13 Mayıs 2025 Salı

10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"   14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI  
 
     
   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`IN MİTİNGİNE KATILIMI ARTIRMAK İÇİN SAMSUN`DAKİ OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ


CHP Samsun Milletvekili Adayı Suat Yıldız, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın bugün Samsun`da yapacağı mitinge katılımı artırmak amacıyla kentteki okulların öğleden sonra tatil edildiğini öne sürdü. Yıldız, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ve mesajlarla ilkokul ve ortaokulları saat 14`te, liseleri saat 15`ten itibaren, okul değerlendirme toplantıları yapmak için tatil etmeleri gerektiğini bildirdi" dedi.

 

Tarih : 4 Mayıs 2023 Perşembe 13:55   Okunma : 216

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun Milletvekili Adayı Suat Yıldız, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın bugün Samsun`da yapacağı mitinge katılımı artırmak amacıyla kentteki okulların öğleden sonra tatil edildiğini öne sürdü. Yıldız, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ve mesajlarla ilkokul ve ortaokulları saat 14`te, liseleri saat 15`ten itibaren, okul değerlendirme toplantıları yapmak için tatil etmeleri gerektiğini bildirdi" dedi.

Cumhur İttifakı`nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 17:00`te Samsun`da miting düzenleyecek. CHP Samsun Milletvekili Adayı Suat Yıldız, dün yaptığı açıklamada, mitinge katılımı artırabilmek amacıyla kentteki tüm okulların bugün öğleden sonra tatil edildiğini öne sürdü. Yıldız, şunları söyledi:

“İLKOKUL VE ORTAOKULLAR SAAT 14`TEN, LİSELER SAAT 15`TEN İTİBAREN TATİL EDİLDİ”

"Seçim çalışmalarımız tam hızıyla devam ediyor. Bugün de Samsun`un ilçesi Alaçam`dayız. Alaçam`da seçim faaliyetlerimizi ilçe başkanımız, ilçe kadın kolları başkanı ve diğerleriyle birlikte yürütüyoruz. Sevgili Samsunlular; yalnız üzücü bir şey yaşıyoruz. Biliyorsunuz ki yarın saat 17:00`de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Samsun`da olacaklar. Fakat Milli Eğitim Müdürlüğü, her zaman olduğu gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine, ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ve mesajlarla yarın ilkokul ve ortaokulları saat 14`te, liseleri saat 15`ten itibaren, okul değerlendirme toplantıları yapmak için tatil etmeleri gerektiğini bildirdi. Biz, okul aile birliği başkanlarının toplantısı ya da okulların değerlendirme yapacağını düşünmüyoruz. Çünkü biz, eğitim camiası ile içli dışlıyız. Dolayısıyla bunun, alanlarda, Cumhurbaşkanı geldiği için, alanlarda eski kalabalığı sağlayamayan AKP`nin bir oyunu olduğunu düşünüyoruz.”

"MESAJ ATARAK BASKI YAPILMASI UTANÇ VERİCİDİR"

Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Hamdi Yıldız da Samsun`da görev öğretmenlerin telefonlarına, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 4 Mayıs Perşembe günü saat 17`de Samsun Cumhuriyet Meydanı`na geliyor. Tarihi buluşmaya tüm üyelerimiz davetlidir" mesajı gönderdi.

Bu duruma tepki gösteren Eğitim-Sen Samsun Şubesi Başkanı Esin Gür ise bugün yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala, adaylığını açıklamış olan Cumhurbaşkanı`nın Samsun`da yapmayı planladığı mitinge katılım konusunda kamu çalışanlarına, öğrencilere, öğretmenlere baskı yapıldığı, özellikle öğleden sonra idari toplantılar konularak öğretmenlerin mitinge yönlendirildiği, bazı yatılı öğrencilere ve öğretmenlerimize okul müdürleri eliyle ve baskısıyla mitinge katılmaları konusunda telkinde bulunulduğuna ilişkin duyumlar bize de gelmektedir. Üstelik iktidar ve işverenle ilişkisini özellikle yandaşlık şeklinde kuran bazı sendikaların üyelerine mesaj atarak mitinge katılmaları konusunda telkinde bulunmaları, baskı yapmaları, gerçekten utanç verici bir olaydır. Eğitim-Sen Samsun Şubesi olarak şunu bir defa daha ifade etmek isteriz ki kamu çalışanlarının, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin devlet eliyle kamu gücüyle ve yandaş sendikaların yönlendirmesiyle siyasete alet edilmesine karşı her türlü hakkımızı kullanacağımız bilinmelidir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA