15 Eylül 2025 Pazartesi

21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!  
 
     
   

EĞİTİM SEN ESKİŞEHİR ŞUBE BAŞKANI ALKAN, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE MÜFTÜLÜK ARASINDA İMZALANAN PROTOKOLE TEPKİ GÖSTERDİ: "TÜM OKULLARA İMAM GÖNDERİLİYOR"


Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ‘değerler eğitimi` adı altında tüm okullara imam gönderilmeye başlandığını belirterek, “Bu imamlar ne kadar pedagojik formasyon almıştır? Diğer taraftan neredeyse her okulda ikişer, üçer, dörder din kültürü öğretmeni bulunmasına rağmen bu arkadaşlarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü güvenmemekte midir ki müftülükle bir protokol imzalamaktadır" diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 1 Haziran 2023 Perşembe 16:50   Okunma : 592

MELTEM KARAKAŞ

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ‘değerler eğitimi` adı altında tüm okullara imam gönderilmeye başlandığını belirterek, “Bu imamlar ne kadar pedagojik formasyon almıştır? Diğer taraftan neredeyse her okulda ikişer, üçer, dörder din kültürü öğretmeni bulunmasına rağmen bu arkadaşlarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü güvenmemekte midir ki müftülükle bir protokol imzalamaktadır" diye tepki gösterdi.

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında imzalanan protokolle ilgili açıklama yaptı. Alkan, şunları söyledi:

"BU PROTOKOL ACİLEN İPTAL EDİLMELİDİR"

"Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Müftülüğü arasında yapılan protokol kapsamında okullarda değerler eğitimi altında imamlar okulları ziyaret etmektedir. Yapılan protokol kapsamıyla oradaki imamların anlattıkları birbiri ile çelişen ifadeler içermektedir. Şu anda Türkiye toplumunun hiç ihtiyacı olmayan kutuplaşmanın neredeyse bu cümlelerle okullara indiğini görüyoruz. Biz Eğitim Sen olarak başından beri söylüyoruz; kamusal ve laik eğitimin olmazsa olmazlarından bir tanesi olan okullarda bu tür politikaların zemin bulmaması gerektiği önemlidir. Aksi takdirde her yapılan açıklamanın bir karşılığı okullarda olmaktadır. Biz buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne net sorular soruyoruz. Bu imamlar ne kadar pedagojik formasyon almıştır? Diğer taraftan neredeyse her okulda ikişer, üçer, dörder din kültürü öğretmeni bulunmasına rağmen bu arkadaşlarımıza İl Milli Eğitim Müdürlüğü güvenmemekte midir ki müftülükle bir protokol imzalamaktadır? Şu anda liselerimizde bu durum gerçekten arkadaşlarımız arasında, eğitim emekçileri arasında bir infial yaratmıştır. Gerekli uyarıların bir an önce yapılması gerekmektedir ve bu protokol acilen iptal edilmelidir."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA