10 Haziran 2024 Pazartesi

01:13   ALI KOÇ VE AZIZ YıLDıRıM 6 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   21:37   TÜRKIYE`NIN IKINCI ASTRONOTU ATASEVER, DÜNYAYA DÖNDÜ   21:03   İZMIR`DE TİP ÜYELERINDEN ASGARI ÜCRET ÇAĞRıSı: "TEMMUZ`DA ARA ZAM, INSANCA YAŞAM"   20:57   CHP`LI TANRıKULU`NDAN ESKI ERGANI BELEDIYE BAŞKANı KARTALMıŞ`ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   20:52   ÖZGÜR ÖZEL, BULGARISTAN`DA YAPıLACAK SEÇIMLERDE OY HAKKı BULUNAN TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDAŞLARıNı SANDıĞA GITMEYE DAVET ETTI   20:49   ALI KOÇ`TAN AZIZ YıLDıRıM`A ÇAĞRı: "FENERBAHÇE`NIN MENFAATI IÇIN HER ŞEYI SINEYE ÇEKMEYE RAZıYıM"   20:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TARIHI KENTLER BIRLIĞI BAŞKANLıĞı`NA SEÇILEN MANSUR YAVAŞ`A TEBRIK   19:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN İZMIR`DE BAŞKANLAR ZIRVESI   18:59   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ‘ASGARI ÜCRET` RESTI: "KIMSE ASGARI ÜCRETI GÜNCELLEMEMEYI DÜŞÜNMESIN"   18:18   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANıYOR. ANKETLERE GÖRE, AŞıRı SAĞ PARTILERDEKI YÜKSELIŞ DIKKATI ÇEKIYOR   17:47   BELDIBI HALKı TEPKILI: "ATATÜRK PARKı, PARK OLARAK KORUNMALı"   17:31   TÜRKIYE`NIN IKINCI ASTRONOTU ATASEVER UZAY YOLUNDA   17:26   VELI AĞBABA`DAN ERDOĞAN`A: "FAKIR FUKARA SENIN GIBI SPONSOR BULAMıYOR. FAKIR FUKARANıN REMZI`SI YOK, YURT DıŞıNDA NASıL OKUTACAK?   17:13   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: ``AKP`YE OY VEREN SEÇMENIN BILE YÜZDE 82`SI BU EĞITIM SISTEMINDEN RAHATSıZ``   16:31   TARIHI KENTLER BIRLIĞI BAŞKANı MANSUR YAVAŞ OLDU   16:28   ERDOĞAN: DEZENFLASYON SÜRECINE GIRIYORUZ   16:25   LÖSEV`IN MUTLU ET PAKETLERI ANKARALı AILELERE ULAŞTıRıLDı   15:56   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: `` ÇOCUKLARıMıZı 11 HAZIRAN`DA OKULA GÖNDERMEYECEĞIZ``   15:37   YKS`NIN BIRINCI OTURUMU TYT`YE GIREN ADAYLAR, MATEMATIK SORULARıNıN ZORLUĞUNA DIKKATI ÇEKTI   15:30   D-8 ORTAK BILDIRISI: ABD`YI FILISTIN`IN BM`YE TAM ÜYELIĞI KONUSUNDAKI VETOSUNU KALDıRMAYA ÇAĞıRıYORUZ  
 
     
   

KA.DER, KADIN ADAYLARI YEREL SEÇİMLERE HAZIRLIYOR: SON BAŞVURU 16 TEMMUZ`DA


Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) 2024 yerel seçimlerinde aday olacak kadınlar için “Siyaset Okulu” düzenliyor. 16 Haziran`da başlayan eğitimin başvuruları 16 Temmuz`da sona erecek.

 

Tarih : 3 Temmuz 2023 Pazartesi 10:26   Okunma : 328

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) 2024 yerel seçimlerinde aday olacak kadınlar için “Siyaset Okulu” düzenliyor. 16 Haziran`da başlayan eğitimin başvuruları 16 Temmuz`da sona erecek.

Kadın Adayları Destekleme Derneği`nin, “UN Women Türkiye” iş birliğiyle yürüttüğü "Kadın Liderler" programı kapsamında "Siyaset ve Karar Alma Süreçlerinde Kadınların Güçlenmesi Projesi" hayata geçirilecek. Bu çerçevede KA.DER, Türkiye`de yerel seçimlerde aday olacak kadınlar için UN Women tarafından küresel olarak geliştirilen Siyasi Liderlik ve Adaylık Eğitim Programı`nı uygulayacak. 

Eğitim, yüz yüze ve hibrit olmak üzere iki farklı şekilde düzenlenecek. 7 bölgede yapılacak olan program kapsamında her bölgeyi temsil edecek iller belirlenecek.

Toplamda 250 kişiye yer verilecek olan eğitime katılım sayısı, bölgelere göre değişiklik gösterebilecek. 2024 yerel seçimlerine hazırlık niteliği taşıyan program, kadınların siyasi hayatta güçlenmelerini ve liderlik becerilerini geliştirmelerini amaçlıyor. Ayrıca siyasi kurum ve süreçlere tam katılım sağlayan ve liderlik rolü üstlenen kadın sayısını artırmayı hedefliyor.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olacak veya liderlik açısından güçlenmeyi hedefleyen deneyimli kadın politikacıları hedefleyen programın katılımcılarının seçiminde ise, 2024 yerel seçimlerinde aday olacak kadınlara öncelik verilecek.

Siyaset Okulu, yüz yüze eğitimle başlayacak ve çevrimiçi seminerler ile mentörlük programlarıyla devam edecek. Katılımcılardan aktif şekilde programa katılmaları ve devamlılık göstermeleri bekleniyor. Ayrıca, eğitime katılan ve gerekli bilgi ve becerileri edinen başarılı adaylar için seçim kampanyası eğitimleri düzenlenecek. Eğitim sürecindeki tüm ikramlar, otobüs ve konaklama giderleri KA.DER tarafından karşılanacak.

Programa başvurmak isteyen kadınlar için aşağıdaki kriterler göz önünde bulundurulacak:

-Katılım sağlayacak kadınların 7 bölgeden olmaları tercih edilecek

-Adaylık kararı almış veya aday olmayı düşünen, siyasi liderlik, adaylık ve yerel yönetimler konusunda kendini geliştirmek isteyen kadınlar arasından seçim yapılacak

-Başvuru sürecinde, 25-35 yaş aralığındaki genç kadınlar, engelli kadınlar veya belli bir azınlık grubunu temsil eden kadınlar öncelikli olarak değerlendirilecek.

-Başvuru formunda belirtilen katılım motivasyonunun program hedefleriyle uyumlu olması bekleniyor.

-Eksiksiz doldurulmayan başvuru formları kabul edilmeyecek

-Başvuru formuna fotoğraf eklenmesi zorunlu olacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA