30 Haziran 2025 Pazartesi

11:25   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:25   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:50   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:09   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:59   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    15:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   14:31   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı   09:35   SEÇER: “MERSIN’DE 2020 YıLıNDAN BU YANA VAHŞI DEPOLAMA OLMADı”  
 
     
   

AYHAN BARUT: “EKONOMİNİN TÜM ÇARKLARI DURMUŞ, BÜYÜK İFLASLAR KAPIDA”


CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; "Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor" dedi.

 

Tarih : 27 Mayıs 2023 Cumartesi 10:42   Okunma : 608

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut; "Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor" dedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın ekonomi politikaların yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Ekonomide çarkların tümüyle durduğunu belirten Barut, "Üretim modeli"ne acil geçiş çağrısı yaptı. Barut`un açıklamaları şöyle:

“BÜYÜK İFLASLAR KAPIDA BEKLİYOR”

"Bugün `Ben ekonomiyi iyi bilirim` diyenler, `Ekonomistim` diyenler, `Faiz sebep, enflasyon sonuç` diyenler Türkiye`de ekonomiyi tamamen batırdılar. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Ekonominin tüm çarkları durmuş durumda. Büyük iflaslar ise kapıda bekliyor. İş dünyası, sanayici, çiftçi, esnaf çok zor durumda. Bankalar şu anda kredi vermiyor, vadesi yakın kredilerini de geri çağırma telaşındalar. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermiyor, serbest piyasada dahi döviz tedariği yapılamaz halde.

"ZOR VE KÖTÜ GÜNLER BİZİ BEKLİYOR"

Bankalar şu anda kredi vermiyor. Hatta vadesi yakın olan kredilerini de geri çağırma telaşı içindeler. Faizler yükseldi. Bankalar döviz vermediği gibi alım satım arasındaki makas da iyice açılmış durumda. Hatta serbest piyasada dahi şu anda döviz tedariği yapılamaz hale gelindi. İşçi, memur, esnaf çok zor durumda. Bu kara tablonun tek sorumlusu ise iktidar. Bu zor durumdan çıkış yolu da Türkiye ekonomi politikasının üretim modeline geçmesidir. İthalatı değil üretimin öncelenmesidir. Üretici desteklenmelidir. Eğer bu modeli uygulamazsak bundan sonra daha kötü ve daha zor günler bizleri bekliyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA