15 Eylül 2025 Pazartesi

11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!  
 
     
   

TUTUKLU HATAY MİLLETVEKİLİ CAN ATALAY, ANKA`NIN SORULARINI YANITLADI: “TBMM BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ`A SESLENMEK İSTİYORUM. MİLLİ İRADE BİR BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ. GÖREVİNİZİN SİZE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLA DAVRANMANIZI TALEP EDİYORUM”


Milletvekili seçilmesine, mazbatasını almasına, TBMM Başkanı adayı olmasına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi`nin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden ANKA Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı. Atalay, “Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş`a seslenmek istiyorum: Başkanlığını yaptığı yasama meclisinin bir üyesinin hakları ihlal edilmekte, görevini yapması hukuka aykırı biçimde engellenmektedir. Bu görev; Hatay halkının, yıkılmış bir kentin ortasında, bin bir zorluklarla mücadelelerini temsil etme, haklarını savunma ve nihayet on binlerce yurttaşın sesi olabilme görevidir. Milli irade bir bütündür, bölünemez. Görevinizin size yüklediği sorumlulukla davranmanızı talep ediyorum” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 9 Haziran 2023 Cuma 11:30   Okunma : 512

SİNAN TARTANOĞLU 

Milletvekili seçilmesine, mazbatasını almasına, TBMM Başkanı adayı olmasına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi`nin tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden ANKA Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı. Atalay, “Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş`a seslenmek istiyorum: Başkanlığını yaptığı yasama meclisinin bir üyesinin hakları ihlal edilmekte, görevini yapması hukuka aykırı biçimde engellenmektedir. Bu görev; Hatay halkının, yıkılmış bir kentin ortasında, bin bir zorluklarla mücadelelerini temsil etme, haklarını savunma ve nihayet on binlerce yurttaşın sesi olabilme görevidir. Milli irade bir bütündür, bölünemez. Görevinizin size yüklediği sorumlulukla davranmanızı talep ediyorum” açıklamasını yaptı.

Tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri Cezaevi`nden; ANKA Haber Ajansı`nın sorularını yanıtladı.

ADALET BAKANI TUNÇ`A YANIT: “YA BİLMİYOR YA DOĞRU SÖYLEMİYOR. HER İKİ İHTİMAL DE VAHİM”

Atalay; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un, “Yargıtay`da görülen bir dava. Hüküm verilmiş ve hükümlü olarak dosyası devam ediyor. Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasa`nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan" açıklamasına şu yanıtı verdi:

“Sayın Adalet Bakanı; ya Anayasayı ve konuya ilişkin içtihatla beraber meseleyi bütünlüğü içinde bilmiyor. Yahut bilmesine rağmen doğruyu söylemiyor. Ayrıntıları avukatlarım açıklıyor ve açıklayacaklar. Tüm ilgililerin avukat arkadaşlarıma kulak vermesini; bir tutuklu, bir yurttaş, bir milletvekili olarak bekliyorum.

Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş`a seslenmek istiyorum: Başkanlığını yaptığı yasama meclisinin bir üyesinin hakları ihlal edilmekte, görevini yapması hukuka aykırı biçimde engellenmektedir. Bu görev; Hatay halkının, yıkılmış bir kentin ortasında, bin bir zorluklarla mücadelelerini temsil etme, haklarını savunma ve nihayet on binlerce yurttaşın sesi olabilme görevidir. Milli irade bir bütündür, bölünemez. Görevinizin size yüklediği sorumlulukla davranmanızı talep ediyorum.”

“HATAY`IN DEMOGRAFİK YAPISINI; DEPREMİ FIRSAT OLARAK GÖRÜP DEĞİŞTİRME ÇABALARI…”

Tahliye edilip, milletvekili olarak görevine başlasaydı ne üzerinde çalışacağı sorusuna ise Atalay, şu karşılığı verdi:

“Deprem bölgesindeki moloz-atık alanları, alelacele alınan kamulaştırma kararları ve Hataylılar özelinde; onların katılımı dahi olmadan İstanbul`da bir firmaya imar planı hazırlatılması girişimi öncelikli gündemimdir. Öte yandan Hatay`ın demografik yapısını; depremi fırsat olarak görüp değiştirme çabalarına ilişkin de kamuoyunu tatmin edecek, kaygıları giderecek bilgi akışının sağlanması daha da fazla ertelenemez.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA