5 Kasım 2025 Çarşamba

15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   16:52   AYM BAŞKANı ÖZKAYA: “ADALET YALNıZCA MAHKEME SALONLARıNDA DEĞIL, HAYATıN HER ALANıNDA BIR PUSULADıR”   16:45   TÜSİAD’DAN DEM PARTI’YE KRITIK ZIYARET: EKONOMI VE DEMOKRASI GÜNDEMDE   16:32   ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “BAŞSAVCı AKıN GÜRLEK, MAAŞıN DıŞıNDA GELIRIN VAR Mı?”   16:16   BAROLAR BIRLIĞI BAŞKANı: “DEMIRTAŞ KARARı EZBERE YORUMLANAMAZ!”   16:13   TOROSLAR BELEDIYESI, ÇEVRE BILINCINI ÇOCUK YAŞTA KAZANDıRıYOR   16:11   TARSUS BELEDIYE MECLISI KASıM AYı OLAĞAN TOPLANTıSıNı GERÇEKLEŞTIRDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN DENİZ YÜZEYİ VE DENİZ DİBİ TEMİZLEME ETKİNLİĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-11 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla Mersin Marina`da ‘Deniz Yüzeyi ve Deniz Dibi Temizleme` etkinliği düzenlendi. Uzmanlar eşliğinde yürütülen temizleme dalışıyla, deniz dibindeki kirliliklere ve atıklara dikkat çekildi. Deniz dibinden çıkarılan lastik, çanak anten, alışveriş sepeti gibi birbirinden farklı atıklar, gün boyu Marina`da sergilenecek.

 

Tarih : 7 Haziran 2023 Çarşamba 16:13   Okunma : 617

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 5-11 Haziran Çevre Haftası dolayısıyla Mersin Marina`da ‘Deniz Yüzeyi ve Deniz Dibi Temizleme` etkinliği düzenlendi. Uzmanlar eşliğinde yürütülen temizleme dalışıyla, deniz dibindeki kirliliklere ve atıklara dikkat çekildi. Deniz dibinden çıkarılan lastik, çanak anten, alışveriş sepeti gibi birbirinden farklı atıklar, gün boyu Marina`da sergilenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Mersin Marina`da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı öncülüğünde deniz kirliliğini önlemek ve denizin korunmasına dikkat çekmek adına ‘Deniz Yüzeyi ve Deniz Dibi Temizleme` etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte; çanak anten, ayaklı ısıtıcı, alışveriş sepetleri, araba tekerleği, balıkçı ağları ve birçok plastik madde deniz dibinden çıkarıldı. Deniz dibindeki kirliliğe dikkat çekmek ve vatandaşlarda çevre bilincini artırabilmek adına deniz dibinden çıkarılan atıklar, gün boyu Marina`da sergilenecek.

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ilk gün Temiz Akdeniz Projesi kapsamında kapanış lansmanını, ikinci gün de vatandaşlarla birlikte farkındalık oluşturmak için Mezitli Belediyesi`yle ortak bir yürüyüş yaptıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, şunları söyledi:

“Bugün de Deniz Polisi, İtfaiye Dairesi Başkanlığı`mızın dalgıç ekipleri, Sahil Güvenlik ekipleri ve Çevre İl Müdürlüğü ile birlikte ortak bir farkındalık oluşturmak için dalış etkinliği yaptık. Marina`da yaptığımız etkinlikler kapsamında da denizden çıkan materyalleri ve denize atılan atıkları sergileyerek, farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Başkanımız çevre anlamında çok duyarlı. Büyükşehir olarak bu konuda önemli projeler üretiyoruz. Atık bertarafından denizlerin temiz tutulmasına ve deniz denetimlerine kadar çok ciddi uygulamalarımız var. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız hep yanımızda. Denizler konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`nın bize verdiği yetkiye dayanarak, Liman ve çevresinde dar bir alan da olsa ciddi denetimlerimiz ve uygulamalarımız mevcut. Amacımız, vatandaşlarımızın tertemiz bir denizde ve çevrede yaşayabilmelerini sağlamak. Gelecek nesillere de güzel bir dünya bırakmak hedefindeyiz.”

Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarda farkındalık oluşturmak adına etkinlikler serisi yaptıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, denizden her yıl tonlarca atık çıkardıklarını söyleyerek, şunları kaydetti:

“İnsanlar denizlerimizi maalesef hor kullanıyor. Biz de bugün nasıl hor kullanıldığını, denizlerimizde oluşan kirliliklerin hepsinin insan kaynaklı olduğunu göstermek için bir etkinlik planladık. Denizden çıkan malzemeler, aslında denizde olmaması gereken malzemeler. Fakat bunlar bazen isteyerek, bazen de istemeyerek denizle buluşuyor. Her yıl bu etkinliği yapıyoruz ve yüzlerce değişik madde, tonlarca atık çıkartıyoruz. Vatandaşımızdan beklentimiz, denizimizi temiz tutmaları.”

Drone kullanarak denizleri daha çok korumayı hedeflediklerini ve deniz filosunu genişlettiklerini söyleyen Halisdemir, planladıkları çalışmaları anlatarak, şu bilgileri verdi:

“Denizde çöp kapar sistemleri yapacağız. Yüzeyde katı atıkları toplayan robotik sistemler alacağız. Derelerden denize karışan katı atıkları toplamak için de bariyerimizi aldık. Önümüzdeki günlerde uygulamasını gerçekleştireceğiz. Yani denizi korumak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.”

Halisdemir, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan arıtma tesislerinin de denizlerin kirlenmesini önlediğini belirterek, Mavi Bayralı plaj sayısının artırılması için de önemli çalışmalar yürütüldüğünü paylaştı. Denizden çıkarılan atıkların insan kaynaklı olduğuna değinen Halisdemir, şöyle konuştu: 

“Deniz sadece balıklardan oluşmuyor. Deniz dibinde yaşayan birçok canlı türü var. Dolayısıyla kirliliği engellememiz ve denize atık atılmamasını sağlamamız gerekiyor. Çünkü, atıldıktan sonra temizlemek çok zor. Biz 5 Haziran`ı kutlamıyoruz, farkındalık oluşsun istiyoruz. Mersin`de yaşayan, Mersin`e turist olarak gelen tüm vatandaşlarımızın, bu farkındalık bilinciyle denizi kirletmemek üzere hareket etmesini istiyoruz.”

Denizden çıkan büyük parça atıkların iskeleye taşınması konusunda destek veren Mersin Sup Kurucusu Mehmetcan Özdemir ise “Genelde denizden büyük parçalar çıktı. Biz de çıkan ufak parçaları küçük boardlarla denizden iskeleye teslim etmek için yardıma geldik. Önemli olan; bulunduğumuz ortamı, çevreyi, bize ait dediğimiz yeri temiz tutabilmek. Sloganda da yazdığı gibi ‘O`na iyi bak çünkü O`ndan sadece bir tane var`. Bizler çevremizi nasıl kullanırsak, bizden sonraki nesillere de o kalacak. Dünya üzerindeki her şey bizler için. Bu yüzden temiz ve güzel kullanmaya özen göstermeliyiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA