18 Ağustos 2025 Pazartesi

18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:02   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:47    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:40   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:13   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI  
 
     
   

MECLİS`TE ODASI OLMAYAN VEKİLLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI… PERSONEL ODALARI MAKAM ODASI HALİNE GETİRİLİYOR


TBMM Başkanlığı, yeni dönemde odası bulunmayan milletvekilleri için personele ait bazı odaları boşaltarak makam odası yapımına başladı. Milletvekillerine makam odası yapılması için odalarından çıkarılan Meclis personeli ise “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf diyor, ancak Meclis`e uğramadı. Meclis Ana Bina`da 10 tane eski Meclis Başkanı odası var. Eski milletvekillerinin kurduğu ve odası kullanılmayan Parlamenterler Derneği var. Eski Meclis Başkanları ve derneğin odası dururken personeli odasından çıkardılar. TOKİ eliyle yeni oda yapıyorlar. Tasarruf diyorlar ama yeni odaların yapım maliyeti pahalıya gelecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Tarih : 3 Ağustos 2023 Perşembe 10:35   Okunma : 517

TAMER ARDA ERŞİN

TBMM Başkanlığı, yeni dönemde odası bulunmayan milletvekilleri için personele ait bazı odaları boşaltarak makam odası yapımına başladı. Milletvekillerine makam odası yapılması için odalarından çıkarılan Meclis personeli ise “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf diyor, ancak Meclis`e uğramadı. Meclis Ana Bina`da 10 tane eski Meclis Başkanı odası var. Eski milletvekillerinin kurduğu ve odası kullanılmayan Parlamenterler Derneği var. Eski Meclis Başkanları ve derneğin odası dururken personeli odasından çıkardılar. TOKİ eliyle yeni oda yapıyorlar. Tasarruf diyorlar ama yeni odaların yapım maliyeti pahalıya gelecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

TBMM`de yeni dönemde milletvekili odası krizi yaşanmıştı. Milletvekili oda sayısı yetersiz kaldığı için 17 milletvekili odasız kalmıştı. TBMM`de komisyon başkanlıkları gibi makamlara seçilen milletvekillerinin ana binaya taşınması sonucu boşalan odaları odasız milletvekillerinin bir kısmına tahsis etmişti. TBMM Başkanlığı odası bulunmayan milletvekilleri için Halkla İlişkiler Binası`nın zemin katındaki personelin kullandığı odaları boşaltarak makam odası yapma için çalışmalara başladı.

ANKA`nın edindiği görüntülerde de bu inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü görüldü.

Milletvekillerine makan odası yapılması için odaları boşaltılan Meclis personeli ise duruma tepki gösterdi. Meclis personeli, ANKA`ya yeni milletvekilleri odasıyla ilgili şunları söyledi:

“Meclis`te oda savaşı var. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf diyor, ancak Meclis`e uğramadı. Meclis Ana Bina`da 10 tane eski Meclis Başkanı odası var. Bu eski Meclis Başkanlarına resmi statüleri olmamasına rağmen 3 kamu görevlisi de tahsis edildi, doğru dürüst işe de gelmiyorlar. Eski Meclis Başkanı adı üstünde eski. Eski Meclis Başkanlarının TBMM`de ne işi olabilir. Bu odaların tahsis edilme işini Cemil Çiçek döneminde yapıldı. Eski Meclis Başkanlarına oda verilmesi yönünde divanda karar alınmıştı.

Ayrıca, eski milletvekillerinin kurduğu ve kullanılmayan odası olan Parlamenterler Derneği var. Bu dernek 2 milletvekili odasını büyüklüğünde odayı kullanıyor. Eski Meclis Başkanları ve derneğin odası dururken personeli odasından çıkardılar. TOKİ eliyle yeni oda yapıyorlar. Tasarruf diyorlar ama yeni odaların yapım maliyeti pahalıya gelecek. Üstelik yeni milletvekili odalarına tuvalet de yapılacak ama bu odaların hemen altı yemekhane.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA