7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

CHP`Lİ CEVDET AKAY, EK BÜTÇEDE EMEKLİLERİN BEKLENTİLERİNİN KARŞILANMASINI İSTEDİ


CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki ek bütçe görüşmelerinde emeklilerin beklentilerinin de karşılanmasını istedi. Akay, “En azından kök ücrete uygulanan zammın, 7 bin 500 liranın üzerine ilave edilerek buradaki adaletsizliğin giderilmesi mümkün olur. Bizim de bir önceki torba yasada da gündeme getirdiğimiz şekli ile de emekli ücretlerinde taban ücretlerinin en az asgari ücret kadar olmasının faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

Tarih : 11 Temmuz 2023 Salı 16:36   Okunma : 343

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki ek bütçe görüşmelerinde emeklilerin beklentilerinin de karşılanmasını istedi. Akay, “En azından kök ücrete uygulanan zammın, 7 bin 500 liranın üzerine ilave edilerek buradaki adaletsizliğin giderilmesi mümkün olur. Bizim de bir önceki torba yasada da gündeme getirdiğimiz şekli ile de emekli ücretlerinde taban ücretlerinin en az asgari ücret kadar olmasının faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda seçim öncesi ücretsiz dağıtılan doğalgaz ve deprem bölgesindeki zararın karşılanması gerekçiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan 1,1 trilyon liralık ek bütçe görüşülüyor.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, ek bütçe teklifi üzerinde yaptığı konuşmada, emeklilerin talepleri olduğunu dile getirerek, “Kök maaşları 6 binin altında olan emeklilerimiz zam uygulamasından yararlandığı zaman 7 bin 500 liranın üzerine çıkamıyorlar. Bu konudaki talepleri de dikkate almamız gerektiğine inanıyorum. En azından kök ücrete uygulanan zammın, 7 bin 500 liranın üzerine ilave edilerek buradaki adaletsizliğin giderilmesi mümkün olur. Bizim de bir önceki torba yasada da gündeme getirdiğimiz şekli ile de emekli ücretlerinde taban ücretlerinin en az asgari ücret kadar olmasının faydalı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Akay, ek bütçenin gelirinin yurttaşların ödediği vergilerden sağlanacağını ifade ederek, “Dolaylı ve dolaysız vergiler dağılımında, dolaylı vergilerin payı yüzde 65. Mal ve hizmet fiyatları içerisinde alınan, mali anestezi halkımıza hissettirilmeden toplanan paralar ve vergiler. Adaletsiz bir durum. Gelir dağılımını da son derece bozan bir durum. Biz bu oranı da yüzde 50`liler civarına çekerek, dolaylı ve dolaysız vergiler oranını tutturmamızda fayda var” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA