22 Ağustos 2025 Cuma

15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: “HÜKÜMETİN ARTIK MERSİN`E BAKMASI GEREKİYOR”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Çeşmeli-Taşucu otoyol projesini Mersin kamuoyu bekliyor. On binlerce vatandaşımız Kızkalesi-Mersin arasındaki 1 saatlik yolu 4 saatte zor geldi. Mersin bunu hak etmiyor. Hükümetten ve yeni Ulaştırma Bakanından beklentimiz vakit kaybetmeden bu projenin hayata geçirilmesidir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 3 Temmuz 2023 Pazartesi 13:37   Okunma : 327

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Çeşmeli-Taşucu otoyol projesini Mersin kamuoyu bekliyor. On binlerce vatandaşımız Kızkalesi-Mersin arasındaki 1 saatlik yolu 4 saatte zor geldi. Mersin bunu hak etmiyor. Hükümetten ve yeni Ulaştırma Bakanından beklentimiz vakit kaybetmeden bu projenin hayata geçirilmesidir” açıklamasını yaptı.

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Gülcan Kış, Mersin`in ulaşımına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Mersin için Çukurova Havalimanı`nın önemli bir kamu yatırımı olduğunu belirten Kış`ın açıklaması şöyle:

“Havalimanının temeli 2013 yılında atıldı. En fazla 2 yıl içinde bitirileceği söyleniyordu ancak aradan geçen 10 yılda bir türlü tamamlanamadı.  Çok sayıda Ulaştırma Bakanı değişti, hepsi de havalimanı için taahhütlerde bulundu ama açılış gerçekleşmedi.

Mersin`den ve hinterlandında bulunan yaklaşık 20 ilden yurttaşlarımız Silifke, Gülnar, Anamur ve Antalya`ya ulaşmak için hala tek seçenek olan D-400 Karayolunu kullanmak zorunda. Bu yol, yaz aylarında onlarca ilin yükünü çekemiyor. Mersin merkezden Kızkalesi`ne gidebilmek için bazen 4 saat yol çilesi çekmek gerekiyor. Çeşmeli-Taşucu otoyol projesini Mersin kamuoyu bekliyor. Çeşmeli-Taşucu Otoyolu projesinin önemi bu Kurban Bayramı tatilinde de görüldü. On binlerce vatandaşımız Kızkalesi-Mersin arasındaki 1 saatlik yolu 4 saatte zor geldi. Mersin bunu hak etmiyor. Hükümetten ve yeni Ulaştırma Bakanından beklentimiz vakit kaybetmeden bu projenin hayata geçirilmesidir.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer`in vizyon projesi olan metro projesi bu gerçeklere rağmen hâlâ destek alamadı. Mersin Metrosu projesi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirildi. Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alındı ancak Hazine ve Maliye Bakanlığından dış finansman için onay çıkmadığı için Mersin 2 yıl kaybetti.  Mersin Metrosu projesinin, Çukurova Havalimanına da entegre olabilecek bir vizyon projesi olduğunu düşünüyoruz.

İlimizin yapı stokunun depreme dayanıklı olup olmadığının bilimsel olarak incelenmesi, riskli yapı stokunun dönüştürülmesi için hem belediyelerimizin hem yurttaşlarımızın Ankara`nın desteğine ihtiyacı var. Uzmanlar Adana merkezli bir deprem riskini sürekli gündemde tutuyorlar. Kahramanmaraş depremini vuran illerimizde düştüğümüz gecikmeye bir de Mersin`de düşmemek adına tedbirlerin şimdiden alınması gerekiyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA