6 Haziran 2024 Perşembe

14:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ`NDE HEM ÇOCUKLARA HEM DE YAŞ ALMıŞLARA ÖZEL ETKINLIK DÜZENLEDI   14:12   DEM PARTI`LILER, TBMM`DEN İÇIŞLERI BAKANLıĞı`NA YÜRÜDÜ   12:12   DEM PARTI`DEN ERKEN SEÇIM ÇAĞRıSı...    11:47   MEZITLI BELEDIYESI`NDEN DERE TEMIZLIĞI   11:12   ÖSYM`DEN YKS ADAYLARıNA UYARıLAR...   10:19   MERSIN`DE “ÇOCUK FUTBOL ŞENLIĞI” BAŞLADı   10:01   TCDD TAŞıMACıLıK A.Ş, AFGANISTAN`A INSANI YARDıM MALZEMELERININ NAKLIYESINI YAPACAK   09:24   MALATYA`DA 6 ŞUBAT DEPREMLERINDE YıKıLAN KıRÇUVAL OTELI DAVASı YARıN BAŞLıYOR... MILLI SPORCUNUN ANNESI ZELIHA AĞıRBAŞ: "AILELER OLARAK BIR AN ÖNCE ADALETIN SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   09:24   YERLIKAYA`DAN FETÖ OPERASYONU AÇıKLAMASı: "17 ILDE DÜZENLENEN `KıSKAÇ-19` OPERASYONLARıNDA 72 ŞÜPHELI YAKALANDı"   01:49   DıŞIŞLERI TEŞKILATıNı GÜÇLENDIRME VAKFı KURULUŞUNU ÖNGÖREN KANUN RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:10   BASıN KARTı YÖNETMELIĞINDE DEĞIŞIKLIK YAPıLMASıNA DAIR YÖNETMELIK RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   01:05   TBMM GENEL KURULU... HULUSI AKAR: EMEKLI ASTSUBAY, KıDEMLI BAŞÇAVUŞLAR, BINBAŞıLARıN ÖZLÜK HAKLARıNıN IYILEŞTIRILMESI MÜMKÜN OLAMADı   23:09   HÜSEYIN BAŞ`TAN AKP`YE KAYYUM TEPKISI: "DÜNYA KAMUOYUNDA TÜRKIYE`YE HUKUKSUZ BIR DEVLET GÖZÜYLE BAKıLıYOR"   22:12   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YARGıNıN HAKKARI KARARı KIMSEYI RAHATSıZ ETMESIN   21:30   TÜRKAN ELÇI: TAHIR ELÇI CINAYETI BU ÜLKEDEKI FAILI MEÇHUL CINAYETLERIN VESIKASıDıR   19:53   CHP`NIN ENFLASYONUN NEDEN OLDUĞU SORUNLARıN ARAŞTıRıLMASı ÖNERISI TBMM`DE AKP VE MHP OYLARıYLA REDDEDILDI   19:48   ÖZGÜR ÖZEL, AYM BAŞKANı ÖZKAYA`Yı ZIYARET ETTI: “PARTI OLARAK AYM`NIN ÜZERINE TITIZLENIYORUZ. AYM`YI HIÇE SAYAN KIM OLURSA KARŞıSıNDA BIZLERI BULACAKTıR”   19:39   EKREM İMAMOĞLU TBB`NDE: "ENCÜMENDEKI ARKADAŞLARıMıZLA GÜZEL HIZMETLER ÜRETME KONUSUNDAKI KARAR BIRLIĞIMIZI VE GÖNÜL BIRLIĞIMIZI PAYLAŞTıK"   19:34   TBMM`DE DEM PARTILI VE AKP`LI MILLETVEKILLERI ARASıNDA "KÜFÜR" TARTıŞMASı...   19:10   TBB BAŞKANLıĞı`NA EKREM İMAMOĞLU SEÇILDI... İMAMOĞLU: "TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI`NI HIÇBIR MENSUBUNA AYRıMCıLıK HISSI YAŞATMAYAN BIR KURUM HALINE HıZLıCA GETIRECEĞIZ.  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ‘OYNAYA OYNAYA GELİN ÇOCUKLAR` ETKİNLİĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelen küçük çocukların yaşadıkları travmayı daha kolay atlatabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliği ile geçici barınma merkezlerinde kalan çocuklar, birbirinden eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçirdi. 

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 10:13   Okunma : 444

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelen küçük çocukların yaşadıkları travmayı daha kolay atlatabilmeleri için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliği ile geçici barınma merkezlerinde kalan çocuklar, birbirinden eğlenceli aktivitelerle keyifli zaman geçirdi.

Geçici barınma merkezlerinden gıda ihtiyacına, ulaşımdan psikososyal desteğe, eğitimden sağlığa kadar tüm imkanlarını depremzede vatandaşlara sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi, felaketi yaşayan çocukları da unutmadı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` isimli projeyle, geçici barınma merkezlerinde kalan çocukların eğlenceli zaman geçirmesi amaçlandı.

MATYAR: “AMACIMIZ ÇOCUKLARIN AFET DURUMUNDAN KOPMALARINI SAĞLAMAK”

Amaçlarının, çocukların afet durumundan kopmaları ve biraz daha eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür Hizmetleri ve Sanat Toplulukları Şube Müdürü Eylem Matyar, “Afet bölgesinden kentimize gelen ve Büyükşehir Belediyemizin açtığı geçici barınma merkezlerinde konaklayan çocukların, o afet durumundan kopmaları ve biraz daha eğlenceli vakit geçirmeleri için yüz boyama, halat çekme, top taşıma, çömlek yaptırma gibi etkinlikler yapıyoruz. Geleneksel oyunlarla birlikte çocuklara eğlenceli, güzel vakit geçirtmeye çalışıyoruz. Geri dönüşler çok güzel, çocuklar çok eğleniyor, o ortamdan kopuyorlar ve çıkıyorlar” dedi.

ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDU

‘Oynaya Oynaya Gelin Çocuklar` etkinliğine katılan çocuklar, mutluluklarını şu sözlerle dile getirdi: 

-Muhammed Çağrı: “Burada çok eğleniyoruz. Burası çok güzel.  Kılıç yaptık, köpek yaptık, kaşık, çömlek yaptık, halat çekme oyunları oynadık.”

-Meryem Sude Merdem: “Her gün oyuncaklarla oynuyoruz. Kreşe gidiyoruz. Burada 3 öğün yemeğimiz oluyor. Bugün de balondan köpekler yaptık, suratlarımızı boyadık, halat çekme oynadık, dans ettik.” 

-Öznur Kurtboğan: “Etkinlikler, yüz boyama gibi şeyler yapıyoruz. Zaman çok güzel geçiyor.” 

-Sera Güneş: “Çok eğlenceliydi, çok keyif aldım ve yeni şeyler öğrendim. Arılı bölüme bayıldım. Arı çıkınca çok heyecanlandım.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA