23 Ağustos 2025 Cumartesi

10:30   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:20   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:10   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU   17:40   ÖSYM’DEN E-YDS 2025 ADAYLARıNA KIMLIK UYARıSı: NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK OLACAK   17:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YAYLA KONSERLERI TAPURELI VE AVGADı’DA COŞKUYLA YANKıLANDı   17:10   MARDIN’DE KORKUNÇ OLAY: 10 GÜNDÜR HABER ALıNAMAYAN İKI KARDEŞ EVLERINDE ÖLÜ BULUNDU   15:46   SEZGIN TANRıKULU SILIVRI’DEKI TUTUKLU BAŞKANLARı ZIYARET ETTI   15:44   BARıŞ ANNELERININ ANADIL TALEBI TUTANAKLARA GIREMEDI   15:40   BURHANETTIN BULUT’TAN "CUMHUR REYONU" TEPKISI   15:38   ZELENSKI, PUTIN ILE ZIRVE IÇIN OLASı ÜLKELERI SAYDı...   13:41   TARSUS BELEDIYESI EMEKLI EVI’NDE DÜZENLENEN SERAMIK ATÖLYESI RENKLI ANLARA SAHNE OLDU   13:37   TBB’DEN BELEDIYELERE AFET BIRIMI YÖNETMELIK ÖNERISI   13:34   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MUAY THAI SPORCULARıYLA BULUŞTU   09:25   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:20   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VE ULUSLARASI GÖÇ ÖRGÜTÜ`YLE HİÇ SİNEMAYA GİTMEMİŞ ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLENDİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, “Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi" dedi.

 

Tarih : 30 Temmuz 2023 Pazar 12:59   Okunma : 583

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, “Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde, çoğunluğu daha önce sinemaya gitmemiş çocuklar için etkinlik düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde eğitim alan ve aralarında göçle gelenlerin de yer aldığı çocuklar sinemada ilk kez film izleyip, hamburger yedi. Etkinlik, çocukları eğlendirmenin yanı sıra göçmen çocuklarla sosyal uyum sağlanmasını da amaçlıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nın, Uluslararası Göç Örgütü`yle yürüttüğü ve göçmen topluluklara hizmet veren Sosyal Uyum Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikle çocuklar farklı bir deneyim yaşadı. Saya Park AVM`de yapılan etkinliğe 5-8 yaş arası yaklaşık 30 çocuk katılım sağladı.

İlk olarak vizyonda olan ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3` filmini izleyen çocuklardan bazıları, sinema salonunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Filmi ilgiyle ve kahkahalarla izleyen çocuklar, eğlenceli dakikalar yaşadı. Çocuklara sinemanın ardından, yemek katında hamburger ikramı yapıldı.

"ÇOCUKLAR BİRÇOK ŞEYİ İLK KEZ YAŞADILAR"

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`ne bağlı Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nin sorumlu öğretmeni Ela Canbolat, şunları söyledi:

"Çocuklar otobüse bindikleri andan itibaren filmin ismini duyunca, göç eden arkadaşlarıyla burada kaynaşacaklarını öğrenince çok heyecanlandılar. Buraya geldiler, tanıştılar. Birlikte içeride film izlediler ve ardından da hamburgerlerini yediler. Bu etkinlikle çocuklar arasında uyum sağlamada onlara yardımcı oluyoruz."

"ÇOCUKLAR ARASINDA UYUM SAĞLAMADA, ONLARA YARDIMCI OLUYORUZ"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`nda Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Yusuf Yazgı ise şunları ifade etti:

"Bugün sinema etkinliğimize Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nden geldiler. Sosyal uyum faaliyetlerimiz, sinema etkinliğimiz dışında çocuklarımız için ritim ve çizim atölyeleri, bowling turnuvası gibi etkinliklerle devam edecek."

"ÇOK GÜZELDİ, ÇOK HEYECANLIYIM, HER YER ÇOK GÜZELDİ"

Etkinliğe katılan çocuklardan Azize Karaçalı, şunları anlattı:

“Çok güzel bir gündü. İlk kez sinemaya geldim. Ayrıca ilk kez AVM`ye geldim, ilk kez yürüyen merdivene bindim ve ilk kez hamburger yedim. İçerisi çok güzeldi."


Reyhan Engin, izlediği filmi çok beğendiğini ifade ederek, “Film çok güzeldi. Vahap Amca`nın sayesinde ilk defa AVM`ye geldim ve ilk defa sinemada film izliyorum” dedi.

Sinemada filmi değerlendiren bir diğer çocuk da Yağmur Kemçi oldu. Kemçi film için “Çok güzeldi. Çok heyecanlıydım. Her yer çok güzeldi” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA