16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

DİYARBAKIR MERKEZLİ 21 İLDEKİ GÖZALTILARA YÖNELİK PROTESTOYA POLİS MÜDAHALE ETTİ


Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci ve avukatların bulunduğu 126 kişi gözaltına alınması Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte düzenlenen eylemlerle protesto edildi. Diyarbakır`daki protesto yürüyüşüne polis müdahale etti 2 kişi gözaltına alındı.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 18:36   Okunma : 352

MEHMET MUCAHİT CEYLAN

Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci ve avukatların bulunduğu 126 kişinin gözaltına alınması, Diyarbakır`da protesto edildi. Protesto yürüyüşüne polis müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nca sürdürülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde 21 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci, avukat, siyasetçi, tiyatro oyuncusu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğu 126 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltıların protesto edildiği Diyarbakır`da, Ekinciler Caddesi`nde yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, 2 kişi gözaltına alındı.

"İKTİDARA SESLENİYORUZ YAPTIĞINIZ BİR SEÇİM KUMPASIDIR"

Toplanan kalabalığa seslenen Yeşil Sol Partisi Eş Sözcüsü İbrahim Akın, şunları söyledi:

"Bugün burada sabah yaşanan bir operasyonla ilgili toplantı yapmaya çalışıyorduk. Her yerde söylüyoruz bu tarihi seçimle karşı karşıya kaldığımız bu ortamda her şeye rağmen, her türlü operasyona rağmen her türlü engellemelere rağmen biz burada direnerek sözümüzü söylemeye, halkımıza sesimizi ulaştırmaya çalışıyoruz. Evet, bugün Diyarbakır başta olmak üzere çeşitli illerimizde operasyonlar yapıldı. Sanatçılar gözaltına alındı, avukatlar gözaltına alındı, sevgili HDP Eş Genel Başkan Yardımcılarımız, örgütlerinden sorumlu eş genel yardımcılarımız gözaltına alındı. Buradan iktidara sesleniyoruz yaptığınız bir seçim kumpasıdır. Bir seçim kampanyasını bizim karşımızda gözaltına alarak yapıyorsunuz. Biz sizin karşınızda sözümüzü söylüyoruz. Halka karşı sözümüz var ve işte buradayız, sizleri 14 Mayıs`ta göndereceğiz. Bu iktidar saray rejimi, ülkede her tarafta kaybettiğinin farkında. Çürümüş tükenmiş tahammülü kalmamış bir iktidarla karşı karşıyayız. İşte görüyorsunuz burada basın açıklaması yapacağız ama her türlü engelle karşı karşıya kalıyoruz.

"BU SEÇİMDE YAPACAKLARI HER ŞEYE KARŞI BURADAYIZ"

Altını çizerek bir kez daha söylemek istiyorum sahada gördüğümüz açıkça şudur: Hem Diyarbakır`da hem bölgenin her tarafında Yeşil Sol Parti adı altında kurduğumuz güçlü ortak ittifakımızla bu iktidarı göndereceğimizi artık Türkiye de, dünya da biliyor. Dünyaya da Türkiye`ye de sesleniyoruz; bu seçimde her türlü zorbalığa karşı her türlü provokasyona karşı her türlü darbeye karşı ve yapacakları her şeye karşı buradayız. Artık güvenlik güçlerine de başka güçlere de sesleniyorum; 14 Mayıs sonrasını düşünün ve yaptığınız her şeyin hesabını soracağımızı bilin."

"BU OPERASYON GÖZDAĞI VE TEHDİTTİR"

HDP Merkez Yürütme Kurulu da yazılı bir açıklamayla gözaltılara tepki gösterdi. HDP`nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Tarihinin en büyük seçim yenilgisinin arifesinde olan AKP-MHP iktidarı, yaşadığı panik ve korkuyla partimize, sivil toplum örgütlerine, toplumsal dinamiklere ve muhalefete saldırmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 ilde yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında Eş Genel Başkan Yardımcımız Özlem Gündüz, MYK üyemiz Mahfuz Güleryüz, üyelerimiz, gazeteciler, hukukçular ve sanatçıların da bulunduğu 100`den fazla kişi gözaltına alındı. Bu operasyon sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonudur. Bu operasyon topluma ve onun siyasi tercihlerine açık bir gözdağı ve tehdittir. Seçim sandıklarını koruyacak, hukuksuzluklarla mücadele edecek olan avukatların, kamuoyunu bilgilendirecek gazetecilerin, AKP ile sahada mücadele eden siyasetçilerimizin eş zamanlı olarak hedeflenmiş olması tesadüf değildir. Bu tehdit ve şantaj düzeninin sona ermesini isteyen, yıllardır uygulanan hukuksuzluklarla hesaplaşma iradesi gösteren herkesi bu saldırılara karşı açık tutum almaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan her bir kişinin yerine binleri, on binleri sorumluluk üstlenerek seçim çalışmalarına katılmaya, sandıklara sahip çıkmaya ve darbeye karşı aktif mücadeleye çağırıyoruz. Biz buradayız ve mutlaka kazanacağız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA