28 Mayıs 2024 Salı

12:10   LIMAK`TAN PALAU DE LA MÚSICA`YA DESTEK   12:07   CHP BALıKESIR MILLETVEKILI SARı: `FAIZ ARTıŞıYLA ÇIFTÇIYI DAHA DA BATAĞA SÜRÜKLEDILER"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"   10:07   TÜRKIYE VOLEYBOL FEDERASYONU`NDAN, VOLEYBOLCULARıN EKONOMI SıNıFıNDA YOLCULUĞUNA ILIŞKIN THY`NIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "GERÇEĞE AYKıRı YAPıLAN AÇıKLAMALARı KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞIL"   01:59   MARMARA DENIZI`NDE 3.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU   22:58   BAKAN KOCA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 KIŞI HAYATıNı KAYBETMIŞ, 9`U AĞıR 40 KIŞI YARALANMıŞTıR”   22:01   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ŞAMPIYON GALATASARAY`A KUTLAMA MESAJı   21:49   YERLIKAYA`DAN TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “10 VATANDAŞıMıZ HAYATıNı KAYBETTI, 39 KIŞI ISE YARALANDı”   21:42   BAKAN TUNÇ, TAG OTOYOLU`NDAKI KAZAYA ILIŞKIN "SORUŞTURMA BAŞLATıLDıĞıNı" DUYURDU   21:37   FENERBAHÇE, SÜPER LIG`I IKINCI TAMAMLADı   21:31   ÖZGÜR ÖZEL, MERSIN OTOYOLUNDA MEYDANA GELEN KAZAYA ILIŞKIN MESAJ PAYLAŞTı   21:04   FLAŞ... GALATASARAY, 2023-2024 TRENDYOL SÜPER LIG`DE ŞAMPIYON OLDU   21:04   ŞAMPIYON GALATASARAY SÜPER LIG`DE 24. KUPASıNı KAZANDı   20:20   CHP MYK TOPLANTıSı SONA ERDI   19:56   FLAŞ... FENERBAHÇE BEKO, EURO LEAGUE 4`LÜ FINALDE DÖRDÜNCÜ OLDU  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN: “TÜRKİYE`DE 9 BİNE YAKIN VEREM HASTASI BULUNUYOR”


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Türkiye`de 9 bine yakın verem hastası bulunuyor. Sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalan sığınmacı ve yabancıların teşhis, tedavi ve takiplerinin aksaması, ülkemizi önü alınamaz bir verem salgını ile karşı karşıya bırakacaktır” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 13:03   Okunma : 319

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, “Türkiye`de 9 bine yakın verem hastası bulunuyor. Sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalan sığınmacı ve yabancıların teşhis, tedavi ve takiplerinin aksaması, ülkemizi önü alınamaz bir verem salgını ile karşı karşıya bırakacaktır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Türkiye`deki verem vakalarını TBMM gündemine taşıdı. Şevkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle hazırlayıp TBMM Başkanlığı`na sunduğu soru önergesinde; tüberküloz hastalığının görülme sıklığının düşmesine rağmen dünyada en çok ölüme neden olan hastalıklar arasında yer almaya devam ettiğini vurguladı. Şevkin, önergesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“Elde edilen verilere göre Türkiye`de 9 bine yakın verem hastası bulunuyor. Hastalığın bulaşıcı olması endişeleri artırıyor. Her yıl yaklaşık olarak 100 bin kişi risk nedeniyle kontrolden geçiyor. Son yıllarda ülkemizdeki yabancı nüfus artışı verem sayısının artışı konusunda da endişe yaratıyor. Artan yoksulluk ve alım gücünün düşmesi nedeniyle insanlarımız yetersiz ve sağlıksız besleniyor. Sağlıksız ve kalabalık koşullarda yaşamak zorunda kalan sığınmacı ve yabancıların teşhis, tedavi ve takiplerinin aksaması, ülkemizi önü alınamaz bir verem salgını ile karşı karşıya bırakacaktır.”

Şevkin, Bakan Koca`ya şu soruları yöneltti:

“Günümüzde tedavisi devam eden verem hastası sayısı kaçtır? Hastalardan kaçı yabancı uyrukludur? 2015 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar Türkiye`de verem nedeniyle ölen hasta var mıdır? Varsa kaç kişidir? Hayatını kaybedenler arasında yabancı uyruklu var mıdır? Varsa kaç kişidir? Sağlık Bakanlığı, olası verem salgınına karşı yabancı uyruklu göçmen hastaların takip ve tedavisi konusunda yeni stratejiler geliştirmiş midir? Geliştirmişse bu stratejiler nelerdir? Türkiye`ye gelen yabancı uyruklu insanların kendi ülkelerinde verem aşısı olup olmadığına dair bir bilgi mevcut mudur? Mevcutsa aşılı sığınmacı sayısı kaçtır? Verem tedavisi gören sığınmacıların devlete olan maliyeti ne kadardır?”

 

-Türkiye`deki Verem Savaş Dispanseri sayısı kaçtır ve verem hastalığının artması nedeniyle mevcut dispanserlere yenisini eklemeyi düşünüyor musunuz?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA