7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

SERA KADIGİL`DEN BAKAN ERSOY`A: “ARTİSTANBUL FESHANE`YE SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNANLAR HAKKINDA BAKANLIĞINIZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MI”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kültür sanat etkinliklerinin hedef haline gelmesini Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 15:09   Okunma : 486

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, kültür sanat etkinliklerinin hedef haline gelmesini Meclis gündemine taşıdı. Kadıgil, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy`a, “Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır” diye sordu.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Artİstanbul Feshane`ye yapılan saldırı, sanatçıların konserlerinin iptal edilmesi ve festivallerin yasaklanması için bildiri yayınlanmasıyla ilgili, Mehmet Nuri Ersoy`un yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Kadıgil, önergesinde şunları kaydetti:

“Balıkesir Sivil Toplum Platformu isimli gerici oluşumun festivallerin yasaklanması için yaptığı çağrı sonrasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Hande Yener konserini iptal etmiştir. Beş yıl süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 23 Haziran`da kapılarını açan Feshane`de, 19 küratör ve 300 sanatçının 400`den fazla eserinin yer aldığı ‘Ortadan Başlamak` isimli sergiye, bir grup tarafından 27 Haziran`da ‘LGBTİ+ propagandası` gerekçesiyle saldırı girişiminde bulunulmuş ve sergi geçici bir süreliğine kapatılmıştır. Serginin açılmasının ardından 9 Temmuz tarihinde ise ‘Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu` üyeleri ve bir grup gerici tarafından hedef alınan sergi saldırıya uğramıştır. Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, sergideki eserlerin ‘milli ve manevi değerlere hakaret içerdiğini` ifade ederek kapatılması için resmi kurumlara başvuruda bulunduklarını açıklamıştır.”

“SON 6 AYDA YASAKLANAN YA DA İPTAL EDİLEN ETKİNLİKLER HAKKINDA BAKANLIĞINIZ HERHANGİ BİR İŞLEM BAŞLATMIŞ MIDIR”

Kadıgil, Bakan Ersoy`a şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde konser, festival, sergi ve benzeri kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde karşılaşılan baskı ve engellemelerin nedenlerinin ortadan kaldırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Son 6 ayda yasaklanan ya da iptal edilen etkinlikler hakkında bakanlığınız herhangi bir işlem başlatmış mıdır?

Artİstanbul Feshane`ye saldırı girişiminde bulunanlar hakkında bakanlığınız suç duyurusunda bulunacak mıdır? Olası bir yargılamaya müdahil olacak mıdır? Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu`nun serginin kapatılmasına ilişkin bakanlığınıza herhangi bir başvurusu var mıdır?

Saldırı gerçekleştirilmek istenen sanat eserlerinin korunması, güvenliğin sağlanması ve başka sanatsal etkinliklerde gerici grupların saldırılarının önlenmesi için çalışmalarınız olacak mıdır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA