözülmeyecek hiçbir sorunu olamaz. Millet İttifakı işte bu çözümün altyapısını kurduğu için çok değerli bir oluşumdur. Türkiye demokrasisi adına belki de tarihi bir oluşumdur. Demokratik siyasetin her şeyden önce bir tevazu işi olduğunu unutmamamız gerekir. Siyasetçinin kendisini ve haddini bilmesidir. Millete, haddini bildirmeye kalkanların toplumun farklı kesimlerine nasıl düşünüp, nasıl yaşamaları gerektiğini dikte edenlerin demokratik siyasette asla yeri yoktur. Siyasetçiler, yöneticiler, milletin hizmetinde olma fırsatına kavuşmuş, aslında çok şanslı insanlardır ama işte o kadar ne bir kerametleri vardır ne de bir üstünlükleri; insan, toplumun bir bireyidir, bunu unutmamak gerekir. Siyasetçilerin, yöneticilerin bir imtiyazı asla olamaz, olmamalıdır. Seçimle gelirler, görevlerini yapar ve ceketlerini alır, evlerine dönerler. Millet İttifakı, demokrasinin özünü, ruhunu içselleştirmiş, Cumhuriyet fikri ve idealiyle yola düşmüş, demokrasiyi en üst seviyeye taşıyacak önemli bir yapıdır, tarihi bir yapıdır. Hak, hukuk, adalet diyenlerin herkes için özgürlük ve zenginlik talep edenlerin, huzur isteyenlerin adresidir; adresi olmalıdır, olmak zorundadır. Ülkemiz için önemli bir dönemi temsil etmektedirler.

BU ÜLKE ARTIK 86 MİLYON VATANDAŞIN AKLIYLA YÖNETİLECEK: Bu sebeple 15 Mayıs sabahına bu ülkede hiç kimse kaybetmek duygusuyla asla uyanmayacak. Hiç kimse seçim kazandığı için de bir zafer yaşadığı hissini asla kapılmayacak. Hepimiz, 86 milyon insan, milletin iradesinin tertemiz tecelli etmiş olmasının huzuruyla yeni hayatlarımıza, görevlerimize, sorumluluklarımıza adım atacağız. Bu ülke artık 86 milyon vatandaşın aklıyla, yüreğiyle, vicdanıyla yönetilecek. Bu ülkede insan olmaktan daha büyük bir mevki, özgür ve onurlu bir vatandaş olmak, daha güçlü bir makam olması mümkün müdür? Bizlere işte bu umudu yaşatan ve bu süreci başlatan saygıdeğer DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan nezdinde çok değerli genel başkanlarımıza ve bu ülkenin geleceği adına gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Elbette ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun öncülüğünde çıktığımız bu yolun sonunda Türkiye`yi çok güzel günler beklemektedir. Ramazan ayının tüm milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, oruçlarımızın ve dualarımızın kabul olmasını diliyor, hepimize afiyet olsun. Şimdiden Ramazan ayımız mübarek olsun. Umut ediyorum, 15 Mayıs hepimize bir demokrasi bayramı olsun.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA