29 Mayıs 2025 Perşembe

15:13   VAHAP SEÇER: “MERSIN BÜYÜKŞEHIR; MEMNUNIYET ORANı EN YÜKSEK BELEDIYELERIN BAŞıNDA GELIYOR”   15:07   TOROSLAR’DA ÇOCUKLAR ŞENLIKTE BULUŞTU   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:19   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   09:30   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE   19:39   MERSIN BAROSU: “AYRıMCıLıĞıN GELDIĞI SON ACı NOKTA !”    15:02   TARSUS TSO YÜKSEK İSTIŞARE KURULU 2025 YıLı TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:50   TOROSLAR’DA KADERINE TERK EDILEN GÖLET ALANıNDA ıSLAH ÇALıŞMALARıNA BAŞLANDı   09:42   BÜYÜKŞEHIR, DENIZ VE KıYı YAŞAMı İÇIN VATANDAŞ BILIMI ETKINLIĞINE EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:59   EUROLEAGUE ŞAMPIYONLUK HEYECANı, AHLATLıBEL`DE YAŞANDı   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ONKOLOJI HASTALARıNA ÜCRETSIZ ULAŞıM HIZMETI SAĞLıYOR   09:24   TARSUS`TA "25.05.2025"TE 20 ÇIFTIN NIKAHı KıYıLDı   22:49   ÖZGÜR ÖZEL: THY AVRUPA LIGI FINALINDE MONACO`YU MAĞLUP EDEREK ŞAMPIYON OLAN FENERBAHÇE BEKO BASKETBOL TAKıMıNı TEBRIK EDIYORUM   22:47   FENERBAHÇE BEKO, EUROLEAGUE FINAL FOUR MÜCADELESINDE MONACO`YU 81-70 MAĞLUP EDEREK IKINCI KEZ AVRUPA ŞAMPIYONU OLDU   23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   19:50   DERVIŞOĞLU: “MEMLEKETIN BAŞıNA YÜZYıLıN SON ÇEYREĞINDE GELEN EN BÜYÜK FELAKET RECEP TAYYIP ERDOĞAN`ıN BIZZAT KENDISIDIR”  
 
     
   

DAVUTOĞLU: “SÜNNİLER VE ALEVİLER TÜRKİYE`NİN GELECEĞİNİ İNŞA EDERKEN ‘SİZ KİMSİNİZ` DİYE SORMAYACAĞIZ”


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabında “Sünni” başlığı ile bir video yayınladı. Davutoğlu, “Bizler birbirimizin hakkını koruduğumuzda, savunduğumuzda bu ülke, barış ülkesi olacak. Kimliklere bölündüğümüzde, birbirimize ‘öteki` diye baktığımızda hiçbirimiz huzur bulmayacağız. Acı yaşadık bundan iki ay önce. Maraş`ta, Malatya`da, Adıyaman`da, Hatay`da, Gaziantep`te Sünniler, Aleviler, Türkler, Kürtler aynı enkazında altında kaldılar. Elimizi uzattığımızda ‘Senin kimliğin ne` diye sormadık. Şimdi de söylüyorum, Kemal Bey`in o samimi mesajına cevap mahiyetinde söylüyorum; Sünniler ve Aleviler Türkiye`nin geleceğini inşa ederken ‘Siz kimsiniz` diye sormayacağız” dedi.

 

Tarih : 20 Nisan 2023 Perşembe 16:54   Okunma : 493

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabında “Sünni” başlığı ile bir video yayınladı. Davutoğlu, “Bizler birbirimizin hakkını koruduğumuzda, savunduğumuzda bu ülke, barış ülkesi olacak. Kimliklere bölündüğümüzde, birbirimize ‘öteki` diye baktığımızda hiçbirimiz huzur bulmayacağız. Acı yaşadık bundan iki ay önce. Maraş`ta, Malatya`da, Adıyaman`da, Hatay`da, Gaziantep`te Sünniler, Aleviler, Türkler, Kürtler aynı enkazında altında kaldılar. Elimizi uzattığımızda ‘Senin kimliğin ne` diye sormadık. Şimdi de söylüyorum, Kemal Bey`in o samimi mesajına cevap mahiyetinde söylüyorum; Sünniler ve Aleviler Türkiye`nin geleceğini inşa ederken ‘Siz kimsiniz` diye sormayacağız” dedi.

Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun dün yayınladığı “Alevi” başlıklı videosuna ithafen bugün Twitter`dan “Sünni” başlıklı bir video yayınladı. Davutoğlu, videoda şunları söyledi:

“Kemal Bey`in dünkü o samimi videosunu izlediğimde, gözümün önünde birden medeniyetleri, kültürlerin harmanlandığı Anadolu tarihi geldi. Ben, Toroslar`ın zirvesinde bir Sünni, yörük, Türkmen ovasında doğdum. Horasan`ı Anadolu`ya taşıyan bir ova. Babaannem öyle derdi. ‘Horasan`dır bizim ilimiz, İsfehan`dan geçti yolumuz. Kalktık, göçtük bu diyarlara.` Köyümüzün adı bugün Taşkent, ama aslı ‘Pirler Kondu` idi. Pir`di köyün adı. Karşı cephedeki kayanın adı Kıble Kayası, parkının adı Mihrab, parkın sırtını verdiği tepenin adı Erenler Tepesi`ydi. Çeşmenin adı da Sultan Alaaddin Keykubat`a atfen Sultan Çeşmesi. Yani Selçuklu Devleti`nin ve Anadolu`daki Horasan izlerinin yaşadığı bir ortamda doğdum. Cumhuriyet`imizin verdiği imkanlarla ben de nice makamlara geldim. Milletimize borçluyuz. Kemal Bey bir Alevi olarak samimi bir şekilde hislerini ifade ederken ben de bir Sünni olarak ifade edeyim. 13`üncü yüzyıl Anadolu`su, Sünnilerin ve Alevilerin, aynı pirlerinin saygı duyduğu bir Anadolu`ydu. Sünniler ve Aleviler için Pir-i Türkistan, Hoca Ahmet Yesevi idi. Benim adımı aldığım hoca, Ahmet Yesevi. Hz. Mevlâna ve Hacı Bektaş-ı Veli, Sünnilerin ve Alevilerin ortak erenleriydi. Kim böldü bizi? Kim ayırdı? Nasıl tekrar bu nehirleri birleştireceğiz, bir umman olacağız Anadolu`da? Evet, ben bir Sünni`yim ama Alevi vatandaşlarımızın hakkını korumak, savunmak, öncelikle benim görevim. Bir başbakan olarak Hacı Bektaş-ı Veli`de Alevilik üzerine konuştuğumda Alevi vatandaşlarımızın gösterdiği teveccühü hâlâ hatırlıyorum. Yine ilk kez bir başbakan olarak Erzincan`da bir Cemevi`ne girip bizzat niyaz duası yaptığımda yine o hissi yaşamıştım. Biz, aynı engin nehrin kollarıyız, bir ummana yönelen kolları, ortak geçmişten geleceğe yönelen kolları. Hacı Bektaş-ı Veli, benim de pirimdir, Hz. Mevlâna gibi. Onun için Alevi vatandaşlarımız, Hacı Bektaş`ta, ‘Hacı Bektaş-ı Veli`nin huzuruna, dergahına ücret ödeyerek giriyoruz, bunu kaldırsanız başbakanım` dediklerinde, Ankara`ya döner dönmez yaptığım ilk iş o olmuştu. Çünkü ‘Hacı Bektaş-ı Pir`in huzuruna para ödeyerek girilmez` demiştim. Biz, o pirlerin, o Horasan erenlerinin çocuklarıyız.

“CUMHURİYET`İMİZİN İKİNCİ YÜZYILINA SÜNNİLER VE ALEVİLER, TÜRKLER VE KÜRTLER OMUZ OMUZA GİRECEKLER”

Kimimiz Sünni`yiz, kimimiz Alevi. Alevi dedelerimiz, bana ‘Can Ahmet` derler. Çünkü bilirler ki ben hiçbir zaman fark gözetmedim. Bir Sünni olarak, Kemal Bey`i çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de bir Sünni olarak bu topraklarda bazen dışlandığımı hissettim. 28 Şubat`ta eşim ve kızlarım, başörtüsü dolayısıyla Sünni olarak dışlandılar. Ben, uluslararası birçok yayına sahip bir akademisyen olarak, ideolojik gerekçelerle Türkiye`nin en özgür üniversitelerinde akademisyenliğe kabul edilmedim. Kemal Bey`e hak veriyorum. Mesele; Sünnilik, Alevilik meselesi değil. Mesele, karşılıklı kimliklere saygı duyulan bir ortak kültür meselesi. Yüz yıl içinde hepimiz acı çektik. Bu acılara son vermenin vakti geldi. Evet, ben bir Türk`üm ama Kürt vatandaşlarımın haklarını korumak benim görevim. Kürtçeyi Türkçe gibi aziz bildiğimi söyledim hep. Samimiyetle söyledim. Bir kez daha söylüyorum. Bana ‘Serok Ahmet` diyen Kürtlere ‘Ser sera, ser çava` diye seslendim hep. Yine öyle sesleniyorum. Bizler birbirimizin hakkını koruduğumuzda, savunduğumuzda bu ülke, barış ülkesi olacak. Kimliklere bölündüğümüzde, birbirimize ‘öteki` diye baktığımızda hiçbirimiz huzur bulmayacağız. Acı yaşadık bundan iki ay önce. Maraş`ta, Malatya`da, Adıyaman`da, Hatay`da, Gaziantep`te Sünniler, Aleviler, Türkler, Kürtler aynı enkazında altında kaldılar. Elimizi uzattığımızda ‘Senin kimliğin ne` diye sormadık. Şimdi de söylüyorum, Kemal Bey`in o samimi mesajına cevap mahiyetinde söylüyorum; Sünniler ve Aleviler Türkiye`nin geleceğini inşa ederken ‘Siz kimsiniz` diye sormayacağız. ‘Biz biriz` diyeceğiz. ‘Biz, ortak bir tarihe sahibiz` diyeceğiz. ‘Biz, aynı pirlerin çocuklarıyız` diyeceğiz. ‘Hak Muhammed Ali`nin yolcusuyuz` diyeceğiz. ‘12 imam, hepimizin imamı` diyeceğiz. Birileri aramıza fitne sokmaya çalıştığında ‘Dur orada` diyeceğiz. Yeni Türkiye böyle kurulacak. Cumhuriyet`imizin ikinci yüzyılına Sünniler ve Aleviler, Türkler ve Kürtler omuz omuza girecekler, bu ülkenin eşit ve onurlu vatandaşları olarak. Mübarek Ramazan Bayramı yaklaşırken hemen arife gününde gelin, tanış olalım. Gelin, selamlaşalım. Selamın özüyle selamlaşalım. Selam, barış demek. İslam, barış demek. Hepsi aynı kökten gelir. Dinimizi, kültürümüzü, medeniyetimizi barış içinde yaşayarak bütün insanlığa bir örnek teşkil edelim. Kemal Bey`e selam ediyorum. Mesajınız alınmıştır ve eminim ki bizim mesajımız da bütün toplum tarafından alınacaktır. Allah`a emanet olunuz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA