14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

SİNOPLU MANTICI: "KEPENGİ İNDİRİP GİDECEĞİZ"


Sinop mantısı lokantası işleten Osman Şen, "Sigorta, maaşlara gelen zamlar, tereyağına gelen zam, cevize gelen zam, yoğurda gelen zam. Mantıda sadece kıyma yok ki. Un geçen sene 100 liraydı 500 liraya çıktı. Kıyma çok arttı, 100 liraydı 300 liraya kadar çıktı" dedi. Sinop mantısı lokantası işleten Songül Balgül ise, "Piyasaya bakarsak hiç nefes alacak zamanımız yok. Kepengi indirip gideceğiz" diye konuştu.

 

Tarih : 6 Mayıs 2023 Cumartesi 13:59   Okunma : 402

MUSTAFA USTA

Sinop mantısı lokantası işleten Osman Şen, "Sigorta, maaşlara gelen zamlar, tereyağına gelen zam, cevize gelen zam, yoğurda gelen zam. Mantıda sadece kıyma yok ki. Un geçen sene 100 liraydı 500 liraya çıktı. Kıyma çok arttı, 100 liraydı 300 liraya kadar çıktı" dedi. Sinop mantısı lokantası işleten Songül Balgül ise, "Piyasaya bakarsak hiç nefes alacak zamanımız yok. Kepengi indirip gideceğiz" diye konuştu.

Yöresel işaret alarak tescillenen Sinop mantısı lokantası işleten esnaflar, maliyetlerinin yükselmesinden şikayet etti. 

"45 GÜN FRANSA`DA KALDIM, GELDİM AMA GELDİĞİMDE ORTALIK KARIŞMIŞ HALDEYDİ"

Lokanta sahibi Osman Şen şunları söyledi:

"Kıymanın kilogramı şanda 300 TL. Fransa`ya giderken kıyma 200 liraydı. Geldiğimde 300 lira olmuş. Her hafta 20 lira zam gelmiş. 45 gün Fransa`da kaldım, geldim ama geldiğimde ortalık karışmış haldeydi. Ne olduğunu anlayamadım. Sadece kıyma değil hayat şartları diyelim. Sigorta, maaşlara gelen zamlar, tereyağına gelen zam, cevize gelen zam, yoğurda gelen zam. Mantıda sadece kıyma yok ki. Un geçen sene 100 liraydı 500 liraya çıktı. Kıyma çok arttı, 100 liraydı 300 liraya kadar çıktı. Ceviz 50 liraydı 150 lira oldu. Tereyağı 100 liraydı 200 lira oldu. Her şey arttı. Biz bu artışlara göre zam yapamıyoruz. Geçen sene sezonda mantının porsiyonu 70 liraydı, şu anda 120 lira. Onu da bugün yaptık. 115 liraydı normalde. 15 gün önce 90 liraydı. İdare edebildiğimiz sürece fiyatlara zam yapmamaya çalışıyoruz ama artık idare şartı da kalmadı."

"NE KADAR GELİRİM VARSA BİR O KADAR DA GİDERİM VAR"

Lokanta işleten Songül Balgül ise şunları söyledi:

Biz kıymayı almaya 150 liradan başladık şu anda 330 lira. Biz mantıyı piyasadan biraz daha düşük veriyoruz. Bu bizim tamamen zararımıza. İşletmemde ne kadar gelirim varsa bir o kadar da giderim var. Mecbur çalışıyoruz. 3 tane çocuk var, 2`si okuyor. 6 ay daha çalışırım ondan sonrası ne olur bilmiyorum. Seçimlerden sonra ne olacak ne gidecek? Piyasaya bakarsak hiç nefes alacak zamanımız yok. Kepengi indirip gideceğiz. Günde bin 500 lira cirom varsa bunun yarısı gider. Bu dükkânın kirası var, doğal gazı var, elektriği, suyu var. Çalışan ücreti de var. Aylık 10, 15 bin kazancım varsa bu zaten vergisi falan derken elime kalıyor 2 bin 500, 3 bin lira. Bu parayla da geçinmeye çalışıyoruz. Benim karım yok."

"MALİYETLER ÇOK YÜKSEK"

Sinop mantısı lokantası işleten Ufuk Topal ise, "Şu an en basitinden soğan bile 20 lira. Kıyma zaten 330 lira. Mantının içindeki malzemeler çok maliyetli. Bir şey kazanıyor muyuz, hayır. Maliyetler çok yüksek" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA