15 Eylül 2025 Pazartesi

11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!  
 
     
   

İMAMOĞLU`NDAN BURSA`DA “SİNAN ATEŞ” AÇIKLAMASI: “BU MESELE BİR FAİLİ MEÇHUL MESELESİ ASLA OLMAYACAK. BU MEMLEKET, ‘YAPANIN YANINDA KALIYOR MEMLEKETİ` OLMAYACAK”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa`da; “Sinan Ateş`e yapılan bu suikastı kınıyorum. Bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket, ‘yapanın yanında kalıyor memleketi` olmayacak. Bu memleket; hak ve hukukun, adaletin sonuna kadar geldiği bir memleket olacak. Bu memleket; adamına göre mahkeme, adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre karar memleketi olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaletin simgesi olacak. Mekanı cennet olsun Sinan Ateş`i rahmetle anıyorum” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 22:27   Okunma : 565

ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa`da; “Sinan Ateş`e yapılan bu suikastı kınıyorum. Bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket, ‘yapanın yanında kalıyor memleketi` olmayacak. Bu memleket; hak ve hukukun, adaletin sonuna kadar geldiği bir memleket olacak. Bu memleket; adamına göre mahkeme, adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre karar memleketi olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaletin simgesi olacak. Mekanı cennet olsun Sinan Ateş`i rahmetle anıyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün; İnegöl`deki halk buluşmasının ardından Bursa`da Mihraplı Kent Parkı`nda yurttaşlarla bir araya geldi. Sağanak yağmur yağışı altında, vatandaşlara seslenen İmamoğlu, şunları söyledi:

“SİNAN ATEŞ`İN KATİLLERİNİ BULMAK BOYNUMUZUN BORCU”

“Tabii ben bu memleketin genç bir insanına ve önemli bir akademisyenine yapılan bu suikastı, Sinan Ateş`e yapılan bu suikastı kınıyorum. Akademisyen şehidimize yapılan bu suikastı yapan kişileri bulmak 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimizin boynunun borcudur bunu bilin.

Ben gittim anneciğini, babacığını da ziyaret ettim. Ailesiyle bir arada oldum. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Tabii bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket yapanın yanında kalıyor memleketi olmayacak. Bu memleket; hak ve hukukun, adaletin sonuna kadar geldiği bir memleket olacak. Bu memleket; adamına göre mahkeme, adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre karar memleketi olmayacak. Sadece içi yananların kötü olaylara karşı beddua ettiği değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaletin simgesi olacak. Mekanı cennet olsun Sinan Ateş`i rahmetle anıyorum”

“KAPANMIŞ OKULLAR YENİDEN AÇILACAK”

İmamoğlu konuşmasında şunları söyledi:

“Psikologlar, öğretmenler tabii birçok konuda atamayla ilgili talebi olan meslekler var. Sosyologlar, hepsini önemsiyoruz ve hepsi göreceksiniz olacak. Bu memleketin başta eğitim olmak üzere düzenli, sistemli, iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var. Var olanı kullanmayı bile beceremeyen, önceliği başka olan bu hükümetin dönemi bitti. Kapanmış olan okullarımız açılacak. Bu niye önemli biliyor musunuz? Memleketimizin köylerini boşalttık. Kırsalı mahvettik. Tarımdan uzaklaştırdık. Okulları kapattık ve bir cahillik dönemi başladı, bunu sona erdireceğiz. Memleket yine en kırsalın köyüne kadar gelişmeye başlayacak.”

İmamoğlu, iktidara geldikten sonra Bursaspor`la bizzat kendisinin ilgileneceğini söyledi. İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bursaspor niye kötü biliyor musunuz? Onun bile içine siyaset katar çevresini sarar sarmalarsan böyle olur. Türkiye`nin şampiyonluk yaşamış çok önemli bir kulübüdür. Defalarca bu şehre maç izlemeye geldim. Maçlarının o şehrin coşkusunun en yükseldiği kentlerin başındadır Bursa. Dolayısıyla bu şehirde Bursaspor`un bu duruma düşmesine çok üzüntülüyüm. Spordan anlayan birisi olarak, bu ortamda size söz veriyorum Bursaspor`un meselesini şahsen bizzat ben özellikle ele alacağım. Hem şehirde sporun çeşitliliğini ki, Bursa`da basketbol çok özel noktalara erişti sporun çeşitliliğini çok geliştireceğiz sevgili dostlar”

“BU SEÇİMDE BURSA`YI KAZANACAĞIZ”

Bir çocuğun “Başkanım” diye seslenmesi üzerine İmamoğlu, “Kurban olurum sana. Senin için buradan İstanbul`a yürürüm” dedi.

İmamoğlu`nun konuşması sırasında bazı yurttaşlar "Bursa`yı alın artık yeter" diye seslendi. İmamoğlu ise "Bursa`yı alacağız. Bakın Mustafa Bozbey başkanımız burada. Son seçimde bir aksilik yaşandı. Şimdi şimdi onu bu seçimde halledeceğiz. Bu seçimde hep birlikte Bursa`yı da kazanacağız. Göreceksiniz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA