8 Temmuz 2025 Salı

09:30   BÜYÜKŞEHIR’IN PARK VE BAHÇELER EKIPLERI KENTI YAZA HAZıRLADı    16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...    15:56   TARSUSLULAR, SAĞLıKLı YAŞAM DANıŞMA MERKEZI ILE DAHA MUTLU   11:39   KARADENIZ’DEKI 36 STK’DAN ZEYTINLIKLERIN MADENCILIĞE AÇıLMASıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI: "GERI DÖNÜLEMEZ TAHRIBATLARA NEDEN OLACAK MADENCILIK FAALIYETLERININ ÖNÜ AÇıLACAK"   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR TATILCILERIN GÖZDESI TISAN’A ULAŞıMı KOLAYLAŞTıRDı   09:33   ÇORLU TREN FACIASı’NıN ÜZERINDEN 7 YıL GEÇTI… OĞLUNU KAYBEDEN MıSRA ÖZ: "TCDD GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, BÜROKRATLAR VE SIYASILER DE HESAP VERECEK"   09:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMAYA "SEZAI KARAKOÇ"UN SÖZLERIYLE TEPKI   09:09   MSB: METAN GAZıNDAN ETKILENEN 3 PERSONELIMIZ DAHA ŞEHIT OLMUŞ, ŞEHIT OLAN PERSONEL SAYıSı 8’E YÜKSELMIŞTIR   09:07   AB DELEGASYONU’NDAN BÜYÜKŞEHIR HALKKENT SOSYAL GIRIŞIMCILIK MERKEZI’NE ZIYARET   18:04   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı AV. ULAŞ YıLMAZ: “HALKıN OYLARıYLA GELENLER, HUKUK DıŞı YÖNTEMLERLE HEDEF ALıNıYOR”   13:40   CHP PM TOPLANDı... BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONLARıN ARDıNDAN IZLENECEK YOL HARITASı DEĞERLENDIRILDI   12:31   SABRI TEKLI, YENI MERSIN İDMANYURDU BAŞKANı OLDU   09:19   İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT ONUR BÜYÜKHATIPOĞLU’NUN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   09:17   METEOROLOJI: 10 ILDE SAĞANAK YAĞıŞ BEKLENIYOR   09:15   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SANDıKTA YENEMEYENLER, KUMPASLA HALKıN IRADESINI SUSTURMAYA ÇALıŞıYOR!”   09:13   BÜYÜKŞEHIR’IN ESTETIK DOKUNUŞLARı İLE MERSIN DAHA DA GÜZELLEŞIYOR  
 
     
   

RTÜK ÜYESİ TAŞCI: “BİR SÜREDİR TRT`DE GÖREVLENDİRİLEN İLETİŞİM BAŞKANLIĞI VE İÇİŞLERİ PERSONELİ HANGİ AMAÇLA KURUMDADIR? BUNLAR ARASINDA SEÇİM GÜNÜ MESAİ YAPACAK OLAN VAR MIDIR?”


RTÜK üyesi İlhan Taşcı, seçimlere yönelik TRT`de “kozmik oda oluşturulduğu” iddialarına ilişkin açıklamalarını sürdürdü. Dün, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı`ndan randevu isteyen Taşcı, bugün “TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, İletişim Başkanı`ndan izin alamadığı için randevu veremedi” açıklamasını yaptı. Taşcı, “Bir süredir TRT`de görevlendirilen İletişim Başkanlığı ve İçişleri personeli hangi amaçla kurumdadır? Bunlar arasında seçim günü mesai yapacak olan var mıdır? Sayın Muharrem Erkek`in İçişleri Bakanlığı için işaret ettiği gibi bir ‘paralel yapı` da burada mı oluşturuluyor?” sorusunu yöneltti.

 

Tarih : 12 Mayıs 2023 Cuma 11:31   Okunma : 431

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, seçimlere yönelik TRT`de “kozmik oda oluşturulduğu” iddialarına ilişkin açıklamalarını sürdürdü. Dün, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı`ndan randevu isteyen Taşcı, bugün “TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, İletişim Başkanı`ndan izin alamadığı için randevu veremedi” açıklamasını yaptı. Taşcı, “Bir süredir TRT`de görevlendirilen İletişim Başkanlığı ve İçişleri personeli hangi amaçla kurumdadır? Bunlar arasında seçim günü mesai yapacak olan var mıdır? Sayın Muharrem Erkek`in İçişleri Bakanlığı için işaret ettiği gibi bir ‘paralel yapı` da burada mı oluşturuluyor?” sorusunu yöneltti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, CHP kontenjanından seçilen Tuncay Keser ile 14 Mayıs seçimlerine yönelik TRT`de “kozmik oda oluşturulduğu” iddialarına ilişkin, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı`dan randevu istediklerini açıklamıştı.

Taşcı, dün; “Yayınlarda manipülasyona asla izin vermeyeceğiz. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı`ya konuyu ilişkin uyarıları yazılı olarak da gönderdik, konuşmak için randevu talebimize dönüş bekliyoruz. Kimi sorular var ki ancak muhatabı yanıtlayabilir, aydınlatabilir. Başka iddialar da var araştırıyorum, detayları yarın paylaşacağım” demişti.

“TÜM PERSONEL YENİ BİR GÜVENLİK SORUŞTURMASINA TABİ TUTULDU”

Taşcı, bugün; Twitter hesabında şu mesajı paylaştı:

“TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, İletişim Başkanı`ndan izin alamadığı için randevu veremedi. O halde manipülasyon iddialarına ek bir dizi sorularımı buradan sorayım:

Seçim günü yapılacak yayınlarda görevli tüm personel yeni bir güvenlik soruşturmasına tabi tutuldu. Seçim günü görevli olan bu personelin bir kısmı kadrolu memur, kalanı özel sözleşmeli statüsünde olan, yani zaten gerekli güvenlik incelemesi yapılmış olan ve olması gereken bu çalışanlar için neden yeni bir soruşturmaya gereksinim duyuldu?

“İŞE GELMEMELERİ TALİMATI VERİLDİĞİNİ ÖĞRENDİK”

Seçimin yapılacağı pazar günü ile seçimi takip eden pazartesi günü normal mesaisi veya nöbeti olan kimi personelin insan kaynakları tarafından telefonla aranarak işe gelmemeleri talimatı verildiğini öğrendik. Bu uygulamaya neden gereksinim duyuldu? Neyi görmeleri istenmiyor!?

Bir süredir TRT`de görevlendirilen İletişim Başkanlığı ve İçişleri personeli hangi amaçla kurumdadır? Bunlar arasında seçim günü mesai yapacak olan var mıdır? Sayın Muharrem Erkek`in İçişleri Bakanlığı için işaret ettiği gibi bir ‘paralel yapı` da burada mı oluşturuluyor?

“TRT GİBİ KÖKLÜ BİR KURUMDA SEÇİM ÖNCESİ ‘YENİ` EKİPLERE NEDEN İHTİYAÇ DUYULMUŞTUR?”

Ocak ayından bugüne kurum bünyesine katılan 700`ü aşkın yeni personelden kaçı seçim yayınlarında görevlendirildi? Bu kişilerin unvan ve sorumlulukları nedir? Bazılarının seçim günü sahada haber takibi yapacağı, bu kişilere kamera ve yayın ekipmanı tahsis edildiği söylenmektedir. Yurdun her yerinde yerleşik onlarca tecrübeli kameraman ve muhabirin bulunduğu TRT gibi köklü bir kurumda seçim öncesi bu ‘yeni` ekiplere neden ihtiyaç duyulmuştur?

TRT`de maaş ve uzmanlıklarının ne olduğunu kimsenin bilemediği bir danışman ordusu kurduğunuz ve bu kişiler için ana binada bulunan bir tam katı boşaltarak buradaki yayın personelini 20-25 kişilik açık ofislere taşımayı kararlaştırdığınız iddialarına yanıtınız nedir?

Dünyanın saygın kamu yayıncıları AFP, BBC, DW ve Reuters`ın güvenilirliklerinin altında yatan iktidarların değil kendilerini finanse eden halkın yayıncısı olmaları ve hesap verebilirlikleridir. Randevu dahi veremeyen TRT için de hesap verebilirlik ve şeffaflık kaçınılmazdır.”

NE OLMUŞTU?

RTÜK`ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Taşcı, dün Twitter paylaşımlarında; seçimler için TRT`de “kozmik oda kurulduğu” yönündeki iddiaları gündeme getirmişti. Taşcı, şu değerlendirmeleri yapmıştı:

“Seçim günü TRT ekranlarına ‘kozmik odalarda` oluşturulmuş ‘paralel verilerin` yansıtılarak, sonuçların manipüle edileceği iddialarına ilişkin Sayın Zahid Sobacı`ya yasal sorumluluklarını bir kez daha anımsatıyorum. Yayınlarda manipülasyona asla izin vermeyeceğiz!  85 milyon yurttaşın vergileriyle yayın yapan TRT`nin hiçbir vatandaşın aklında kuşkuya yer bırakmayacak şekilde kamuoyunun bilgilendirilmesi, aydınlatılması ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Tuncay Keser`le birlikte Sayın Zahid Sobacı`dan randevu talep ettik. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı`ya konuyu ilişkin uyarıları yazılı olarak da gönderdik, konuşmak için randevu talebimize dönüş bekliyoruz. Kimi sorular var ki ancak muhatabı yanıtlayabilir, aydınlatabilir. Başka iddialar da var araştırıyorum, detayları yarın paylaşacağım.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA