9 Mayıs 2025 Cuma

14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   12:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ÖZYIĞIT: “EĞRIÇAM`DAKI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMIZ 6 YıLDıR IMZA BEKLIYOR”   11:35   CHP`LI NALBANTOĞLU TUTUKLU GENÇLER IÇIN HÜKÜMETE TEPKI GÖSTERDI: “ADALET DUYGUNUZUN OLMADıĞıNı BILIYORDUK MEĞERSE SIZDE HIÇ VICDAN DA YOKMUŞ”   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   09:39   MESKİ`DEN TOROSLAR, KAZANLı VE HOMURLU`YA BÜYÜK YATıRıM   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"  
 
     
   

BERGAMALI BESİCİ: "KURBANLIK FİYATI 8-9 BİN ARASINDA. TABİİ Kİ VATANDAŞA PAHALI GELİYOR"


İzmir`in Bergama ilçesinde besicilik yapan Mustafa Kaya, "Artık hayvancılık yapmak zorlaştı. Seçimden önce yemin çuvalı 300-320 liraydı, şimdi ise 400-450 lira arasında. Bu sene kurbanlık fiyatları 8 bin 500-9 bin lira arasında geçiyor. Tabii ki bu, vatandaşa pahalı geliyor" dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2023 Perşembe 11:01   Okunma : 579

İzmir`in Bergama ilçesinde besicilik yapan Mustafa Kaya, "Artık hayvancılık yapmak zorlaştı. Seçimden önce yemin çuvalı 300-320 liraydı, şimdi ise 400-450 lira arasında. Bu sene kurbanlık fiyatları 8 bin 500-9 bin lira arasında geçiyor. Tabii ki bu, vatandaşa pahalı geliyor" dedi.

Bergama ilçesine bağlı Sarıcalar Mahallesi`nde besicilikle uğraşan Mustafa Kaya, "Asgari ücretli insanlar nasıl bir kurban alacak da kesecek? Bu asgari ücretle bu insanlar bu kurbanı nasıl keser? Sen bu maaşı kurbana bağladığında, bayramda çocuklarına ne alacaksın, evini nasıl geçindireceksin, elektriğini suyunu nasıl ödersin” diye konuştu.

"HAYVANCILIK YAPMAK ZORLAŞTI"

Mustafa Kaya, şunları söyledi:

"Hayvancılıkla uğraşıyoruz, küçükbaş hayvanlarımız var. Bunun dışında ekim-dikim yapıyoruz. Bunlar, hayvanların yemeleri için buğday, mısır. Son günlerdeki ekonomik kriz ülkemizde aldı başını gidiyor. Artık hayvancılık yapmak zorlaştı. Seçimden önce yemin çuvalı 300-320 liraydı, şimdi ise 400-450 lira arasında. Bu sene kurbanlık fiyatları 8 bin 500-9 bin lira arasında geçiyor. Tabii ki bu, vatandaşa pahalı geliyor. Fakat kasaptan şu anda et aldığın zaman 400 lira. Böyle olunca vatandaş almakta zorlanıyor. Vatandaş haklı ama bize de hak vermesi lazım. Bu hayvanı bu duruma meydana getirmek zor. Neden zor? Yemin pahalılığından. Vatandaş da haklı. Yemin çuvalı 400-450 lira. Bildiğimiz saman balyası 120 lira, 200 lira. Yonca olmuş 200 lira. Bu hayvanları nasıl bakacağız, nasıl büyüteceğiz, nasıl satacağız?

"ASGARİ ÜCRETLİ İNSANLAR NASIL BİR KURBAN ALACAK DA KESECEK"

Asgari ücretli insanlar nasıl bir kurban alacak da kesecek? Bu asgari ücretle bu insanlar bu kurbanı nasıl keser? Sen bu maaşı kurbana bağladığında, bayramda çocuklarına ne alacaksın, evini nasıl geçindireceksin, elektriğini suyunu nasıl ödersin?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA