6 Kasım 2025 Perşembe

23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR   14:25   İÇIŞLERI BAKANı YERLIKAYA’DAN, "İBB’DEKI VERI SıZıNTıSı SORUŞTURMASıNDA ZAFIYET YOK" DEDIĞI IDDIALARıYLA ILGILI AÇıKLAMA   14:21   BÜLENT ECEVIT’IN 19’UNCU ÖLÜM YıLıNDA MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   14:19   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "DILEK HANıM’ıN PASAPORTUNU IPTAL ETTILER; BU YAPTıĞıNıZ UCUZLUK"   09:30   MERSIN’DE KADıNLAR PEDAL ÇEVIRIYOR: ÖZGÜRLÜĞE GIDEN YOL BISIKLETLE BAŞLıYOR   09:15   NEW YORK’TA TARIH YAZıLDı: ZOHRAN MAMDANI BELEDIYE BAŞKANı OLDU   09:13   RAFLARDA TEHLIKE: AKDENIZ’DE TARIHI GEÇMIŞ ÜRÜNLERE ZABıTA MÜDAHALESI   09:07   KUKLALARLA UMUT ÖRÜLDÜ: TARSUS’TA LÖSEMILI ÇOCUKLAR İÇIN DAYANıŞMA ATÖLYESI   09:05   MERSIN’DE SANATıN RITMI YÜKSELIYOR: HAYALLER ENSTRÜMANLA BULUŞUYOR   08:49   ADANA SANAYISI ALARM VERIYOR: 100 FABRIKA KAPANDı, TÜRKIYE 22. SıRAYA GERILEDI!   08:33   EĞITIMDEN ÜRETIME: MERSIN’DE GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI DÖNEMI   23:47   İMAMOĞLU’NDAN ÜMRANIYE’YE DIRENIŞ ÇAĞRıSı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”  
 
     
   

SEMRA DİNÇER: “ORMAN YANGINLARINA KARŞI SÜREKLİLİĞİ OLAN TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİRKEN, ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE İÇİN AYRILAN BÜTÇE DÜŞÜRÜLÜYOR, BU KABUL EDİLEMEZ”


CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, “Ülkemizde her yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan ve yaban hayatımız yok oluyor. Ekolojik yıkım yaşıyoruz. Ancak orman yangınlarına karşı kapsamlı ve sürekliliği olan tedbirlerin alınması gerekirken, orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe düşürülüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınları ile mücadele bütçesini yeniden gözden geçirin” dedi.

 

Tarih : 15 Haziran 2023 Perşembe 13:13   Okunma : 390

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, “Ülkemizde her yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan ve yaban hayatımız yok oluyor. Ekolojik yıkım yaşıyoruz. Ancak orman yangınlarına karşı kapsamlı ve sürekliliği olan tedbirlerin alınması gerekirken, orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe düşürülüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınları ile mücadele bütçesini yeniden gözden geçirin” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, orman yangınları ile mücadele bütçesinin düşürülmesine tepki gösterdi. Dinçer, yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“BU KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR”

“Ülkemizde her yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan ve yaban hayatımız yok oluyor. Ekolojik yıkım yaşıyoruz. Ancak orman yangınlarına karşı kapsamlı ve sürekliliği olan tedbirlerin alınması gerekirken, orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe düşürülüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur.”

2022 yılında Orman Kanunu`nda yapılan düzenlemeyle yangın sezonunun tüm yılı kapsayacak şekilde genişletildiğini hatırlatan Dinçer şunları ifade etti:

“ORMAN YANGINLARINA AYRILAN BÜTÇENİN DÜŞÜRÜLMESİ TEZATLIK OLUŞTURMAKTADIR”

“Yapılan düzenlemeyle, Mayıs – Kasım ayları arasında olan yangın sezonu tüm yıla yayılmıştır. Küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle yangın tehlikesinin arttığı bir dönemde bu doğru bir düzenlemeydi. Ancak orman yangını sezonu uzatılırken, orman yangınlarına ayrılan bütçenin düşürülmesi tezatlık oluşturmaktadır.

“ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE BÜTÇESİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN”

Orman Genel Müdürlüğü 2023 Yılı Performans Programında, 2023 yılında orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe 10 milyar 224 milyon TL. Ancak geçtiğimiz yıl yani 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele için harcanan tutar 12 milyar 384 milyon TL.

Orman yangını riskinin arttığı, geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınlarına müdahalede yaşanan aksaklıklar ortadayken bütçenin düşürülmesi ormanlarımızın yok olmasına göz yummaktır. Orman yangınları ile mücadele bütçesini yeniden gözden geçirin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA