20 Haziran 2025 Cuma

21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:06   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   10:01   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   09:50   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:20   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP DÖNEMİNDE, GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER KATEGORİSİNDEN BİLE AŞAĞIYA DÜŞTÜK, İŞÇİLERİMİZ İNSANLIK DIŞI ÇALIŞMA KOŞULLARINA MAHKUM EDİLDİ"


Türkiye, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Küresel Haklar Endeksi`nde “Çalışanlar için en kötü 10 ülke” arasında yer aldı. Duruma tepki gösteren CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “AKP döneminde, gelişmekte olan ülkeler kategorisinden bile aşağıya düştük, işçilerimiz, insanlık dışı çalışma koşullarına mahkûm edildi” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2023 Cuma 10:43   Okunma : 557

Türkiye, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu Küresel Haklar Endeksi`nde “Çalışanlar için en kötü 10 ülke” arasında yer aldı. Duruma tepki gösteren CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “AKP döneminde, gelişmekte olan ülkeler kategorisinden bile aşağıya düştük, işçilerimiz, insanlık dışı çalışma koşullarına mahkûm edildi” dedi.

148 ülkeyi kapsayan ve her yıl Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) tarafından yayımlanan Küresel Haklar Endeksi, Türkiye`deki çalışma koşullarının en kötü seviyeye gerilediğini ortaya koydu. Türkiye; Bangladeş, Beyaz Rusya, Mısır, Guatemala, Ekvador, Myanmar, Tunus, Filipinler ve Esvatini`yle birlikte çalışanlar için en kötü 10 ülke arasında yer aldı. CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada duruma tepki gösterdi. İlgezdi`nin yaptığı açıklama şöyle:

 "BU İKTİDARIN İNŞA ETTİĞİ İŞÇİ VE SENDİKA DÜŞMANI REJİMDEN ÖTÜRÜ, DİĞER BİRÇOK ALANDA OLDUĞU GİBİ İŞÇİ HAKLARI ENDEKSLERİNDE DE DİPLERDEYİZ"

“AKP döneminde, gelişmekte olan ülkeler kategorisinden bile aşağıya düştük, işçilerimiz, insanlık dışı çalışma koşullarına mahkûm edildi. 

AKP iktidarı Türkiye`yi her alanda olduğu gibi işçi hakları konusunda da onlarca yıl geriye götürdü. Emekçimiz hakkını alamıyor, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Ekonomiyi ve çalışma hayatımızı çöküşe götürenlerin gözlerinde ışıltı, emekçilerimizin yüzünde ise hüzün var. Geçmişte, ‘Türkiye, gelişmekte olan ülkeler kategorisinde` denilirdi. Şimdi ise ucuz iş gücü sisteminin, vahşi kapitalizmin en yoğun uygulandığı ülkelerle aynı listedeyiz. Bu iktidarın inşa ettiği işçi ve sendika düşmanı rejimden ötürü, diğer birçok alanda olduğu gibi işçi hakları endekslerinde de diplerdeyiz.”

 "CAN HAVLİYLE YAPILAN EKONOMİK MAKAS DEĞİŞİKLİKLERİ, VATANDAŞIN EVİNE ZAM YAĞMURU OLARAK YAĞMAKTAN BAŞKA BİR İŞE YARAMIYOR"

“ITUC raporunda açıkça görülüyor ki AKP, işçilerle ve örgütlü toplumla mücadelesini belli bir ajanda dahilinde yürütüyor. Kuruluş kodlarını emek sömürüsüne dayandıran bir yapı. Bu haksızlıklara ses çıkaran kurum ve kuruluşlar ise düşmanlaştırıldı, hedef gösterildi. Türk Tabipler Birliği, DİSK, KESK, TMMOB gibi köklü kurumlarımıza yapılanlar ortada. Enflasyonun yüzde 108, doların neredeyse 30 lira olduğu bir ülkede, akıl ve bilim dışı ekonomi politikalarıyla getirildiğimiz nokta çok acı. Can havliyle yapılan ekonomik makas değişiklikleri, vatandaşın evine zam yağmuru olarak yağmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllardır yaptığımız uyarılar maalesef gerçekleşmektedir. İktidar kulaklarını gerçeklere tıkasa da dün olduğu gibi bugün ve yarın da işçimizin emeğini, çalışanımızın sağlığını, halkımızın refahını düşünmeye, haklarını en üst perdeden savunmaya devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA