9 Temmuz 2025 Çarşamba

16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR  
 
     
   

ÜMİT ÖZDAĞ, İZMİR`DE YOĞUNLUKLA SIĞINMACILARIN ÇALIŞTIĞI AYAKKABICILAR SİTESİ`Nİ ZİYARET ETTİ: “‘SURİYELİLER UCUZ İŞGÜCÜ` DİYENLER, TÜRK İŞÇİSİNİN AÇ KALMASINI İSTEYENLERDİR”


Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir`de çok sayıda sığınmacının çalıştığı İzmir Ayakkabıcılar Sitesi`ni ziyaret etti. Özdağ, “‘Suriyeliler, yabancılar ucuz işgücü` diyenler, Türk işçisinin, Türk emekçisinin aç kalmasını isteyenlerdir; hakkını alamamasını, işsiz kalmasını isteyenlerdir. Türkiye`nin, kendi anadilinde okuma bile bilmeyen ucuz işgücüne ihtiyacı yok” dedi.

 

Tarih : 17 Temmuz 2023 Pazartesi 16:01   Okunma : 295

KERİM UĞUR

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir`de çok sayıda sığınmacının çalıştığı İzmir Ayakkabıcılar Sitesi`ni ziyaret etti. Özdağ, “‘Suriyeliler, yabancılar ucuz işgücü` diyenler, Türk işçisinin, Türk emekçisinin aç kalmasını isteyenlerdir; hakkını alamamasını, işsiz kalmasını isteyenlerdir. Türkiye`nin, kendi anadilinde okuma bile bilmeyen ucuz işgücüne ihtiyacı yok” dedi.

Ümit Özdağ, bugün İzmir`de, çok sayıda sığınmacının çalıştığı İzmir Ayakkabıcılar Sitesi`nde incelemelerde bulundu. Özdağ`a, Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, ilçe başkanları ve partililer eşlik etti. 

Özdağ`a yaşadıkları sorunları anlatan bir ayakkabı işçisi, “İnanılmaz derecede Suriyeli var, Afgan var, zenciler haddinden fazla var. Şu an bakmayın, görünmüyorlar. Sabahları ya da akşamları olsanız, bizden daha fazlalar. Sabahları 55 kişilik büyük otobüsle kendi muhitinden geliyorum. 55 kişinin içinde, 60 kişiyle geliyoruz ayakta, inan olsun 15 kişi Türk bulamazsınız” dedi.

Ümit Özdağ ise şöyle konuştu:

“‘Suriyeliler, yabancılar ucuz işgücü` diyenler, Türk işçisinin, Türk emekçisinin aç kalmasını isteyenlerdir; hakkını alamamasını, işsiz kalmasını isteyenlerdir. Türkiye`nin, kendi anadilinde okuma bile bilmeyen ucuz işgücüne ihtiyacı yok. Türkiye`nin aksine, ekonomik sıçrama yapabilmesi için yazılımcı gibi, doktor gibi, tekniker gibi işgüçlerine ihtiyacı var. Biz, onları yurt dışına yolluyoruz. Yerine, kendi anadilinde okuma-yazma bilmeyenleri Türkiye`ye getiriyoruz ve Türk işçisinin elindeki işi alıyoruz. Türk emekçisini aç bırakıyoruz. Türk, askerliğini yapmış, vergisini vermiş, ama sigortasız bırakılıyor. Hastaneye gitse parayı kendisi ödeyecek. Suriyeli hem sigortasız çalışıyor hem de onun sağlık masraflarını biz ödüyoruz. Olacak şey mi ya? Böyle bir vicdansızlık olur mu? Ama oluyor. Neden? Saray rejimi Türkiye`yi böyle yönetiyor, onun için.”

“TÜRKMEN VATANDAŞLIK ALAMIYOR, AMA BİRÇOK ARAP ALDI”

Özdağ, sitedeki bir atölyede, Suriye`den gelen Türkmen bir sığınmacı ile sohbet etti. Özdağ, “Arkadaşımız Suriye`den gelmiş ve Türkmen. Yasalara göre, Cumhuriyet yasalarına göre, Türk kültür topluluğu içerisinde olanlar veya Türk soylu olanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını alabilirler. Ama almıyor. Türkmen olduğu için kendisi alamamış. Fakat birçok Arap aldı. Onu söyleyince ‘Taraftara daha öncelik veriliyor` diyor. Evet, meselenin bir boyutu da bu, çok önemli bir boyutu da bu” dedi.

“BİZ BUNLARLA MÜCADELE ETMEKTE ÇOK ZORLANIYORUZ”

Özdağ`ın ziyaret ettiği Adem Yayla ise “Bu işletmenin sahibiyiz. Biz, Suriyeli çalıştırmıyoruz yıllardır, ama bunlarla mücadele etmek zorundayız şu an. Fiyat olarak çok zorlanıyoruz. Bunlar uygun çalışıyorlar. Fiyatları düşüyor. Çünkü bunlarda vergi yok, sigorta yok, BAĞ-KUR yok. Biz, bunlarla mücadele etmekte çok zorlanıyoruz” diye konuştu.

Ümit Özdağ, İzmir Ayakkabıcılar Sitesi yönetimini de ziyaret etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA