5 Temmuz 2025 Cumartesi

12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:59   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:45   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:09   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:05   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:16   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:10   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK   09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:49   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:55   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:15   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU  
 
     
   

ORHAN SARIBAL: “CİDDİ BİR DEĞİŞİM TALEBİ VAR”


CHP Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, “Ciddi bir değişim talebi var. Özellikle küçük esnaf. Küçük esnaf artık bu sürecin tamamlanması gerektiğini söylüyor. Çiftçinin büyük bir kısmı, `biz artık perişanız, bu borçları ödeyemeyeceğiz durumdayız` diyerek tamamen değişimden yanalar” dedi.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 11:36   Okunma : 899

ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Orhan Sarıbal, “Ciddi bir değişim talebi var. Özellikle küçük esnaf. Küçük esnaf artık bu sürecin tamamlanması gerektiğini söylüyor. Çiftçinin büyük bir kısmı, `biz artık perişanız, bu borçları ödeyemeyeceğiz durumdayız` diyerek tamamen değişimden yanalar” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, yurttaşların ciddi bir değişim talebi olduğunu dile getirdi. Bursa`da özellikle kendi seçim bölgesi olan 2. bölgede seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyleyen Sarıbal, şunları söyledi:

“Bursa`da özellikle Bursa`nın 2. bölgesinde seçim çalışmalarımızı yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Sokak çalışmaları yapıyoruz, esnafımızla, halkımızla. Sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyoruz, hemşehri dernekleri başta olmak üzere. Ayrıca toplumun; kanaat önderleri dediğimiz, önemli isimlerle bir araya geliyoruz. Görsel olarak ve araçlarımızla yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bu seçimin çok önemli bir tarafı var. O da şu, gönüllüler çok fazla. Başka illerden desteğe gelen arkadaşlarımız var. Yani seçim sürecinde kullanabileceğimiz bütün alanları, bütün seçim ortamını değerlendirmeye çalışıyoruz.”

"EN BÜYÜK PROBLEM EKONOMİK VE SİYASİ"

Saha çalışmalarını yürütürken yurttaşlarla yaşanan diyaloglarda en çok ekonomiden şikâyet edildiğini ifade eden Sarıbal, tabanda ciddi bir değişim talebi olduğunu dile getirdi. Sarıbal sözlerine şöyle devam etti:

“Çok net söyleyebilirim ciddi bir değişim talebi var. Özellikle küçük esnaf. Küçük esnaf artık bu sürecin tamamlanması gerektiğini söylüyor. Çiftçinin büyük bir kısmı, `biz artık perişanız, bu borçları ödeyemeyeceğiz durumdayız` diyerek tamamen değişimden yanalar. Yani toplumda çok net bir değişim talebi var ama bu iki şekilde. Bir ekonomik, iki, artık bu ülkede uyguladığı siyaset dili ve yöntemi. Yani insanlar bu ülkede hiçbir şeye güvenemeyeceğini söylüyorlar. Kamu kurumlarına güvenleri kalmamış, iktidarın kötü dilinden çok rahatsızlar. Elbette ekonomik olarak da pazar çok pahalı. ‘Pazar fiyatlarını indirin, biz bu rakamlarla ne yapacağız` diyorlar. Ev sahibi diyor ki, `benim dairemin değeri 2 milyon, ben 2 bin liraya kiraya vermişim, yüzde 25 kira artışı. Beş yıl önce benim kiram bir asgari ücretti, şimdi benim kiram bir asgari ücretin yarısı bile değil`. Öbür taraftan da ev kiracısı, ‘ben 8 bin 500 lira asgari ücret alıyorum, bunun 3-4 bini kira, ben bu parayla çocuğuma ekmek bile alamayacak duruma geldim`. O yüzden bütünüyle en büyük problem ekonomik ve siyasi. Yani demokratik yani hukuki düzen ve pahalılık, ekonomik düzen."

"MİLLETVEKİLİ SAYISI 9`A ÇIKACAK"

CHP`nin 5 milletvekilinin bulunduğu Bursa`da seçim sonuçları için öngörülerde bulunan Sarıbal, şu ifadeleri kullandı:

“1. bölgede 5 milletvekili görünüyor. Anketlerin açıklamalarını görüyoruz ama çok net öyle anketler var ki, gerçekten o kadar bariz manipülasyonlar var ki bunu çok net görüyoruz. O yüzden birinci bölgede Millet İttifakı`nın, CHP`nin bölümünden bahsediyorum, yani Cumhuriyet Halk Partisi`nin listelerinden Saadet Partili arkadaşlarımız var. Gelecek Partili arkadaşlarımız var ama bütünü de Cumhuriyet Halk Partisi listesi. 1. bölgede 5, 2. bölgede 4 milletvekili şu anda tabanda, halkla bire bir olan ilişkilerimizde onların dile getirdikleri ve söylediklerinden bu rakamı görebileceğimizi düşünüyorum."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA