14 Eylül 2025 Pazar

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

ERDOĞAN: “HANİ SİZ DEMOKRATTINIZ? TÜRKEVİ`NE SALDIRMAK, CAMLARI KIRMAK SİZE NE KAZANDIRIR?”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul`da; “Yetmedi, Amerika`da Birleşmiş Milletler`in karşısındaki Türkevi`ne saldırdılar. Türkevi`nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Türkevi`ne saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi bize buradan, Amerika`nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz, ‘Hadi bakalım, hemen, süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.` Acaba benzer bir durum Türkiye`de olsa, buna nasıl bakacaksınız?” dedi. 

 

Tarih : 22 Mayıs 2023 Pazartesi 21:41   Okunma : 381

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul`da; “Yetmedi, Amerika`da Birleşmiş Milletler`in karşısındaki Türkevi`ne saldırdılar. Türkevi`nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Türkevi`ne saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi bize buradan, Amerika`nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz, ‘Hadi bakalım, hemen, süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.` Acaba benzer bir durum Türkiye`de olsa, buna nasıl bakacaksınız?” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenen “Büyük Rumeli Buluşması” programına katıldı. Erdoğan`ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“AĞIZLARINI HER AÇTIKLARINDA BİZE DEMOKRASİ DERSİ VERENLER, RUMELİ`DEN YÜKSELEN FERYATLARA SAĞIR KESİLDİLER” 

“Bizim çekilmek mecburiyetinde kaldığımız yerlerde dünyanın en alçak, en iğrenç, en vahşi katliamları gerçekleştirildi. O zor günlerde Türkiye`ye gelemeyen kardeşlerimiz, devletsizliğin acısını iliklerine kadar yaşadılar. Çok ağır baskı ve zulüm gördüler. Dilleri, inançları, gelenekleri yok edilmek istendi. Camileri yıkıldı. Türbeleri yerle yeksan edildi. Tekkelerinin kapısına kilit vuruldu. Medreseler kapatıldı. Hanlar, hamamlar, kervansaraylar, çeşmeler, kütüphaneler bilerek bakımsızlığa terk edildi. Kanaat önderleri, hocaları, alimleri, siyasetçileri hapse atıldı. Kültürel soykırım namına ne varsa hepsini fazlasıyla yaşadılar. Çok değil, 150 yıl önce binlerce ecdat yadigarı esere ev sahipliği yapan şehirlerde bugün numunelik birkaç yapı dışında hiçbir şey bulamazsınız. 

Batı dünyası bunu hiçbir zaman görmedi, daha doğrusu hep görmezden geldi. Lafa gelince insan hakları adına mangalda kül bırakmayanlar, Avrupa`nın göbeğinde yaşanan bu kültür katliamına dur demediler. Ağızlarını her açtıklarında bize demokrasi ve insan hakları dersi verenler, Rumeli`nin acısına, Rumeli`den yükselen feryatlara sağır kesildiler. En son Bosna Savaşı`nda binlerce insanın katledildiği burunlarının dibindeki soykırımları bile hiçbir şey yapmadan tribünden izlemeyi seçtiler. 

“HANİ SİZ DEMOKRATTINIZ?” 

Ne yazık ki bunlar, katillere yolu açarak onlara yardımcı oldular. Bunu geride bıraktığımız asırda defalarca yaptılar. Söz konusu Müslüman`ın, Türk`ün hakkı ve hayatı olunca, tepki göstermek, müdahale etmek, zulmü engellemek yerine hep üç maymunu oynadılar. Aslında bugün de terör örgütlerine kol kanat gererek, camilere, mescitlere saldırılmasına göz yumarak, Türkiye sevdalısı vatandaşlarımıza eziyet ederek değişen hiçbir şey olmadığını ortaya koyuyorlar. FETÖ`cü alçaklarla, bölücü hainlere gösterdikleri sempatinin, anlayışın, hoşgörünün onda birini mazlumlara ve mağdurlara göstermiyorlar. İşte şimdi, Avrupa`da PKK, baktı ki iş kötüye gidiyor, evet, seçmenlere saldırmaya başladı. Ha bu seçmenler diyorlar ki demek ki Cumhur İttifakı`ndan yana. Onun için bunlara saldırıyorlar. Yetmedi, Amerika`da Birleşmiş Milletler`in karşısındaki Türkevi`ne saldırdılar. Türkevi`nin camlarını kırdılar. Hani siz demokrattınız? Türkevi`ne saldırmak, camları kırmak size ne kazandırır? E şimdi bize buradan, Amerika`nın yetkililerine, emniyet güçlerine şunu demeyecek miyiz, ‘Hadi bakalım, hemen, süratle bu teröristi bulmanız lazım. Gereğini de yapmanız lazım.` Acaba benzer bir durum Türkiye`de olsa, buna nasıl bakacaksınız? Şimdi biz de Amerika`nın yetkililerinden, ‘Türkevi orada size bir emanettir. Türkevi`nin camlarını kıran bu teröristi bulmanız gerekiyor.` Ellerinde imkân olduğu, güç olduğu hâlde krizleri bitirmek, çatışmaları ve savaşları sona erdirmek için bir adım atmıyorlar.  

Falih Rıfkı gibi bizde Rumeli`yi bir an olsun aklımızdan ve kalbimizden çıkarmadık. Ne Rumeli`yi unuttuk ne Kırım`ı. Ne Kıbrıs`ı ne Türkistan`ı, ne Kafkasya`yı, ne de gönül coğrafyamızın diğer köşelerini unuttuk.  

Son 21 yılda sadece Türkiye`nin büyümesi, güçlenmesi, kalkınması için gece gündüz çalışmadık, aynı zamanda ortak tarih, inanç ve kültür birliği içinde olduğumuz tüm kardeşlerimizle yeniden kucaklaştık. 

“BİZİ YARALI GÖRÜP DE İLACIMIZA ZEHİR BULAŞTIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ” 

14 Mayıs insanımızın feraset ve basireti hafife alanların milletten yediği ilk tokattı. 28 Mayıs yarım kalan işin tamamlandığı bir milat olacaktır sizlerle beraber. Millet olarak bizi yaralı görüp de ilacımıza zehir bulaştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. 14 Mayıs`ta yaşadıkları hezimete milleti de ortak etmek isteyen kifayetsizlerin oyununa gelmeyeceğiz. Fitne tüccarlarının, nefret tacirlerinin aramıza nifak tohumları ekmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Sandığa leke sürdürmeyeceğiz. Rehavete kesinlikle kapılmayacağız.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA