22 Mayıs 2025 Perşembe

08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”   19:14   TUTUKLU ÖĞRENCILER IÇIN DAYANıŞMA ÇAĞRıSı    18:32   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: ``BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR SERBEST KALMALı ÇÜNKÜ BU DAVALARıN TAMAMı SIYASI DAVALARDıR``     17:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI “11. DIJITAL DÖNÜŞÜM VE İNSAN ODAKLı LIDERLIK ZIRVESI”NE EV SAHIPLIĞI YAPTı   17:32   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI   14:50   CHP`LI BAŞARıR: "BU MECLIS BUNA IZIN VERMEMELI ÇÜNKÜ ERDOĞAN`A YETKI VERDIKÇE ÜLKE KÖTÜYE GITTI"   13:06   CHP, HSK SEÇIMLERININ IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU...   12:18   CHP`LI TANAL, HSK ÜYESI SEÇILEN HAKAN YÜKSEL`IN BOZKURT IŞARETLI FOTOĞRAFLARıNı PAYLAŞTı… MHP`LI YÖNTER, TEPKI GÖSTERDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EVDE SAĞLIK VE BAKIM BİRİMİ, 81 YAŞINDAKİ YUSUF AKIN`A UMUT OLDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım Birimi, hastalara umut olmaya devam ediyor. Geçirdiği koronavirüsün ardından kas güçsüzlüğü nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen 81 yaşındaki Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin fizyoterapi hizmeti sayesinde yeniden yürümeye başladı.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:50   Okunma : 445

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`ne bağlı Evde Sağlık ve Bakım Birimi, hastalara umut olmaya devam ediyor. Geçirdiği koronavirüsün ardından kas güçsüzlüğü nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen 81 yaşındaki Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin fizyoterapi hizmeti sayesinde yeniden yürümeye başladı. 

2022 yılında geçirdiği koronavirus ve zona rahatsızlığının ardından kasları güçsüzleşen, hareket kabiliyeti durma noktasına gelerek yatağa bağımlı hale gelen Yusuf Akın, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin fizyoterapi hizmeti sayesinde ayağa kalktı. 

Sağlık İşleri Dairesi bünyesindeki Evde Sağlık ve Bakım Birimi ekibinin 30 seans süren fizyoterapi tedavi sürecinin ardından ayağa kalkan Akın, “Ben sağlamdım. Bir hastalık geçirdim. Şimdi çok şükür iyiyim. Bengisu Hanım sayesinde iyi oldum. Allah razı olsun. Geldi, bana baktı. Onun sayesinde ben bu seviyeye geldim. Vahap Başkan`ıma, personellere, herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Sağlık İşleri Dairesi`nde fizyoterapist olarak görev yapan Bengisu Gürler, Yusuf Akın`ın değerlendirme ve tedavi sürecini anlattı. Alo 185 üzerinden yapılan başvurunun ardından, bir hafta gibi kısa bir süre sonra muayeneye geldiklerini belirten Gürler, şunları söyledi:

“Bizim hizmet kriterlerimize tamamıyla uygundu ve hemen tedaviye başladık. Tamamen yatalak olduğu için önce yatak içi egzersizleriyle başladık. Bacaklarını ve kollarını o zamanlar çok fazla hareket ettiremiyordu, o yüzden biraz pasif çalıştık. Hatta ilk zamanlar duvar tarafından benim yüzüme bile dönmedi. O kadar uyku halinde ve kendinden geçmiş durumdaydı.”

Yapılan egzersizlerle Akın`ın kaslarının kuvvetlenmesini sağladıklarını aktaran Gürler, egzersizleri de çeşitlendirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

“Tedavimiz ilerledikçe Yusuf Amca`nın güçlenen kasları ile beraber bizim egzersizlerimiz çeşitlendi. Yatak içinde artık dirençli egzersizlere başladık. Daha sonra oturma pozisyonunda hem kolları hem bacakları hem de gövdesi için egzersizler uyguladık. Artık tamamıyla bütün egzersizleri kendisi yapıyor hale gelmişti. Son iki üç ayında da yürüme denge eğitimi vermeye başladık. En sonunda da önce walkerla, sonra bağımsız yürüyüşe geçiş yapmış olduk. Şimdi kendisi kalkıp yürüyor, egzersizlerini yine kendisi yapabiliyor, ihtiyaçlarını giderebiliyor. Ona kendi hareket bağımsızlığını kazandırmış olduk.”

Babasının bakımıyla ilgilenen Filiz Akın ise şöyle konuştu:

“Babamı ayağa kaldırdıkları için mutluyum. Vahap Seçer Başkan`ıma binlerce kez teşekkür ediyorum. Babam sürekli uyuyor, bir şey yemiyor içmiyordu. Nöroloji doktoruna götürdük. Doktorumuz, ‘Büyükşehir Belediyesi`nin evde bakım birimi var, orayı arayın. Hemen dönüş yapıyorlar` dedi. Aradık 185`i, hemen geldiler. Muayenesini yaptılar ve tedavi süreci başladı”

Babasının ayağa kalkabileceğini duyduğunda umutlandığını ifade eden Akın, “Her zaman dua ediyorum. İlk önce Vahap Başkan`ımızdan, sonra Bengisu`dan, kızlarımızdan, hepsinden memnunuz. Salı ve cuma günleri de pansumanımıza geliyorlar. Bizim yapamadığımızı onlar yaptı, onların sayesinde babam ayağa kalktı ve yürüyor. İnşallah her zaman yürüyecek. Öyle ki geçen hafta kurbanlığını almaya yürüyerek gitti. O memnun kaldı. Ben de çok mutluyum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA