21 Ağustos 2025 Perşembe

09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   “SINMEDEN, EĞILMEDEN, DIMDIK YÜRÜYORUZ” – ÖZEL’DEN KARARLıLıK MESAJı   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:20   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:25   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:19   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:15   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:11    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:09   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı  
 
     
   

TANAL: “VİRANŞEHİR`DE ÇİFTÇİLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ELEKTRİK KESİNTİSİ PROTESTOSU NEDENİYLE 20`DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI. ÇİFTÇİLERİN YOL KENARINDA BEKLEYEN TRAKTÖRLERİNE DE EL KONULUP GÖTÜRÜLDÜ”


CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa Viranşehir`de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20`den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı. Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 17:18   Okunma : 531

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa Viranşehir`de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20`den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı. Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor” açıklamasını yaptı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; Viranşehir`de çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto ettiğini, 20`den fazla kişinin gözaltına alındığını, bu anları fotoğraflayan ve görüntüleyen vatandaşların da gözaltına alındığını, çiftçilerin traktörlerine de el konulduğunu açıkladı.

“HUKUKSUZ EYLEMDE BULUNMAYIN, VATANDAŞ DA ÇEKMESİN”

Tanal, şu bilgileri verdi:

“Şanlıurfa Viranşehir`de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20`den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı.

Hukuksuz eylemde bulunmayın, vatandaş da çekmesin! Ölçüsüz ve orantısız müdahaleyi nasıl kanıtlayacak vatandaş fotoğraf ve video çekmeden? Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Bugüne kadar Batı illerinde eylem yapan hangi çiftçinin traktörüne el konuldu? Çiftçinin traktörüne el koyup götüremezsiniz! Traktörle hangi suç işlendi? Traktörle esrar mı taşındı, eroin mi taşındı? Ceza hukukumuzda eşyaya, yalnızca işlenen suçla ilişkisi varsa el konabilir. Viranşehir`de ise ortada suç olmadığı gibi, el konulan traktörlerin de olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu durum Türk Ceza Kanunu`nun ‘Eşyanın müsaderesi` başlıklı 54. maddesine aykırıdır. Anayasa`mıza göre mülkiyet hakkı yalnızca kanunla, kamu yararı amacıyla sınırlandırılabilir. DEDAŞ`ı protesto eden çiftçilerin, protestoyla hiçbir ilgisi olmayan traktörlerine el konulması hiçbir kamu yararı amacını karşılamamaktadır.

“VİRANŞEHİRLİ ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNE EL KONULMASI, ÜLKE TARİHİMİZDE BİR İLKTİR”

Bu yapılanlar Anayasa`mızın ‘Mülkiyet hakkı` başlıklı 35. maddesine aykırıdır. Araçlara, traktörlere el konulması ayrı bir suçtur. Bu talimatı kim vermişse, bu bir kanunsuz emirdir. Anayasamızın ‘Kanunsuz emir` başlıklı 137. maddesinde, ‘Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz` hükmünü içeriyor. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor. Traktörlere el konulacağına dair hangi mahkeme kararı var?

Şanlıurfa Viranşehir`de DEDAŞ`ı, elektrik kesintilerini protesto ettikleri gerekçesiyle bugün gözaltına alınan çiftçilerin, vatandaşların derhal serbest bırakılmasını, çiftçilerin el konulup götürülen traktörlerinin geri verilmesini bekliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA