5 Temmuz 2025 Cumartesi

14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:59   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:45   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:09   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:05   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:16   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:10   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK   09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:56   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:54   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:10   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA:    17:59   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER, AFET BÖLGESİNDE YAŞANAN TARIMSAL SORUNLAR İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI AÇILMASINI İSTEDİ


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve 11 ili kapsayan afet bölgesinde, tarımsal üretimde yaşanan sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konması için Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

 

Tarih : 24 Haziran 2023 Cumartesi 12:19   Okunma : 486

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 6 Şubat depremlerinden etkilenen ve 11 ili kapsayan afet bölgesinde, tarımsal üretimde yaşanan sorunların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin ortaya konması için Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 6 Şubat`ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin, bölgede tarımsal üretime ne kadar olumsuz etki yarattığının belirlenmesi, ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi amacıyla hazırladığı Meclis Araştırma önergesini, TBMM Başkanlığına verdi.  

TARIM ALANLARININ YÜZED 17`SİNE SAHİP

Gürer, deprem felaketinin neden olduğu başka bir olumsuzluğun ise tarım alanlarında yaşandığına işaret ederek depremden etkilenen 11 ilin toplam tarım alanının ülkedeki tarım alanlarına oranının ise yüzde 17 civarında olduğunu belirtti. 

AFET BÖLGESİNİN TARIM İSTATİSTİĞİ 

Gürer, “Ayrıca tahıl ve diğer bitkisel ürünlerin ekildiği alan önemlidir. Bölgenin Türkiye`nin toplam hayvan varlığı içindeki payı yüzde 16`dır. Bölgedeki toplam canlı hayvan değeri ise 34,8 milyar TL`dir ve kayıtlı çiftçi sayısı 303.743`tür” diye konuştu. 

AFET BÖLGESİNDE, TARIMSAL ÜRETİME İLİŞKİN SORUNLAR 

Afet bölgesinde, tarımda yaşanan sorunların tespiti ve bu doğrultuda desteklemelerin hızlı bir şekilde yapılmasının, ülke tarımının geleceği açısından önemli olduğunu anımsatan Gürer şunları söyledi:

“Bölgede tarımsal üretimin devamlılığı açısından önceliklendirilmesi gereken konular mevcuttur. Bu konular arasında girdi tedariki, kırsal alanda yaşayanlar için beslenme ve barınma, tarımsal üretim altyapısında meydana gelen zararlar, hayvanların temel ihtiyaçları, tarımsal üretim zincirinde (tohumdan bitkinin büyüme dönemine kadar) yaşanan aksaklıklar, sulama altyapılarında yaşanan arızalar, tarımsal ürün işleyen sanayi kuruluşlarının depremden olumsuz etkilenmesi ve tarım işçisi bulmada yaşanan sıkıntılar hızlı bir şekilde aşılmalıdır.”

“DEPREMDE HAYVANLARINI KAYBEDEN ÇİFTÇİLERE CANLI HAYVAN TEMİNİ SAĞLANMALIDIR”

Depremde hayvanlarını kaybeden çiftçilere canlı hayvan temini sağlanmalıdır. Çiftçilere gübre ve yem desteği gibi ayni desteklerin yanı sıra, girdi tedarik eden firmalara, ürünü depolayan, işleyen ve pazarlayan sanayicilere de destek sağlanmalıdır. 

Tarımsal ürün ihracatının sekteye uğramaması açısından lojistik merkezlerinin aktif olarak kullanılabilir durumda olması önemlidir. Deprem sonrası tarımsal teçhizatların zarar görmesi, tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğinden, ortak makine parkları oluşturulmalı ve çiftçilerin kullanımına açılmalıdır. Bölgede süt üreticisinin ürettiği sütün ziyan olması da dikkat çeken bir sorundur. Bu nedenle mobil mandıralar kurulmalı ve besi dönemini tamamlamak üzere olan hayvanlar Et ve Süt Kurumu tarafından kesime gönderilmelidir. Tarımsal ürün ve hayvanlarda verim kaybının yaşanmaması için su ihtiyaçları aksamadan ve sağlıklı bir şekilde sağlanmalıdır.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA