16 Eylül 2025 Salı

11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:03   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:39   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:37   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:35   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR  
 
     
   

CUMHURBAŞKANI ADAYI KILIÇDAROĞLU, ADIYAMAN`DA... KILIÇDAROĞLU, DEPREMDE YAŞAMINI YİTİREN YURTTAŞLARIN MEZARLARINA KARANFİL BIRAKTI, DUA ETTİ


Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı`nın ilk gününde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu iller arasında yer alan Adıyaman`a geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı`nda depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, karanfil bıraktı, dua etti. Bir kadın Kılıçdaroğlu`na mezarlıkta, "Kemal Bey, bir tek siz yanımızdasınız. Allah sizden razı olsun" dedi.

 

Tarih : 21 Nisan 2023 Cuma 14:35   Okunma : 530

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı`nın ilk gününde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu iller arasında yer alan Adıyaman`a geldi. Kılıçdaroğlu, ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı`nda depremde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaret etti, karanfil bıraktı, dua etti. Bir kadın Kılıçdaroğlu`na mezarlıkta, "Kemal Bey, bir tek siz yanımızdasınız. Allah sizden razı olsun" dedi.

Millet İttifakı`nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile ittifakın büyükşehir belediye başkanları Ramazan Bayramı`nın ilk gününde deprem bölgesinde her biri ayrı bir ilde olmak üzere vatandaşlarla Halil İbrahim Sofrası Buluşması`nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bayramın ilk gününde Adıyaman`a geldi. Kılıçdaroğlu, sabahleyin ilk olarak Adıyaman Belediyesi Mezarlığı`na gelerek depremde yaşamını yitiren yurttaşların mezarlarını ziyaret etti, karanfil bırakarak dua etti.

“BABAM CHP`LİYDİ. NE OLUR ONUN MEZARINA GİDİN”

Kılıçdaroğlu`nun mezarlık ziyareti sırasında depremde babasını kaybeden bir kadın yurttaş, “Babam CHP`liydi. Ne olur onun mezarına gidin. Ne olur babamın mezarına gelin. Babam hepsinin, herkesin öğretmeniydi. Hayatı hep CHP`ydi. 1940 doğum, 60 yılından beri CHP`li babam” dedi. Kadın, gözyaşlarına hâkim olmadı. Kılıçdaroğlu, kadına, babasının mezar yerini sordu ve başsağlığı dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu, danışmanlarına kadının babasının mezar yerini öğrenmeleri konusunda talimat verdi.

“ORAYA GİDİN, BİZ GELECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu, kadına, “Oraya (mezarın başına) gidin, biz geleceğiz” dedi.

Mezarda yakınlarını ziyaretine gelen başka bir yurttaş da Kılıçdaroğlu`na, “Tayyip Erdoğan`ı devir, nasıl devirirsen devir” dedi.

“KEMAL BEY, BİR TEK SİZ YANIMIZDASINIZ. ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN”

Kılıçdaroğlu, bayramın ilk günü depremde yakınlarını kaybeden ve yakınlarının mezarlarını ziyaret eden yurttaşlara başsağlığı dileklerini iletti. Bir kadın, kızının Kılıçdaroğlu`nu çok merak ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, genç kıza sarıldı. O sırada bir kadın Kılıçdaroğlu`na, “Kemal Bey, bir tek siz yanımızdasınız. Allah sizden razı olsun” dedi.

Kılıçdaroğlu`na, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Özkoç, Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, CHP Adıyaman İl Başkanı Mehmet Sırrı Burak Binzet eşlik etti. 

 “BENİM HAKKIM VARSA BEN HELAL ETTİM”

Öte yandan Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin mezarlıkta dua ettiği sırada bir kişi sözlü tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Twitter hesabından, "Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim" açıklamasını yaptı. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA