26 Ağustos 2025 Salı

16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:06   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR   13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:35   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:55   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:37   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:29   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:27   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:10   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN: “PAZARDA, EN BÜYÜK BANKNOT 200 LİRA İLE 2 POŞET DOLMUYOR. BU DÜZENİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana`nın Pozantı ilçesinde kurulan pazarda esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Şevkin, “Halkımızın alım gücü sıfıra indi. Pazarda, en büyük banknot 200 lira ile iki poşet dolmuyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Özgür, refah düzeyi yüksek bir Türkiye özlemimizi hep birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2023 Salı 11:25   Okunma : 559

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana`nın Pozantı ilçesinde kurulan pazarda esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Şevkin, “Halkımızın alım gücü sıfıra indi. Pazarda, en büyük banknot 200 lira ile iki poşet dolmuyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Özgür, refah düzeyi yüksek bir Türkiye özlemimizi hep birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

CHP`nin Adana`dan yeniden milletvekili adayı gösterdiği Müzeyyen Şevkin, Pozantı pazarında esnafla ve vatandaşlarla bir araya geldi.

"30 TL`YE PAZAR ARABASINI DOLDURUYORDUK"

Pazarda alışveriş yapan kadınlar, Şevkin`e, “100 TL`ye iki meyve aldık. Geçen sene daha fazla alıyorduk. 100 TL`ye arabayı hınca hınç dolduruyorduk. 30 TL`ye pazar arabasını dolduruyorduk” diyerek pahalılıktan dert yandı. Bir başka kadın da eşinden aldığı 100 TL ile aldıklarını göstererek, “Param bitti. 100 lira kalır mı? Bir tane ekmek alacak param kaldı” diye konuştu.

Bakliyat ürünleri satan bir pazarcı ise geçen yılki fiyatların bu yıl 2-3 katına çıktığına işaret etti. Esnaf, “Geçen yıl 13 lira olan kuru fasulye, 35 liraya çıktı. 50 lira olan da var” dedi. Aynı esnaf, “Bir tencere yemek yapmaya kalksan, hiç et koymasan en az 200 lira tutar” diyen Şevkin`e, “Eti zaten unuttuk” karşılığını verdi.

“GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME TERK EDİLİYORUZ”

Şevkin, ziyaretlerinin ardından bugün yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların eti göremediğini, sofrasına ekmek dahi koyamadığına belirtti. Şevkin, “Anneler, çocuklarına süt alamıyor. Pandemide çaresizce eve kapatılıyoruz. İşten atılıyoruz. Depremde evlerimiz başlarımıza yıkılıyor. Ölüyoruz. Göz göre göre ölüme terk ediliyoruz. Bu kara düzeni değiştireceğiz. Bu kara günleri geride bırakacağız” dedi.

“PAZARDA, EN BÜYÜK BANKNOT 200 LİRA İLE 2 POŞET DOLMUYOR”

İşçinin, emekçinin alın terinin karşılığını alamadığı gibi iş cinayetlerine de kurban gittiğini ifade eden Şevkin, AKP`nin iktidara geldiği 2002 yılından 2022 yılına kadar en az 30 bin 224 işçinin çalışırken yaşamını yitirdiğini vurguladı. Şevkin, şunları kaydetti:

"İktidar eliyle kâr hırsı, bilimsel yaklaşım ve insanın yaşam hakkından önde tutuluyor. Kayıt dışı faaliyetler, merdiven altı üretimler, iş sağlığı ve iş güvenliğinden yoksun, bir avuç rantiyeciye çekilen peşkeşler, kullandırılan kamu kaynakları, Türkiye`de insan onuruna yakışmayacak görüntülerin oluşmasına neden oluyor. 13. Cumhurbaşkanı`mız Kemal Kılıçdaroğlu ile herkes hakkını alacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Halkımızın alım gücü sıfıra indi. Pazarda, en büyük banknot 200 lira ile iki poşet dolmuyor. Bu düzeni değiştireceğiz. Özgür, refah düzeyi yüksek bir Türkiye özlemimizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Zulüm bitecek, emek, özgürlük ve demokrasi kazanacak. Az kaldı.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA