15 Mayıs 2025 Perşembe

22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    22:20   OTIZMLI BIREYLER IÇIN AILELER MALATYA`DA SES YÜKSELTI: SESSIZLIĞIN BEDELI HAYATTıR   21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ   21:04   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÇELIK, "ADALET VE ÖZGÜRLÜK TEMASı ILE SILIVRI`DEYIZ"   20:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... SUAT ÖZÇAĞDAŞ, "ANTIDEMOKRATIK MÜDAHALELERLE GENÇLERI, EMEKÇILERI, YURTTAŞLARı SUSTURAMAZSıNıZ"   20:41   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... GÖKAN ZEYBEK: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN YÖNETICILERIYLE ÇÖZÜM SÜRECI ORTAYA GETIRILIRKEN SAYıN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTSAK TUTULMASıNı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ   20:28   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ALI MAHIR BAŞARıR, "CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ASLA YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ, ONA YAPıLANLARı UNUTTURMAYACAĞıZ"   19:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU`NDAN TUNCER BAKıRHAN`ıN `KORUCU` ÖNERISINE TEPKI   19:37   TBMM GENEL KURULU KAPANDı... SELÇUK ÖZDAĞ: BU MUHALEFETIN BIR TANE DOĞRU CÜMLESINI KABUL ETMEZ MISINIZ, BU MU DEMOKRASI?   19:08   ALMAN BELEDIYELER BIRLIĞI 43. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA İMAMOĞLU AYAKTA ALKıŞLANDı   19:07   TBMM GENEL KURULU KAPANDı.... İYİ PARTILI ÇÖMEZ: BUGÜNKÜ MANZARA IKTIDAR CEPHESININ ARTıK TÜKENDIĞININ, YOK OLDUĞUNUN GÖSTERGESI   17:29   SILIVRI BELEDIYE BAŞKANı BALCıOĞLU: “TARıM DIYECEĞIZ, ÜRETIM DIYECEĞIZ, DAYANıŞMA DIYECEĞIZ”   17:28   ÖĞRENCILER BEYAZıT`TA AÇıKLAMA YAPTı: "6 YAŞıNDA BIR ÇOCUĞUN EVLENDIRILMESINI SAVUNMAK Mı IFADE ÖZGÜRLÜĞÜ, YOKSA BUNA KARŞı ÇıKMAK Mı SUÇ?"  
 
     
   

CANAN KAFTANCIOĞLU, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DÖRT AYAKLI MİNARE ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI: "ADALET, EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK ARAYIŞINI ONLARDAN ÖĞRENDİĞİMİZ GİBİ SÜRDÜRECEĞİZ"


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi`nin vurularak öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare`nin önünde; "Ne yazık ki bu güzel coğrafyada, güzel memleketimizde herkesin farklı, herkesin eşit yaşayabileceği ülkemizde kutuplaştırmalar, adalet arayanların cezalandırıldığı, halkın hakkını savunanların katledildiği acı süreçleri yaşadık. Bu topraklarda Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım hem de onların şahsında bir kez daha bu ülkede adalet arayışını, eşitlik arayışı, özgürlük arayışını onlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim" dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2023 Cumartesi 11:33   Okunma : 444

MEHMET MUCAHİT CEYLAN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi`nin vurularak öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare`nin önünde; "Ne yazık ki bu güzel coğrafyada, güzel memleketimizde herkesin farklı, herkesin eşit yaşayabileceği ülkemizde kutuplaştırmalar, adalet arayanların cezalandırıldığı, halkın hakkını savunanların katledildiği acı süreçleri yaşadık. Bu topraklarda Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım hem de onların şahsında bir kez daha bu ülkede adalet arayışını, eşitlik arayışı, özgürlük arayışını onlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sezgin Tanrıkulu ile CHP adaylarına destek vermek ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Diyarbakır`a geldi. Temasları kapsamında Kaftancıoğlu, beraberindeki CHP Diyarbakır İl Örgütü ve milletvekili adaylarıyla birlikte Gazi Caddesi esnafını ziyaret ederek, 28 Kasım 2015`te öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi`nin vurularak öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare`nin önünde açıklamada yaptı. Kaftancıoğlu, şöyle konuştu:

"FAİLİ MEŞHUR AMA FAİLİ MEÇHUL BIRAKILMIŞ"

"Bugün kadim kentten, kadim kültürden ve kıymetli bir yerden sizlere sesleniyorum. Kıymetli derken acıdan kaynaklı ve birtakım şeyleri söylemeden diğer konulara geçemediğimiz bir yerden. Ne yazık ki bu güzel coğrafyada, güzel memleketimizde herkesin farklı ve herkesin eşit yaşayabileceği ülkemizde kutuplaştırmalar, adalet arayanların cezalandırıldığı, halkın hakkını savunanların katledildiği acı süreçleri yaşadık. Şu an olduğumuz yerde sizlerin hemşerisi, bir insan hakları savunucusu Tahir Elçi`nin de kaybedildiği yerdeyiz. Bu topraklarda Tahir Elçi şahsında faili meşhur ama faili meçhul bırakılmış bütün katledilenleri hem saygıyla analım hem de onların şahsında bir kez daha bu ülkede adalet arayışını, eşitlik arayışı, özgürlük arayışını onlardan öğrendiğimiz gibi sürdüreceğimizin sözünü verelim. Bu ülkede özgürlük içinde, eşitlik içinde ve hep birlikte huzurla yaşayabilme imkânımız varken benim iktidardaki kötülük dediğim ve insanları bir arada yaşamaya değil, şu güzel çocuklarımızın geleceğini aydınlatmaya değil, kendi oturdukları koltukları çürütmek için insanlarımızı kutuplaştıran, kendisi gibi düşünmeyeni cezalandıran, ayrıştıran bir kötülük tarafından yönetiliyoruz. Gerçekliğimiz bu. Hepimizin de bildiği bu ama bildiğimiz başka bir gerçeklik var ki ister Diyarbakır`da olsun ister İstanbul`da olsun Türkiye`nin 81 ilinde insanlar, kimliklerimiz farklı da olsa, yaşam tarzlarımız farklı da olsa, inançlarımız farklı da olsa biz hepimiz kardeşçe yaşamak istiyoruz diyor ve iktidardaki kötülüğün yaptığı, yapmak istediği hiçbir kötülüğe ve kutuplaştırmalara izin vermiyor.

GELECEK 100 YILININ YENİDEN SAĞLAM TEMELLERLE İNŞA EDİLECEĞİ BİR SEÇİM OLACAK"

Önümüzdeki seçimler 16 günden kısa bir süre kalmışken, sadece bir iktidar değişikliği seçimi olmayacak, A partisi gitsin B partisi gelsin seçimi olmayacak, önümüzdeki seçimler güzel ülkemizin, güzel coğrafyamızın gelecek 100 yılının yeniden sağlam temellerle inşa edileceği bir seçim olacak. Bu yüzden ben önümüzdeki seçimleri akıl, ahlak ve adaletten yana olanlarla aklından kötülüğü çıkarmayanlar arasında olacak bu seçim diyorum. Bütün değişimler Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun ayın 15`inde Çankaya`ya gitmesi ve Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte bütün sorunların ne kadar uzun vadeli çözümlerle ama kısa sürede çözüleceğinin heyecanını yaşıyorum. Umarım hep birlikte tanıklığını yapacağız."

 

aşıyorum. Umarım hep birlikte tanıklığını yapacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA