25 Mayıs 2024 Cumartesi

18:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BIRLIK VE BERABERLIK IÇERISINDE MUT HALKıNA HIZMET EDECEĞIZ”   17:13   ÇYDD: "İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıR, YAŞAMAK HAKTıR"   14:14   TÜRK VETERINER HEKIMLERI BIRLIĞI`NDEN HAYVANLARı KORUMA KANUNU AÇıKLAMASı   10:49   MEZITLI`DE PATILI DOSTLAR İÇIN FARKıNDALıK TOPLANTıSı   10:45   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ULAŞTıRMA BAKANı`NA TEPKI   10:38   SOKAK HAYVANLARıNıN ``UYUTULACAĞı`` İDDIALARı... HAYVAN HAKLARı SAVUNUCULARı: "VICDANLı OLAN HIÇBIR İNSAN BUNA `EVET` DEMEZ"   10:12   TARSUSLU MOTORLU KADıNLAR KULÜBÜ, İLK ETKINLIĞINI GENÇLIK KAMPı`NDA GERÇEKLEŞTIRDI   09:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN `SPORBÜS`Ü ÇOCUKLAR İÇIN YOLLARDA   16:36   CHP`LI ALI MAHIR BAŞARıR, RIZE`DEN İKTIDARA SESLENDI   15:27   EŞ BAŞKAN SARıYıLDıZ, ÜNIVERSITE SıNAVıNA GIRECEK ÖĞRENCILERIN HEYECANıNA ORTAK OLDU   15:11   HAYVANSEVERLERDEN TBMM ÖNÜNDEN TEPKI...    14:43   ÖZGÜR ÖZEL-MUSTAFA DESTICI GÖRÜŞMESI....    14:41   TÜRKER ATEŞ`TEN SOKAK HAYVANLARı DÜZENLEMESI İÇIN HÜKÜMETE ÇAĞRı   14:02   MERKEZ BANKASı, YÜZDE 50 OLAN POLITIKA FAIZINI SABIT TUTTU   13:49   GÜLÜSTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT 9. YARGı PAKETI`NDEKI `ETKI AJANLıĞı`Nı ELEŞTIRDI   12:46   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL: "TROL HESAPLARLA MÜCADELEDE HUKUKI DÜZENLEME ŞART"   12:41   CHP`LI TAŞCıER: "ONURLU YAŞAM IÇIN TÜM EMEKLILERIMIZI VE EMEKÇILERIMIZI 26 MAYıS`TA ANKARA`YA BEKLIYORUZ"   11:54   ANADOLU MAHALLESI SAKINLERININ 3 AYDıR SÜREN MAĞDURIYETI ORTADAN KALKTı   11:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ETIK HAFTASı ETKINLIKLERINI BAŞLATTı   10:39   EMEKLILERDEN BAKAN IŞıKHAN`ıN ``KYK YURDUNDA ÜCRETSIZ TATIL`` MÜJDESINE TEPKI: BEN DAHA ANKARA`DAN BAŞKA BIR YERE GITMEDIM. ORADA NE YIYECEĞIZ? HANI PARA?  
 
     
   

MUĞLA YEŞİL YAŞAM DERNEĞİ BAŞKANI EROL: ÜÇ MAHKEME KARARINA RAĞMEN KAÇAK MADENCİLİK YAPILIYOR


Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, Yatağan ilçesinde iki termik santralin açmak istediği maden ocaklarına karşı açtıkları davayı kazandıklarını ancak santralin mahkeme kararlarına rağmen bölgede kömür çıkarmaya devam ettiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

 

Tarih : 11 Mayıs 2023 Perşembe 12:19   Okunma : 278

ESMA TURAN

Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, Yatağan ilçesinde iki termik santralin açmak istediği maden ocaklarına karşı açtıkları davayı kazandıklarını ancak santralin mahkeme kararlarına rağmen bölgede kömür çıkarmaya devam ettiğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Muğla`nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi`nde köylüler ve çevrecilerin Yatağan Termik Enerji Üretim Şirketi tarafından 2022 yılında yapımına başlanan maden ocaklarına karşı mücadelesi sürüyor.

Muğla Yeşil Yaşam Derneği maden ocağına karşı, 2019 yılında ruhsat iptal davası açtı ve davayı kazandı. Dernek, 2020 yılında da bu sahada Kültür Bakanlığı ile Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. arasında imzalanan protokole karşı açılan ikinci davayı da kazandı. Muğla Yeşil Yaşam Derneği, son olarak 2022 Ağustos ayında Muğla 1. İdare Mahkemesi`ne kaçak tünellerin durdurulması için dava açtı. Mahkeme, 2023 yılı Mart ayında derneği haklı buldu ve söz konusu işlemin iptaline karar verdi.

"KÖMÜR İŞLETMECİLİĞİ İÇİN KAZANILAN İLK DAVADIR"

Muğla Yeşil Yaşam Derneği Başkanı Kazım Erol, mahkeme kararlarına rağmen maden ocağında çalışmaların devam ettiğini söyledi. Erol, bölgeden çektiği video da konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Bu saha, Muğla`nın ilk yeraltı kömür madenciliği için açılan yer ancak bu yerler kaçak. Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş., burada kaçak madencilik yapıyor. Bu alanda 3 tane tünel ağzı var. Derneğimiz tarafından açılmış olan ve kazanılan mahkeme kararına rağmen kaçak madencilik yapılmaktadır. Burada 1459 Sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu`na göre açtığımız bir dava var. Bu dava kazanıldı. Arkadaki tüm sahanın ruhsattan taksir davası vardı, o da kazanıldı. Şimdi de Muğla 1. İdare Mahkemesi`ne kaçak tünellerin durdurulması için açmış olduğumuz davada ‘işlemin iptaline` karar verildi. Muğla Valiliği burada hala çalışmayı durdurmuyor, suç işliyor. 3 mahkeme kararına rağmen bu alanda madencilik yapmaya devam ediyorlar. Aşağıda bölgenin en büyük su kaynaklarından birisi var. Muğla Yeşil Yaşam Derneği tarafından açılan ve kazanılan bu dava, Muğla yeraltı kömür işletmeciliği için açılan ve kazanılan ilk davadır."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA